Kevin Diks

Kampreferat: Comeback-sejr i sæsonens første test

Om holdet
Til sæsonens første testkamp valgte Neestrup at starte med disse 11 - men med tanke på, at et halvt hold skulle udskiftes i pausen og flere senere: Dithmer - Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen - Johannesson, Clem, Claesson - Roony, Cornelius, Larsson.

Trænerne ville gerne se Dithmer i en hel seniorkamp, og derfor var Grabara ikke med i dag. Haraldsson kom sent tilbage fra landsholdssamling og stod også over, ligesom der blev passet lidt på Diogo efter hans skader i foråret. Som det blev meldt ud efter kampen, var Khocholava under kniven på grund af en ny knæoperation, mens Boilesen heldigvis træner mere og mere med og nærmer sig at være fit for fight.

>> Gå til matchsite

Chancerig indledning
Vi kom godt i gang med kampen, og de første ti minutter skabte vi flere gode muligheder, som med lidt held og præcision havde ført til scoring.

I fjerde minut var Cornelius tæt på at nå frem til et Jordan Larsson-indlæg fra venstrekanten, hvor svenskeren i dag indledte kampen, mens hans landsmand, Roony, huserede i højre side.

Cornelius afslutter, mens William Clem og Emil Møller ser til
Corner afslutter, mens Clem og vores tidligere U19-spiller Emil Møller ser til. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


I sjette minut satte vi et mønsterangreb op, hvor Sørensen slog en flad pasning op mod Cornelius uden for Silkeborg-feltet, og med et præcist aflæg spillede han fremstormende Isak Johannesson i feltet, men Nicolai Larsen halvklarede hans afslutning.

Robin Østrøm prikkede returbolden lidt væk, og den endte hos Roony, der resolut trykkede af, men Larsen var kommet på benene igen og reddede fornemt.

Roony Bardghji
Roony Bardghji trykker af. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vi pressede gæsterne rigtig godt i denne tidlige fase af kampen, hvor de sjældent var over midten - og i niende minut slog Larsson igen et fint indlæg fra kanten, og ved forreste stolpe styrede Claesson bolden forbi.

Hurtigt brød vi Silkeborgs opspil igen, og så byttede vi rollerne om, så Cornelius tog et par finurlige træk på kanten og tog et fladt indlæg, som Larsson var tæt på at styre i mål inde foran, men Emil Møller havde luret svenskerens løb og afværgede i sidste øjeblik.

På det tidspunkt havde uret stadig ikke rundet ti minutter, og vi fastholdt dominansen fem minutter mere, men i takt med at støvregnen blev til styrtregn, tog gæsterne mere over - uden at det nødvendigvis havde noget at gøre med vejret...

Isak Johannesson
Ísak Jóhannesson - sammen med Dithmer og Diks spillede han alle 90 minutter. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


OK kontrol, da Silkeborg kom bedre med
Men man kan altid regne med Silkeborg, som nu lukkede bedre af bagude, og bortset fra et ufarligt Larsson-hovedstød fik vi sværere ved at komme til afslutninger.

Frem mod midten af 1. halvleg var vi stadig i OK kontrol, men Kasper Kusk begyndte at teste Andreas Dithmer med et par afslutninger - den første greb den 17-årige keeper sikkert, og den anden parerede han også fint.

Andreas Dithmer
17-årige Andreas Dithmer havde flere gode indgreb og blev kun overlistet en enkelt gang. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Silkeborg foran på effektiv kontra
Men i 24. minut blev vi overlistet, da både Vavro og Diks stod en snes meter oppe på Silkeborgs banehalvdel, og Kusk så sit snit til at sende Alexander Lind afsted med en friløber fra midten af banen. Han chippede elegant bolden over Dithmer, og den gik i mål via indersiden af stolpen…

Efterhånden stilnede regnen af igen, ikke mindst til glæde for de vel ca. 300 fremmødte, der flokkedes på højen foran Nummer 10 og langs den ene sidelinje og et stykke ned bag det ene mål.

Kort før den halve time fyrede Sørensen et fladt skud af fra distancen, men lige på Nicolai Larsen, og lidt efter kastede Vavro sig frem og headede på et Roony-hjørne, men fra en svær vinkel, og den gik også forbi.

Vi var stadig mest på bolden, og ti minutter før pausen var Cornelius tæt på at overrumple Nicolai Larsen, da han tæt under mål styrede et Johannesson-hovedstød videre, men keeperen nåede godt ned og afværge.

Inden pausen satte vi endnu et par udmærkede angreb op, som ikke førte til farlige afslutninger, og bedømt på spil og chancer var Silkeborgs pauseføring vel ikke fortjent - men ellers var der faktisk meget at glæde sig over i vores spil.

