Kampreferat: Bittert pointtab i tæt "VAR-DERBY"

Prøv lige at forestille dig 20-25.000 tilskuere til den afslutning, vi fik i dag! Selv om vi knebent tabte det første Derby for tomme tribuner, så er det virkelig dage som disse, hvor man savner fans på tribunerne!

De to hold
Efter fire indhop – senest i onsdags mod Vejle – startede Victor Kristiansen inde for første gang, og det er ikke mange, som gør det i et Derby! Boilesen var ikke blevet klar efter de problemer, han fik under Vejlekampen, og desuden startede Daramy for Pep Biel. Brøndby skiftede fire fra Randerskampen torsdag, Hermannsson, Mensah, Radosevic og Bjur startede for Rosted, Bruus, Vigen og Lumb.

Vi indledte kampen fint og skabte en god mulighed allerede efter tre minutter, da Daramy rykkede i højre side og fandt Falk i feltet, men Radosevic blokerede hans skud.

Victor Kristiansen

Daramy tæt på efter et kvarter
Jonas Wind boltrede sig i mellemrummet mellem Maxsø og Radosevic, vandt sine luftdueller og strøede om sig med fine pasninger. Efter et kvarters tid diskede han også op med en hælaflevering i feltet, og Daramy var meget tæt på at overrumple Schwäbe, som dog snittede bolden lige over mål.

Vi satte mange gode angreb op, men manglede det sidste i at spille chancerne helt store. Men vi var i god kontrol med kampen, selv om Brøndby hele tiden lurede på dybdebolde til deres hurtigløbere.

Én stor BIF-kontrachance
Netop dét gav dem deres eneste chance før pausen, da vi ellers pressede højt på deres banehalvdel en Falk-tackling endte lidt heldigt for Brøndby hos Lindstrøm omkring midten, og så gik det stærkt. Med en fin fremlægning spillede han Uhre helt fri, men han overplacerede og skød nogle meter forbi fjerneste stolpe.

Victor Nelsson

Lidt efter den halve time var vi endnu tættere på, selv om chancen ikke var lige så stor, da Daramy sendte Fischer i løb ned mod feltet, for hans afslutning snittede lige overkanten af overliggeren. Minuttet efter var Nelsson meget tæt på at få ram på bolden lige foran Brøndby-målet, da Jonas forlængede et Bartolec-indkast.

God kontrol over tingene
Seks minutter før pausen rykkede Falk i feltet og spillede på tværs til Fischer, som fik et lille skub af Mensah og mistede balancen, men Kehlet lod spillet fortsætte, og et VAR-tjek førte heller ikke til noget.

Viktor Fischer

Vi havde stadig godt fat i kampen indtil pausen, men da spillerne kom ud igen i det kom ud igen i det kolde solskinsvejr, så fastholdt vi ikke vores  offensive udtryk. Kampen blev mere lige, og Brøndby kom nærmere, så Zeca måtte cleare et giftigt indlæg lige over Kalles mål, og Kalle måtte også selv i aktion for at parere en Lindstrøm-afslutning med spids vinkel.

Mere lige efter pausen
Efter en time kom Bundu ind for Fischer, men kampen var fortsat i et slags dødvande, hvor der nok var masser af spil og fight, men ikke udsigt til scoringer. Symptomatisk nok var det derfor også en personlig fejl, der sendte Brøndby i spidsen, da Bartolec 20 minutter før tid gled efter en tæmning oppe ved midten og tabte bolden til Vigen og man stadig spejdede man længe efter chancer, der kunne bryde det målløse dødvande.

Lukas Lerager

Men 20 minutter før tid tabte Bartolec bolden oppe ved midten, da han gled efter en tæmning, og indskiftede Vigen satte kurs ned mod vores felt. Zanka skulle holde øje med både ham og Hedlund, og det gav Vigen plads til at udplacere Kalle med en præcis inderside.

Vi sendte Stage og WIlczek ind for Lerager og Daramy i et forsøg på at puste mere liv i offensiven, og 13 minutter før tid gav det en stor chance af sig til Jonas, da Stage spillede ham i feltet med en hælaflevering, men Maxsø rettede skuddet af til hjørne.

VAR stjal billedet
Efter 80 minutter lykkedes det Wilczek at sende bolden forbi Schwäbe, da et hjørnespark lidt tilfældigt endte lige foran mål, men ak… efter et VAR-tjek blev målet annulleret, fordi bolden helt tilfældigt kom fra den faldende Jonas’ albue. At Slimane, lige så tilfældigt, headede bolden ned på sin egen arm, inden den ramte Jonas, blev ikke vurderet som strafbart. Det var præcis så vanvittigt som det straffe, vi fik mod AGF, da Benjamin Hvidt helt tilfældigt havde armen på i en duel, og det er en ringe trøst, at reglen bliver ændret fra næste sæson…

Jonas Wind

Der var dog stadig tid til at udligne, og vi kastede endnu flere folk frem og fik også både hjørnespark og lange indkast, men kom ikke til den afgørende mulighed. I stedet fik Brøndby et frispark ude i siden, som blev slået langt i feltet, hvor Stage headede bolden væk, men også ramte Maxsøs i hovedet med en albue. Nyt VAR-tjek i næste spilstop, og Kehlet takserede det til straffespark, som Maxsø selv scorede på til 2-0.

Stage-reducering holdt håbet i live
Da havde vi taget hul på mindst syv minutters tillægstid, og vi gav ikke op, og minuttet efter reducerede Stage! Bundu slog en dødbold, som Børkeeiet headede ud i eget felt, og via Zanka og Nelsson endte bolden hos Stage, som først hamrede den lige på Schwäbe, hvorefter han sendte returbolden op i nettaget.

Men minsandten om ikke, vi igen måtte vente nogle minutter på et VAR-tjek for offside på Jonas, da Bundu slog dødbolden. Han stod også i offside-position, men nåede ikke bolden før Børkeeiet, og Kehlet må have vurderet, at Jonas ikke havde indflydelse på spillet.

VAR-tjek af Jakob Kehlet

Håbet levede, og vi nåede at få både et langt Bartolec-indkast og et hjørne, hvor Kalle gik med frem i feltet, og på endnu et angreb firsttimede Wilczek bolden forbi mål lidt uden for feltet.

Men efter 98:13 var det slut, og vi satte os selv lidt tilbage i en tabel, der bliver mere og mere tæt i toppen, efter at FC Midtjylland bagefter tabte til AGF. Alt kan stadig ske, men det ville unægtelig have sent meget bedre ud, hvis vi havde fået tre point i dag – eller bare det ene.