Jens Stage

Kampreferat: Rapid klart bedst i sidste test

7.500 skabte fin ramme
Falk var stadig ude med en mindre skade, men ellers var alle i Østrig klar til kamp, inklusive de tre nye, Grabara, Khocholava og Diks, hvoraf de to første startede inde – sammen med Stage og Wilczek, der var tilbage fra skader.

Der var langt til de ca. 20.000, som vi havde hørt der skulle komme på det fine Allianz Stadion i den vestlige udkant af Wien, men der kom dog 7.500, hvilket er fint for en træningskamp, som endda også blev vist på østrigsk TV. Og de fremmødte – minus de 4-5 FCK-fans nede bag det ene mål – blev lidt for godt underholdt af et veloplagt Rapidhold.

Stor Daramy-chance
Vi lagde dog fint ud og skabte kampens første chance efter få minutters spil, da Wilczek pressede Rapid-keeper Strebinger til at slå en dårlig bold op ad banen. Lerager opfangede den og spillede straks Daramy uden for feltet, hvor han trak sig fri, men afsluttede ufarligt lige på Strebinger.

På det tidspunkt vidste ingen, at det stort set ville være vores eneste afslutning på mål, indtil langt inde i 2. halvleg…

Store Rapid-chancer på FCK-fejl
Til gengæld fik Grabara & co. nok at se til i den anden ende, for inden der var spillet ti minutter mistede både Khocholava og Marios bolde, der var tæt på at koste dyrt. Georgieren gled ude i venstre hjørne, og på et fladt indlæg mod forreste stolpe var Rapid-forwarden Ercin Kara lige ved at overliste Grabara med en hæl-afslutning, men vores nye polske keeper reddede stærkt.

Minuttet efter mistede Marios bolden i opspil på egen halvdel til sin landsmand, Taxiarchis Fountas, men han kiksede sin flade afslutning, og i fællesskab ragede Khocholava og Lerager bolden til hjørne.

Efter 12 minutter gav et Lerager-boldtab en farlig kontramulighed til Grüll i feltet, men Pep Biel var nede og skærme af. Spanieren stod dog selv for flere boldtab, og dem havde flere af holdkammeraterne i det hele taget uforholdsmæssigt mange af rundt om på banen.

Højt og aggressivt østrigsk pres
Blandt andet, men ikke kun fordi Rapid kampen igennem formåede det, vi gerne selv ville, nemlig lægge et højt og aggressivt pres på boldholderen og presse os til upræcise eller uovervejede afleveringer og/eller boldtab.

Efter små 20 minutter havde vi dog et udmærket opspil via Daramy i venstre side, hvor bolden endte hos Bøving i højre, men Stage nåede ikke frem til hans hårde, flade tværbold i feltet og var i øvrigt også offside.

Kort før den halve time sendte Daramy Victor Kristiansen afsted i venstre side, og han tacklede sig  til baglinjen og slog et fladt indlæg tæt under mål, som østrigerne må cleare til hjørne for næsen af Bøving.

Wilczek forsøgte et saksespark på hjørnesparket, men det endte med, at Marios lavede frispark på keeperen, da de begge kastede sig frem for at nå bolden.

Grabara holdt os inde i kampen
Rapid sad dog solidt på kampen, men de spillede sig sjældent selv til åbne chancer, men profiterede mest af vores mange fejl.

Efter den halve time var kampen lidt inde i et dødvande indtil fem minutter før pausen, hvor et par hurtige Rapid-kombinationer gav Ullmann en stor skudchance i feltet, men Grabara var på sin post og viftede bolden til hjørne.

Kort før pausen måtte Khocholava udgå, da han ikke følte sig helt frisk efter at have fået en østrigsk albue i nakken lidt tidligere, og i stedet kom Victor Nelsson ind. Med karantæne i vores to første Superligakampe gav det god mening at lade de andre få spilletid, for selv om Boilesen (og Wind) støder til truppen i løbet af næste uge, er det endnu uvist, om de er helt fit for fight, når det går løs mod AaB næste søndag.

