Jacob Lauesen

Ny ledelse på plads i FCK og Parken – ny direktør fra egne rækker

En ny ledelse er på plads fra årsskiftet i F.C. København og Parken.

Her tiltræder 41-årige Jacob Lauesen som direktør i PARKEN Sport & Entertainment A/S med ansvar for alle forhold i Parken og de kommercielle forhold i F.C. København.
 
Jacob Lauesen kommer dermed til at udgøre den daglige ledelse sammen med sportsdirektør Peter Christiansen, der har ansvaret for det sportslige område af F.C. København.
 
Allan Agerholm: Et meget stærkt makkerpar
”Vi er meget stolte og glade for, at vi nu har vores samlede ledelse på plads, og det er et meget stærkt makkerpar, der kommer til at udgøre den daglige ledelse i Parken og F.C. København," siger Allan L. Agerholm, formand i PARKEN Sport & Entertainment.

"Jacob har allerede bevist sig som særdeles dygtig strategisk, og han har stået bag en transformation af den kommercielle side af forretningen, som han har stået i spidsen for i snart fire år."

"Her har vi udviklet os stærkt digitalt og som mediehus, ligesom vi har løftet vores tilskuertal markant, hævet vores merchandisesalg til rekordhøjde og øget vores partnerskaber og sponsorindtægter.” siger Allan L. Agerholm.
 
Opdeling af selskabet fra årsskiftet
Samtidig med etableringen af den nye ledelse, bliver første del af den annoncerede opdeling af selskabet gennemført fra årsskiftet, idet Parken og Lalandia Ejendommene og drift etableres i egne selskaber.

For F.C. Københavns vedkommende sker opdelingen dog først i januar 2023 af hensyn til, at diverse licenser og tilladelser først skal indhentes.
 
”Vi ser meget frem til, at Jacob og Peter og de stærke teams, de har omkring sig, vil fortsætte og accelerere udviklingen af Parken og FCK både kommercielt og sportsligt. Som en naturlig følge af Jacob Lauesens tiltrædelse ophører jeg med at varetage den daglige ledelse og falder tilbage i rollen som bestyrelsesformand og kan derfor kaste mig over nye opgaver i det nye år” siger Allan L. Agerholm.
 
Lauesen: Vi kan løfte os markant kommercielt
Jacob Lauesen har været i F.C. København siden 2018 og har tidligere arbejdet i DBU og for islandske Activity Stream, som samarbejder med nogle af de største venues inden for sport og kultur i USA:
 
”Jeg er meget stolt men samtidig meget ydmyg omkring den tillid bestyrelsen og hovedaktionærerne har vist mig," siger Jacob Lauesen.

"Vi har sat gang i en virkelig interessant udvikling, hvor vi har udviklet os markant som mediehus, mens vi sammen med vores fans har vækstet tilskuertallet til et meget højt niveau."

"Vi skal fremadrettet stadig gøre vores stadionoplevelse bedre og blive en langt mere integreret det af københavnernes hverdag og by. Jeg er sikker på, at vi kan løfte os markant kommercielt i de kommende år."

Unikke muligheder
"Det kommer jeg på ingen måde til at gøre alene, men sammen med de utroligt dygtige mennesker, vi har i vores organisation."
 
”Vi vil udvikle oplevelsen af at være en del af F.C. København og Parken, både når man er til kamp eller koncert, men i høj grad også digitalt i tiden mellem ens besøg herinde."

"Vi står med nogle unikke muligheder for at skrive nye kapitler til både FCK og Parkens historie og det store ansvar glæder jeg mig til at være med til at løfte,” siger Jacob Lauesen.