Pierre Bengtsson og Jonas Wind

Kampreferat: Det var skidt - og kunne være gået endnu værre

I sin første Superligakamp som FCK-træner havde Jess Thorup valgt en 3-4-3-formation, men måtte se bort fra karantæneramte Zeca samt Ankersen og Oviedo, der var testet positive for corona.

Midtjyderne var meget på bolden de første 10-15 minutter, men vi stod udmærket i kæderne og tillod ikke, at de kom til noget særligt på den sidste tredjedel af banen. Vi fik dog heller ikke selv sat i alverden i gang, når vi brød deres opspil, men tidligt i kampen var der dog et stort hul i deres bagkæde, hvor Wind desværre ikke fik sendt Daramy afsted.

Jonas Wind

Efter 20 minutters tid fik vi flyttet spillet længere og længere frem mod deres mål, og med lidt held var vi også kommet foran efter 21 minutter, da Scholz headede et frispark på egen overligger – og Sviatchenko clearede returbolden lige for næsen af Jonas Wind.

Tæt på midtjysk selvmål

Jonas snittede også et hjørne over mål fra en spids og svær vinkel ved forreste stolpe, men ellers havde vi stadig svært ved at spille os til egentlige afslutninger.

Indtil ti minutter før pausen var vi dog stadig i ganske god kontrol og havde stadig ikke givet nogen chancer væk, men i løbet af fem minutter vendte midtjyderne kampen på et par hurtige omstillinger. Dreyer udfordrede i højre side, Evander prøvede at afslutte inde foran, og via Zankas ben endte bolden tilfældigt hos en helt fri Sory Kaba ved den fjerneste stolpe.

Fem minutter senere øgede Evander til 2-0 efter selv at chippet bolden ind i feltet til Kaba, der presset af Nelsson og Kalle nåede at lægge bolden tilbage til Evander, der sparkede den i tom kasse.

Wilczek afløste Daramy efter pausen og gik helt op foran, mens Jonas trak længere tilbage, men på halvlegens første fem minutter ramlede det hele fuldstændig. Først kombinerede Dreyer og Evander sig hurtigt igennem i højre side, og Dreyer lagde bolden tilbage til en helt fri Pione Sisto, der enkelt udplacerede Kalle med et spark i det lange hjørne.

Og inden vi nåede at komme os over den dukkert, fik Viktor Fischer sit andet gule kort efter en aggressiv boldjagt midt på banen, hvor han fortsatte sit løb ind i Dion Cools, og dermed måtte vi kæmpe ti mod elleve i de sidste 40 minutter.

Viktor Fischer

Resten af kampen forløb temmelig ensformigt med et vedvarende FCM-pres på vores halvdel, og midt i halvlegen øgede Sisto til 4-0, da han blev spillet helt fri af Cools og Kaba. Kort efter kom Pep Biel ind for Stage, og vi fortsatte vores kamp for at begrænse nederlaget yderligere.

Midtjyderne kom også til et par udmærkede muligheder, men vi holdt stand, så vi slap med de fire mål. Det er dog tredje gang, vi lukker så mange ind i de seneste fire kampe i Herning, hvor vi nu har tabt ni gange i streg.

Mathias Zanka

Det er trods alt historie nu, men hvad værre er, så var det både præstations- og resultatmæssigt et stort skridt tilbage efter vores seneste kampe i efteråret. Der venter nu et større arbejde på træningsbanen i de kommende uger, og vi skal snarest op på hesten igen og hente sejre, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at nå op i nærheden af toppen af tabellen.