Stadig østrigsk dominans efter pausen
Efter pausen udgik Wilczek og Stage planmæssigt og blev afløst af Højlund og Stamenic, mens Rapid fortsatte med samme hold et kvarters tid endnu.

Østrigerne kom til en del indlæg i starten af halvlegen, og desværre havde vi stadig mange boldtab, hvilket også gav et par småfarlige kontramuligheder.

I den anden ende skabte vi nu også en fin mulighed, da Daramy fikst spillede Ankersen fri i udkanten af feltet, men han blev tacklet i skudøjeblikket.

Efter ti minutter var der lidt dramatik, efter at Højlund underløb anfører Hoffmann i en duel på midten, og hidsige diskussioner mellem Wimmer og Lerager endte med en lang formaning til danskeren fra den østrigske dommer.

Kara i centrum
Lidt efter en times spil måtte Grabara hente bolden ud af netmaskerne, men flaget var oppe for offside, da Kara snittede en dødbold fra venstre over i det lange hjørne.

Minuttet efter var den store forward på spil igen og kastede sig på tværs ind foran Grabara med knopperne forrest, da han ville losse en bold op ad banen. Det gik værst ud over Kara, men de aktive Rapid-fans nede bag målet satte gang i en større pibekoncert mod den uskyldige Grabara, der ikke lod sig påvirke.

Midt i halvlegen kom Diks og Fischer på banen for Victor Kristiansen og Bøving, og det bidrog måske til en smule uro i venstre forsvarsside, da Nelsson kort efter tacklede Arase på kanten af feltet. Bolden røg ned i vores venstre hjørne, hvor Stojkovic nåede den på baglinjen og slog den ind over, og en umarkeret Kara headede bolden ind med et hårdt, præcist hovedstød.

Det var på ingen måde ufortjent, at de kom foran, for de havde fortsat et solidt spilovertag, mens vi stadig ikke udgjorde nogen synderlig trussel for deres egen defensiv.

Mange Rapid-afslutninger mod vores få
Tyve minutter før tid satte vi dog et fint angreb sammen. Fischer trak ind fra venstre, Pep Biel chippede bolden ind i feltet, Mo snittede den videre til Fischer, men han var lidt i ubalance, så hans afslutning blev blokeret og havde nok heller ikke voldt keeperen de store problemer.

Kort efter førte et Lerager-boldtab til en fire-mod-en-kontra, men først blokerede vi Karas skud, og siden reddede Grabara fornemt et knastørt hug fra Knasmüllner på returbolden. Sammen Knasmüllner fik ti minutter før tid endnu en skudchance efter endnu et københavnsk boldtab, men skød denne gang fladt forbi.

Minuttet efter fik vi lidt dramatik igen, da Diks tacklede to østrigere på én gang, og Stojkovic var helt henne ved Diks og satte hoved-mod-hoved, som selvfølgelig skubbede ham væk, men gemytterne blev hurtigt dæmpet, og det endte med et gult kort til dem begge.

Præstationen dårligere end slutcifrene
I slutminutterne kom Rapid til et par afslutninger mere, som Grabara tog sig sikkert af, og Marco Stamenic havde også et langskud på mål i tillægstiden, som dog ikke voldte Strebinger problemer.

I de døende sekunder nåede Rapid at få en 5-mod-3-kontra, som de sløsede væk med en upræcis tæmning i feltet, og således blev det ved 1-0 i sommerens sidste testkamp.

Resultatet kunne være blevet værre, men uanset cifrene kunne vi ikke være tilfredse med præstationen i dag. Dertil var der alt for mange boldtab og upræcise afleveringer, og det var ikke bare én eller to, der havde en dårlig dag på kontoret.

Så lad os slutte af med den gode, gamle floskel om, at en dårlig generalprøve giver en god premiere, når det bliver alvor næste søndag!