Parken får nyt græs

Total renovering af Parkens plæne i vinterpausen

Den største investering nogensinde i Parkens plæne er blevet vedtaget, og hen over vinterpausen foretages en totalrenovering af hele undergrunden under græstæppet samt overfladen.

Målsætningen er at forbedre kvaliteten og modstandsdygtigheden i banen markant.

”Det er strategisk afgørende for os, at vi kan tilbyde en endnu bedre totaloplevelse for alle, der kommer herinde, og der spiller banen en stor rolle," siger direktør Jacob Lauesen.

"Vi er landets Nationalstadion og stolte over at have landskampe og store FCK-kampe herinde, og der er det selvfølgelig afgørende, at banen er i god stand."

”Banens kvalitet har været et issue, siden Parken blev bygget. Nu tager vi konsekvensen med den største investering nogensinde i banens infrastruktur."

"Det betyder, at hele undergrunden under plænen bliver gravet op, og der bliver skabt nyt dræningssystem, nyt vandingssystem, nyt varmesystem samt anlagt en helt ny bane.

”Kombineret med det arbejde har vi løbende over det seneste år investeret store beløb i bedre udstyr til at vedligeholde banen i form af lys, ventilation og maskiner. Samlet set er målet at skabe en bane af højere kvalitet og med større modstandsdygtighed end hidtil."

Den store investering i plænen sker med henblik på at skabe store oplevelser i fremtiden i Parken, uanset om det handler om FCK-kampe, landskampe, koncerter eller andre events.

”Vi ønsker også fortsat at tilbyde danskerne stadionkoncerter i verdensklasse, landskampe, Champions League fodbold og Superliga-fodbold næsten året rundt," fortsætter Jacob Lauesen.

"Derfor har vi skulle finde en løsning, hvor der er plads til det hele. Så også på det område har vi fundet nye løsninger i forhold til afdækning af banen omkring koncerter, som giver en langt mindre belastning for græsset,” siger Jacob Lauesen.

Arbejdet med den nye undergrund og bane begynder efter den sidste kamp i efteråret, hvor F.C. København møder Lyngby Boldklub søndag den 6. november, kl. 16.00.