Nicolai Boilesen

Kampreferat: Smal, men fortjent sejr

Vi måtte undvære karantæneramte Lerager, men Grabara og Falk var tilbage fra sygdom og skade, og i forhold til PSV-kampen i torsdags startede Mukairu, Babacar, Amoo og Jelert også – de to sidstnævnte for første gang.

Vi kom godt fra start, og allerede i det 3. minut spillede Mukairu Pep Biel fri i venstre side af feltet, men han afsluttede lige på Andreas Hansen. Minuttet efter fik spanieren en flot, lang fremlægning fra Boilesen, men Marxen nåede at tackle bolden fra ham.

Tidlig Amoo-scoring
Vi sad tungt på dem, og i det 7. minut kom belønningen efter et angreb, hvor flere bød sig til i feltet, inden Diks slog et fladt indlæg fra baglinjen, som Babacar ved forreste stolpe dirigerede videre med hælen, så Amoo bare skulle sætte indersiden på for at bringe os foran.

Akinkunmi Amoo

Efter et VAR-tjek for offside i opspillet fortsatte vi det høje, aggressive pres, og Mukairu havde et godt dybdeløb, hvor han bare ikke fik spillet bolden på tværs i feltet til en af de andre.

I det 14. minut blev Babacar spillet helt fri i feltet af Amoo, men ramte ikke bolden, som han gerne ville, så den blot trillede hen til Andreas Hansen.

Khouma Babacar

Chancerigt første kvarter
Det var virkelig et kvarter, der lovede godt for fortsættelsen, men vi kunne ikke helt holde stilen. Der sneg sig for mange fejlafleveringer ind på den sidste tredjedel af banen, og nordsjællænderne begyndte langsomt at arbejde sig ind i kampen, få gang i deres pasningsspil og flytte spillet frem på banen.

Efter 20 minutter stemplede Erik Marxen Diks voldsomt på anklen lige uden for FCN’s straffesparksfelt, længe efter at han havde spillet bolden, men da Pep Biel samtidig lagde an til skud, lod dommer Kehlet spillet fortsætte.

Ti minutter senere slap Nygren også gratis fra at hive Falk omkuld, da han ville starte en kontra midt på vores banehalvdel, men Kehlet fandt dog kortet frem, da Stage kom for sent i en tackling på Daniel Svensson, og det medfører nok karantæne i næste runde.

Jens Stage

Meget spil mellem felterne
Lad os skynde os at spole længere frem, for resten af halvlegen var en ret rodet affære med spil mellem de to felter og ingen aktioner foran mål.

Vi smed selv alt for mange bolde væk og fik stadig ikke fik sat vores offensiv i scene, men stod til gengæld bundsolidt i forsvaret, så nordsjællænderne ikke kom til noget som helst, selv om de procentvis havde et lille boldovertag frem mod pausen.

Fra 2. halvlegs start kom Bøving ind for Mukairu, og vi kom igen bedre i gang med vores offensive spil.

William Bøving

Amoo forsøgte sig fra udkanten af feltet, men sendte bolden over mål, og Babacar fik en stor mulighed, da en Pep Biel-dødbold dumpede ned for fødderne af ham lige uden for målfeltet – han trykkede resolut af, men Daniel Svensson nåede at stikke benet ud og snitte bolden til hjørne.

Lidt efter var Babacar lige ved at få fat i en god Pep Biel-pasning i feltet, og så var det blevet til en rigtig stor chance, men bolden smuttede fra ham.

Gæsterne fik en fin mulighed for et comeback, da Antman fik frispark lige uden for vores felt, selv om det ellers umiddelbart ikke så ud til, at Vavro rørte ham. Men Magnus Kofod skruede dødbolden forbi mål, så heller ikke denne gang kom Grabara på arbejde.

Nicolai Jørgensen

Trak op til 2-0
Efter en times spil kom Nicolai Jørgensen og Roony Bardghji ind for Babacar og Amoo, og det gav ny energi til vores offensiv.

Roony var lige ved at lykkes med en fræk indenoms-stikning til Bøving, og midt i halvlegen skød svenskeren lige forbi efter forarbejde af Diks og Pep Biel, og det begyndte at trække op til det 2-0-mål, som vi alle sad og ventede på.

Vi fortsatte med at presse dem og virkede i fuld kontrol, og den meget velspillende Elias Jelert havde et udmærket skud lige over mål, da han trak ind fra venstre.

Elias Jelert

Men det andet mål udeblev, og efterhånden fik nordsjællænderne mere spil, men stadig uden at komme til chancer.

Ti minutter før tid blev Pep Biel sendt i græsset af et regulært albuestød i hovedet fra indskiftede Maxwell Woledzi, og det førte da også til en advarsel – men til Kevin Diks.

Det var dog hverken en hård eller ond kamp, og Maxwell kvitterede lidt efter med en fejlaflevering til Bøving, der gav os en kæmpe kontrachance. Nicolai Jørgensen fandt en fri Roony i feltet, men han sparkede lige i fødderne på Andreas Hansen.

Roony Bardghji

Lidt efter kom Ísak Jóhannesson og Peter Ankersen ind for Pep Biel og Elias Jelert, og i det 89. minut kunne vi også have lukket og slukket, da Ísak spillede Nicolai Jørgensen helt fri, men også han skød i fødderne på den fremstormende keeper.

Derfor blev det unødigt nervøst i de 3-4 tillægsminutter, men selv om de fik et hjørne, kom de stadig ikke til afslutninger og endte kampen helt uden skud inden for målrammen.

Vi endte med tre dejlige point samt endnu et clean sheet – og selv om alt ikke kørte som smurt, så kørte vi i mål, så vi inden slutspillet står med seks points forspring til FC Midtjylland på andenpladsen og otte point til Brøndby på tredjepladsen.

Intet er afgjort, men det er afgjort et godt udgangspunkt!