Isak Johannesson jubler efter 7-0-målet

Største træningssejre gennem tiderne

Normalt laver vi ikke statistik på resultaterne af vores træningskampe, men lørdagens 7-0-sejr over Feyenoord var alligevel en anledning til at dykke ned i kampdatabasen på fck.dk for at se, hvornår vi senest har haft en træningskamp med lignende cifre.

Hvis vi kun ser på sommer- og vinter-træningslejre, så har vi aldrig vundet (eller tabt) med så store cifre.

Forskel på kampe
Det er er heller ikke sket i det, man kunne kalde egentlige træningskampe, for det er jo et definitions-spørgsmål, hvornår en kamp er en træningskamp, en venskabskamp, en opvisningkamp, en jubilæumskamp osv.

Senest vi vandt en storsejr i en "ikke-turneringskamp" var f.eks. i maj 2010, hvor vi efter sæsonafslutningen tog på Lalandia Tour og spillede to kampe i Billund og Rødby. Dem kaldte vi selv for opvisningskampe, og vi vandt henholdsvis 10-1 og 9-0.

Den største sejr, vi har registreret, er 16-0 over Poulsker i en opvisningskamp på Nexø Stadion i juni 1998.

På fck.dk har vi dog valgt at registrere alle disse kampe under betegnelsen “træningskampe” for at undgå alt for mange kampkategorier, selv om det altså nogle gange er lidt misvisende.

I august 2008 slog vi f.eks. også Taarbæk IF 8-0 oppe på Springforbi Stadion for at fejre klubbens 100-års jubilæum, men i deciderede træningskampe har vi aldrig vundet så stort som 7-0.

For halvandet år siden slog vi AGF 6-1 på Nummer 10, men vi spillede 3 x 45 minutter, så alene af den grund er det svært at sammenligne.

Fire 5-0-sejre i nyere tid
Ser vi kun på udenlandske modstandere i regulære træningskampe, så har vi i nyere tid fire 5-0-sejre som de største:

  • 13.02.14 mod Spartak Moskva i Portugal (som fik udvist en spiller efter 10 minutter)
  • 11.02.12 mod Vålerenga i Parken (tak til TK for at snuppe et straffe)
  • 15.02.11 mod Rosenborg i Parken
  • 10.10.08 mod Trelleborgs FF på Nummer 10

Vi taber sjældent selv med så store cifre, og i nyere tid er vores største trænings-nederlag 0-5 til FC Zenit i Dubai i januar 2018.

Ellers skal vi tilbage til januar 1999, hvor vi tabte 0-6 til Herfølge på KB’s anlæg i Christian Andersens første kamp som FCK-træner og Brian Laudrups uofficielle debut.

Kun én anden gang har vi tabt 0-6, og det var under vinter-træningslejren i Chile i februar 1997, hvor vi tabte 0-6 til Universidad de Chile.

I 2013-14 vandt vi Atlantic Cup - men ellers ikke noget...


Svært at tolke
Men igen - lad os være varsomme med at tolke noget ud fra træningskamp-statistikker.

Der er sæsoner, hvor vi har vundet mange træningskampe, men ikke vundet titler - og omvendt. Fra sommeren 2016 til sommeren 2017 vandt vi f.eks. kun én af ti træningskampe, men blev alligevel mestre og pokalvindere.

Hvis man skal tolke nærmere på disse kampe, skal man først og fremmest have i baghovedet, at resultaterne ikke er det vigtigste for trænerne, hverken vores eller modstanderens, og dermed adskiller de sig markant fra turneringskampe.

Træningskampene skal vurderes på mange andre parametre, og så er vi tilbage ved ærgrelsen over Feyenoord-kampen. 7-0 ser flot ud på papiret, men vores formål med kampen var primært at blive matchet godt af et hold, der enten var bedre eller jævnbyrdigt med vores, og det blev vi ikke.

Bag alle vores andre træningskampe gemmer der sig også en række forhold, der skal tages i betragtning, før man kan tolke ret meget ud fra resultatet. Men det er jo nu engang nemmere bare at se på slutcifrene, som vi har gjort i denne artikel.

Og 7-0 er vores største sejr nogensinde i en decideret træningskamp - selv om det var mere træning end kamp.