Denis Vavro
Denis Vavro forsøger sig efter en dødbold. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Seks ændringer i pausen
Halvdelen af vores markspillere (Vavro, Clem, Claesson, Isak, Roony) kom jo først tilbage fra ferie i søndags, og bortset fra Isak forlod de også banen i pausen, planmæssigt, sammen med Ankersen og Cornelius. Efter pausen inedledte vi med: Dithmer - Jelert, Diks, Lund, Sørensen - Lerager, Falk, Isak - Larsson, Orri, Karamoko.

Det blev dog en kort fornøjelse for Orri i hans comeback efter lejeopholdet i Haderslev. Efter tre minutter fik han en fornem dybdebold fra Jelert, men uden for feltet blev han hårdt nedlagt af Silkeborgs nye keeper Jacob Prytz, der havde mere øje for Orri end for bolden og nok skal være glad for, at det kun kostede gult.

Desværre kostede det Orri et skrub, så han fem minutter måtte humpe fra banen, muligvis med et trælår, og blev erstattet af Thomas Jørgensen, der tog højre kanten, mens Larsson gik ind centralt.

Thomas Jørgensen
17-årige Thomas Jørgensen fik chancen på højre kant i 2. halvleg. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Færre chancer, men stadig FCK-dominans
Silkeborg havde i øvrigt udskiftet ti mand i pausen, så kun stopperen Alexander Busch fortsatte, og de mange ændringer på begge hold gav en lidt mere ujævn indledning på 2. halvleg.

Gæsterne fik faktisk bolden i mål igen, men der blev vinket offside på Tonni Adamsen - eller også lavede han frispark på Dithmer, da han jagtede bolden.

Efterhånden som halvlegen “satte sig”, fik vi mere og mere spil på deres halvdel, men de bed godt fra sig, og da vi rundede en times spil, var vi ikke kommet til det helt store, bortset fra et Lerager-langskud over mål.

Midt i halvlegen endte et fint opspil med en god skudchance til Sørensen i venstre side af feltet, men han skød lige på Prytz, der parerede. Det blev backens sidste aktion, inden han og Larsson forlod banen til fordel for tvillingerne Oscar og Emil Højlund, som kom på banen samtidig.

Emil og Oscar Højlund
Emil og Oscar Højlund kom på banen samtidig. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Det er de første FCK-tvillinger, siden Johansen-brødrene huserede i 90’erne, og dengang var det ikke gået stille af, hvis de begge var startet på bænken…

Mens storebror Rasmus så til fra sidelinjen (med skrivekrampe efter autografskrivning i pausen) gik Emil op som 9’er, mens Oscar spillede 8’er, og Isak trak ned som venstre back.

Prytz måtte i aktion igen på et fladt Jelert-langskud, og det var stadig os, der diskede op med mest offensivt spil. Silkeborg skabte til gengæld periodens bedste chance, da Andreas Pyndt spillede Adamsen fri i feltet, men Dithmer gik stærkt ud og parerede afslutningen.

Udligning på spektakulært Højlund-drøn
I stedet slog vi til med en spektakulær scoring! Silkeborg byggede ellers op nede bagfra, men et stykke uden for deres felt prikkede Emil Højlund bolden tilbage til Lerager, der spillede tilbage til Emil, og fra kanten af feltets halvcirkel tordnede han kuglen i kassen via underkanten af overliggeren!

Emil Højlund
Emil Højlund udligner med en spektakulær scoring. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Dejligt for holdet og for Emil, ikke mindst fordi han missede store dele af U19-foråret på grund af en skade.

Efter 83 minutter havde Pyndt et listigt langskud, der tog oversiden af Dithmers overligger - og minuttet efter var Oscar Højlund tæt på i den anden ende, da Karamoko spillede ham godt fri i venstre side, men hans flade afslutning strøg tæt forbi den fjerneste stolpe.

Karamoko-kasse sikrede sejren
Det trak derfor op til en uafgjort, da Thomas Jørgensen to minutter før tid trak optimistisk ind i feltet fra venstre, snød et par mand og var tæt på at afslutte turen med at lægge bolden i mål, men blev tacklet.

Karamoko stod midt i feltet og nåede at slå ud med armene, fordi han ikke fik et cutback - men nåede heldigvis også at opdage, at Emil Højlund spillede ham fri, og så satte franskmanden indersiden på bolden og sendte den i netmaskerne! Merci, Mamou!

Mamoudou Karamoko
Karamoko sparkede kuglen i kassen til 2-1. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Det er altid sjovere at vinde end at tabe, og vi fik da også sat en stopper for Silkeborgs sejrsstime i de senere års testkampe - men de viste sig igen at være en rigtig god modstander, som bidrog til en glimrende træningskamp her inden afrejsen til træningslejren i Østrig, hvor vi matches mod Schalke 04 og Viktoria Plzen.