U19 fejrer mesterskabet

Ugen der gik (21/2022)

U19-SÆSONEN ER SLUT
Søndag blev U19-truppen præsenteret foran 35.000 fans i Parken, onsdag aften vandt de pokalfinalen 5-0 over Lyngby, og lørdag eftermiddag afsluttede de U19-ligaen med at banke AaB og fik guldmedaljer og trofæ som synligt bevis på det U19-mesterskab, som blev sikret for flere uger siden.

Begge ugens kampe har vi beskrevet nærmere på fck.dk, så lad os her bare nøjes med at hylde trænerstaben og spillerne en sidste gang, inden de nu går på velfortjent sommerferie.

Nederst i artiklen kan du se sæsonstatistik for U19-ligaens 26 kampe.

VALDEMARS VILDE UGE
Søndag fik Valdemar Lund de sidste minutter på banen i Parken foran 35.000 ellevilde fans og var selvfølgelig også med til den efterfølgende medaljeoverrækkelse og fejring.

Onsdag aften var han med til at vinde U19-pokalfinalen mod Lyngby, og i går fik han ædelt metal om halsen for tredje gang på seks dage - på sin 19-års fødselsdag!

"Det har været den vildeste uge i mit liv," grinede Valdemar, glad men træt og lidt øm efter lørdagens 5-1-sejr over AaB, hvor han blandt havde en vanvittig akrobatisk redning på stregen i 1. halvleg, da en AaB-afslutning havde kurs mod netmaskerne.

Valdemar Lund
Valdemar fyrede den af på scenen søndag aften foran Parken. Skål og god sommer! Foto: Samy Khabthani

U17-SEJR I RANDERS
U17 vandt fredag eftermiddag en velfortjent, men smal sejr i Randers på 2-1. Victor Froholdt scorede allerede i kampens andet minut, og efter små 20 minutter øgede Cornelius Olsson til 2-0. Siden havde vi chancer til at udbygge føringen og var i god kontrol, indtil hjemmeholdet reducerede på straffe tre minutter før tid, og der pludselig kom spænding til sidst.

Der er nu to ugers kamppause, inden vi slutter af med de tre kampe på en uge - ude mod Silkeborg 11. juni, ude mod FC Nordsjælland 15. juni og hjemme mod AaB 18. juni. De nærmeste forfølgere fra OB har fire kampe tilbage, og stillingen i toppen er lige nu

• FCK 23 k., 55 p. (+38)
  • OB 22 k., 50 p. (+39)
  • Brøndby 24 k., 49 . (+46)
Cornelius Olsson
Centerforsvarer Cornelius Olsson kom på tavlen i Randers. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U15 - UAFGJORT OG NEDERLAG
I tirsdags var U15 bagud to gange i Brøndby, men på mål af Roberto Risnæs og Julius Emefile blev det 2-2, hvorefter Brøndby vandt straffesparks-konkurrencen om et ekstra point til tabellen.

Lørdag fik turen til Ådalen i Odense, hvor OB vandt 3-2 efter københavnsk pauseføring på 1-0. Roberto scorede allerede i det 5. minut, mens det andet mål blev sat ind af Emmanuel Aby midt i 2. halvleg.

Vi har to kampe tilbage i ligaen, 11. juni i Silkeborg og 18. juni hjemme mod AaB.

U14 har ikke været i kamp, siden de slog Lyngby 4-1 den 14. maj, og de mangler også to kampe – 2. juni i Brøndby og 11. juni i Næstved.

VANVITTIGT B1903-COMEBACK!
Det er altså nogle vilde kampe, vores moderklub har været ude i dette forår, hvor sene afgørelser snarere er reglen end undtagelsen. Sidste uge smed 03’erne således en sejr over Solrød på et straffe i 94. minut…

Fredagens hjemmekamp mod bundholdet Union var (også) en kamp, der bare skulle vindes for at holde liv i håbet om at blive i rækken. Men ak, efter en halv time førte Union 3-0 – præcis som da de to hold mødtes på Genforeningspladsen i forårspremieren, hvor Union endte med at vinde 4-2.

Inden pausen blev Union dog reduceret til ti mand, og B1903 nåede at reducere to gange ved Admir Sabic og August Thestrup til pausestillingen 2-3.

