Parken

PS&E præsenterer markant overskud

PARKEN Sport & Entertainment A/S kan præsentere et flot resultat for 2022 med en omsætning på 1.314 millioner kroner og et resultat før skat på 264 millioner kroner.

Bestyrelsen vil på baggrund af årets resultat indstille til den ordinære generalforsamling den 21. april 2023, at der udbetales udbytte på kr. 10,00 per aktie.

Koncernomsætningen udgjorde 1.313,9 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 665,9 millioner kroner i forhold til 2021 korrigeret for salg af feriehuse.

I 2022 blev der ikke solgt feriehuse, mens der i 2021 blev solgt 380 feriehuse, hvorfor fremgangen på den primære drift udgør 255,1 millioner kroner.

Et historisk år
”2022 var på mange områder et historisk år for PARKEN Sport & Entertainment, hvor selskabet rejste sig efter to år i skyggen af Covid-19 pandemien," siger formand, Allan L. Agerholm.

"Det blev et år, hvor der blev sat nye milepæle på tværs af selskabet og lagt vigtige spor for koncernens fremtidige udvikling og et år, hvor vi kan glæde os over et meget tilfredsstillende resultat og muligheden for at betale udbytte til aktionærerne.”

Champions League og kommerciel vækst løftede FCK
F.C. København leverede på banen stærke sportslige præstationer i 2022.

I maj kunne F.C. København fejre sit 14. danske mesterskab, inden holdet i august sikrede sig kvalifikation til gruppespillet i UEFA Champions League for femte gang i klubbens historie, mens både U17 og U19 holdene vandt det danske mesterskab.

Sideløbende har F.C. København præsenteret strategien frem til 2027 med titlen ”Vi er København”.

Strategien er mangestrenget på både det kommercielle og sportslige område med en målsætning om fremover at vinde det danske mesterskab hver sæson samt kvalifikation til UEFA Champions Leagues gruppespil hvert andet år.

F.C København vil også engagere sig i professionel kvindefodbold de kommende år, og samlet sigter strategien mod at runde 700 millioner kroner i omsætning i 2027.

”F.C. København har via mesterskabet og deltagelse i UEFA Champions League sikret store oplevelser og indtægter i 2022, mens vi også transfermæssigt har leveret godt," siger Allan L. Agerholm.

"Kommercielt har klubben taget store skridt frem i forhold til markant øgede rekordhøje tilskuertal og medfølgende entréindtægter, flot vækst i merchandisesalg og fremgang i kommercielle partnerskaber. Endelig har vi alle kontorer i Parken fuldt udlejet."

"Det viser, at ”Vi er København” strategien, som vi har arbejdet efter og præsenterede for offentligheden i efteråret, har været den rigtige for klubben."

"F.C. København er senest blevet udskilt af PARKEN Sport & Entertainment i et selvstændigt partnerselskab med henblik på at synliggøre klubbens aktiver yderligere,” siger Allan L. Agerholm.

Flot år for Lalandia
Lalandia indviede i juni det tredje feriecenter i Søndervig og også denne del af PARKEN Sport & Entertainment har klaret sig flot.

Der var stor fremgang af såvel danske som udenlandske gæster, hvilket betød, at besøgstallene i Lalandia satte rekord. I alt var der mere end 1,8 mio. overnatninger i feriehusene ved Lalandia i 2022.

De næste udviklingsplaner i Lalandia omfatter blandt andet et nyt badehotel i Søndervig i nærheden af det nye Lalandia Center. Endvidere arbejdes der fortsat på at etablere et nyt Lalandia i Motala i Sverige.

Inden dette projekt kan igangsættes, skal alle myndighedsgodkendelser dog endeligt på plads.

”Lalandia har igen bevist, at det er et meget stærkt forretningsben, der har udviklet sig flot," siger Allan L. Agerholm.

"Vi er meget optimistiske omkring den fremtidige udvikling og glæder os meget over, at Lalandia fortsat er et af danskernes absolutte favorit feriemål."

"Det understreger, at konceptet er holdbart og kun vil blive styrket af det nye feriecenter i Søndervig og planerne om yderligere investering i Lalandia fremover,” siger Allan L. Agerholm.

Forventninger til 2023
For 2023 forventer PARKEN Sport & Entertainment en omsætning på 1.175 millioner kroner til 1.225 millioner kroner og et resultat før skat på 125 til 150 millioner kroner.

Forventningerne er baseret på F.C. Københavns kvalifikation til og deltagelse i gruppespil i UEFA Europa League.

>> Læs hele årsrapporten her