Brann-fans

Fokus på SK Brann

Torsdag kl. 15.30 møder vi SK Brann i en træningskamp på Nummer 10, som af sikkerhedsmæssige årsager er lukket for tilskuere - men du kan streame kampen i vores nye app og på tv.fck.dk, hvis du har et FCK+ abonnement.

>> Læs mere om FCK+

Brann er hjemmehørende i Norges næststørste by, Bergen, og tilskuermæssigt er Brann også næststørst - men trækker langt flere end hovedstadsklubberne. Kun Rosenborgs gennemsnit har i de senere år ligget nogle tusinde over Branns, som før Covid-pandemien lå på 11-12.000.

Brann er også den klub, der har spillet næstflest sæsoner i den bedste række, kun overgået af Viking. Men målt på mesterskaber kan Brann dog ikke være med, for med blot tre titler (1961/62, 1963 og 2007) ligger de lige under Top 5 (Rosenborg 26, Viking 8, Molde, Vålerenga og Lillestrøm hver 5).

Oppe igen efter en tur i OBOS Ligaen
I nyere tid har Brann ført en "elevatortilværelse" med nedrykning i 2014 og  oprykning året efter. Siden vandt de sølv i 2016 og bronze i 2018, inden de i 2021 røg ned igen. Og op igen sidste år efter kun ét nederlag i OBOS Ligaens 30 kampe, og det faldt efter oprykningen var sikret.

Klar til pokalsemifinale
Formen ser fortsat fin ud, for Brann har vundet fire af fem testkampe i vinterpausen (fire mod norske klubber og en enkelt mod Hammarby), og de seneste uger har de slået Haugesund 3-1 og Sandefjord 3-0 i pokalen og er nu klar til en semifinale ude mod Stabæk, som dog først spilles den 26. april.

I mellemtiden venter et par testkampe mere efter vores kamp på torsdag, inden Brann indleder Eliteserien den 10. april hjemme mod Haugesund.

Træneren
Brann trænes siden august 2021 af Eirik Horneland, der tidligere har stået i spidsen for Rosenborg og Haugesund samt de norske U18- og U19-landshold.

Holdet
Startopstillingen var den samme i Branns to pokalkampe mod Haugesund og Sandefjord:

1 Mathias Dyngeland - 23 Thore Pedersen, 6 Japhet Sery Larsen, 21 Ruben Kristiansen, 18 David Møller Wolfe - 7 Mathias Rasmussen, 19 Sivert Heltne Nilsen, 8 Felix Horn Myhre - 10 Frederik Børsting, 11 Bård Finne, 16 Ole Didrik Blomberg

Her - og blandt reserverne - finder man en del Superligakendinge:

  • Japhet Sery Larsen (FCM)
  • Mathias Rasmussen (FCN)
  • Sivert Heltne Nilsen (Horsens)
  • Frederik Børsting (AaB)
  • Bård Finne (SønderjyskE)
  • Svenn Crone (BIF, Lyngby og Silkeborg)

Indbyrdes kamp
Vi har mødt Brann en enkelt gang før i en træningskamp på La Manga den 7. februar 2008, der ifølge vores udsendte medarbejder kun varede 45 minutter, selv om der stod 90 minutter på uret, da kampen var forbi.

Forklaringen finder du i dette kampreferat, som beskriver hvordan både Michael Gravgaard og Hjalte Nørregaard fik direkte røde kort efter pausen, så vi måtte spille ni mod 11.

Alligevel endte det kun med en norsk 1-0-sejr på en scoring i 1. halvlegs tillægstid af den tidligere Sogndal-, Leeds- og Aston Villa-spiller, Eirik Bakke.

Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl
Zanka diskuterer med nordmændene i Brann-kampen på La Manga. Foto: FCK.DK