Men Union holdt stand hele 2. halvleg, indtil vi kom ind i tillægstiden! Først udlignede Jonas Emil Tøttrup til 3-3, hvorefter Christian Fritze fuldendte det vanvittige B1903-comeback med sejrsmålet til 4-3.

Dermed er Union definitivt rykket ned, mens B1903 holdt sig over stregen på ét måls bedre målscore end Herstedøster!

Alle hold har spillet 24 kampe, og der mangler kun tre runder, hvor 03’erne har Ishøj hjemme på lørdag og siden Brønshøj hjemme den 12. juni og Allerød ude den 18. juni.

6. Brønshøj 28 p. (-7)
7. B1903 25 p. (-18)
8. Herstedøster 25 p. (-19)
9. Solrød FC 18 p. (-26)
10. Union 12 p. (-38)

NOSTALGI
"Hey, tag lige et billede af to legender", lød det fra tribunen bag det ene mål i Tingbjerg Idrætspark, da jeres alt-mulig-mand var ved at finde en fotoplads til at forevige den forventede U19's pokaltriumf.

Det var ingen ringere end Jesper Larsen og en de mange, mange eks-FCK'ere, som han kender - nemlig Thomas Lauridsen, som spillede hos os i sæsonen 99-00, hvor han fik seks Superligakampe - heraf en enkelt fra start mod OB i Parken - samt en TOTO Cup-kamp mod Polonia Warszawa, der var hans debut for klubben, efter han skiftede fra Tårnby, hvor han var topscorer.

Han blev dog skadet i slutningen af efterårssæsonen og var ude hele foråret, hvorefter han vendte tilbage til Tårnby.

Jesper Larsen og Thomas Lauridsen
Jesper Lauridsen og Thomas Lauridsen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Også en anden Thomas var på plads i Tingbjerg, men det var mere forventet - Lyngby U19's assistenttræner Thomas "TK" Kristensen, som havde det store smil fremme, eftersom Lyngby jo lige havde sikret sig oprykning til 3F Superliga igen.

Thomas Kristensen
Thomas "TK" Kristensen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U19-sæsonfacts

Dato h/u Modst. Res. Målscorere
21.08.21 u Lyngby 7-0 Daniel Haarbo 2, Hákon Arnar Haraldsson, Roony Bardghji, Orri Óskarsson, Ali Almosawe og Fisnik Isaki
28.08.21 h SønderjyskE 9-3 Emil Højlund 3, Daniel Haarbo 2, Orri Óskarsson 2, Elias Jelert, Roony Bardghji
11.09.21 u AC Horsens 4-1 Orri Óskarsson 2, Jeppe Corfitzen 2
14.09.21 h Brøndby 2-0 Orri Óskarsson, Roony Bardghji
18.09.21 u AaB 1-0 Hákon Arnar Haraldsson
25.09.21 h OB 5-1 Daniel Haarbo, Hákon Arnar Haraldsson, Orri Óskarsson, Fisnik Isaki, Jeppe Corfitzen
15.03.22 h FCM 3-5 Orri Óskarsson 2, Daniel Haarbo
01.04.22 u SønderjyskE 4-0 Orri Óskarsson,  Ali Almosawe, Noah Sahsah, Emil Møller
21.05.22 u Silkeborg 4-0 Fisnik Isaki 4
28.05.22 h AaB 5-1 Thomas Jørgensen 2, Daniel Haarbo, Jeppe Corfitzen, Emil Møller

Spillerstatistik
(A) = Førsteholdsspiller
(U17) = Nuv. U17-spiller

Vi har desuden angivet den position på holdet, spilleren normalt har spillet  (GK = målmand, HB = højre back, VB = venstre back; CB = centerforsvarer, M = midtbane, K = kant, CF = centerforward). Den foretrukne formation har været 4-3-3 med en 6'er og to 8'ere på midtbanen - og en del af talentudviklingen er også at kunne spille flere positioner. F.eks. har Daniel Haarbo både spillet 6'er og 8'er, Orri Óskarsson og Emil Højlund har også spillet nogle kampe som 8'er, og William Clem har spillet centerforsvarer nogle gange.