Rasmus Falk

Fokus på Silkeborg

Sidste sæson tog Silkeborgs oprykkere 3F Superliga med storm, både spillemæssigt og resultatmæssigt, og sluttede med bronzemedaljer efter at de avancerede fra sjette- til tredjepladsen i Mesterskabsspillet.

Det var klubbens første medaljer siden 2000/01 og blot anden gang siden dengang, at de sluttede bedre end nr. 8 (de blev nr. 5 i 2010/11).

Denne sæson fortsætter de foreløbig, hvor de slap i foråret, og Kent Nielsens madnskab lå endda nr. 1 efter seks runder, inden de i søndags tabte hjemme til OB. Derfor har de ”kun” fire point mere end FCK inden fredagens opgør i Parken.

Bronzemedaljerne sendte Silkeborg direkte i Europa League-playoff, hvor de tabte sammenlagt 1-2 til HJK, og i stedet spiller de Conference League-gruppespil med Anderlecht, West Ham og FCSB fra Bukarest. Første kamp er på torsdag ude mod Anderlecht.

Kusk for Vallys
Inden transfervinduet lukkede i Danmark onsdag aften solgte Silkeborg Nicolai Vallys til Brøndby og hentede i stedet Kasper Kusk, som har spillet i AaB siden 31. januar 2018, hvor han vendte tilbage til nordjyderne efter at have spillet i FCK siden sommeren 2015.

Indbyrdes statistik
Sidste sæson hentede Silkeborg fem point mod os fire kampe – lige så mange som i de foregående 13 indbyrdes opgør siden 2012.

De har dog kun vundet tre af i alt 36 opgør i Parken siden 1992 - senest i sæsonafslutningen i 2006. Men sidste to kampe i Parken var tætte opgør, hvor vi spillede 0-0 i 2. runde og vandt 2-1 i tredjesidste runde af Mesterskabsspillet.

Ísak Jóhannesson

Silkeborg denne Superliga-sæson

  • Fuld spilletid: Nicolai Larsen, Tobias Salquist
  • Startet inde hver gang: Lukas Engel, Anders Klynge
  • På banen hver gang: Joel Felix, Pelle Mattsson, Stéfan Thórdarson, Mark Brink, Nicklas Helenius
  • Flest gange udskiftet: Mark Brink 6
  • Flest gange indskiftet: Pelle Mattsson 6
  • Flest mål: Nicklas Helenius 4
  • Flest assists: Nicolai Vallys 3

Silkeborgs start-11 i den seneste hjemmekamp mod OB:

Nicolai Vallys, Nicklas Helenius, Sebastian Jørgensen
Anders Klynge, Pelle Mattsson, Mads Kaalund
Lukas Engel, André Calisir, Tobias Salquist, Oliver Sonne
Nicolai Larsen

Kilder: fck.dk, superliga.dk, Opta, nipserstat.dk, superstats.dk