Rasmus Højlund
Marios Oikonomou
Valdemar Lund Jensen
Peter Ankersen
Bryan Oviedo
Pep Biel

2-2 i Reserveliga-derbyet

Efterårets første reserveligakamp stod på Nummer 10 mod Brøndby IF og sluttede 2-2 efter 1-1 ved pausen.

Det var Hjalte Nørregaards første kamp som fungerende cheftræner, men vi minder indledningsvis om, at det "kun" var en reserveligakamp, hvilket holdopstillingen også bar præg af med f.eks. et rent U19-angreb og en central midt med Pep Biel og unge Alexander Hjælmhof samt Karlo Bartolec på højre kanten.

Otte mand er afsted med diverse landshold, og flere andre stod også over af forskellige årsager, men der er ikke opstået nye, alvorlige skader. En mere konkret skadeopdatering må dog vente, indtil vi nærmer os søndagens Superliga-hjemmekamp mod AaB.

Derfor skal man som sædvanlig ikke lægge alverden i spillet og resultatet, men når det er sagt, så var det en gedigen og solid holdindsats over hele linjen.

To mål med kort mellemrum
Brøndby indledte med at have bolden mest, men bedst som vi var ved at få mere spil, mistede Pep Biel en bold højt på vores banehalvdel, og straks slog gæsterne kontra, og Mikael Uhre blev spillet helt fri, rundede Sten Grytebust og trillede bolden i mål.

Vores spillere ville imidlertid ikke vente på, at jeres udsendte reporter på sidelinjen blev færdig med at tweete om målet, inden bolden lå i nettet i den modsatte ende - og selv om vi i første omgang krediterede Rasmus Højlund for scoringen, så var det altså et selvmål af Andreas Maxsø.

Siden spillede vi bedre og bedre, som halvlegen skred frem, selv om de to hold havde bolden nogenlunde lige meget, men vi var klart farligst, mens vi samtidig lukkede effektivt af bagude. William Bøving var tæt på at bringe os foran efter 24 minutter, da han firsttimede et Ankersen-indlæg fra højre tæt forbi mål, og lidt efter den halve time sendte Højlund bolden på stolpen, efter vi havde kørt en hurtig kontra efter et Brøndby-boldtab på midten.

Fem minutter før pausen måtte Pep Biel udgå, efter at han blev trådt over foden i en duel, og han blev erstattet på den centrale midt af Guillermo Varela. Det lignede ikke umiddelbart en alvorlig skade, men de næste dage må vise, om han er kampklar på søndag.

Det første kvarters tid efter pausen var fortsat ret lige, men bød ikke på nævneværdige afslutninger. Herefter blev Fischer og Marios afløst af Bryan Oviedo og Jacob Haahr, så vores mange back-entusiaster kunne glæde sig over, at der nu var fem stykker på banen samtidig. Men altså kun Ankersen og Boilesen på deciderede backpositioner, indtil Boilesen også gik ud til fordel for Ali Almosawe, hvorefter Oviedo rykkede ned fra kanten til backen.

Som så ofte før ændrede kampen stille og roligt karakter i takt med at begge hold skiftede en del ud, men Brøndby var mere og mere spildominerende og unge Marinus Larsen fik også et par udmærkede tilbud, men det første nåede vi at blokere, og det andet sendte han forbi mål.

To mål med kort mellemrum - igen
Midt i halvlegen fik Andrija Pavlovic uofficiel Brøndby-debut, og det blev også ham, der sendte gæsterne på vinderkurs, da han 11 minutter før tid opsnappede en løs bold i feltet og resolut huggede den ind med et fladt spark.

Men igen viste vi god moral og kom hurtigt tilbage i kampen, da Rasmus Højlund udplacerede Hermansen med et fladt spark til 2-2.

Peter Ankersen fik også en god dødboldmulighed, da Oviedo blev nedlagt lige uden for Brøndby-feltet, men hans "knækskud" knækkede lige en anelse for sent og strøg derfor lige over mål.

Ellers skete der ikke alverden, og det blev ved de 2-2, som i det store og hele vel var en meget passende udgang på opgøret.

Matchfacts
F.C. KØBENHAVN-BRØNDBY IF 2-2 (1-1)
18.: 0-1 Mikael Uhre
19.: 1-1 selvmål, Andreas Maxsø
79.: 1-2 Andrija Pavlovic
82.: 2-2 Rasmus Højlund
Dommer: Jakob A. Sundberg

FCK: 13 Sten Grytebust - 22 Peter Ankersen (anf.), 26 Marios Oikonomou (59.: 44 Jacob Haahr Steffensen), 52 Valdemar Lund Jensen, 20 Nicolai Boilesen (69.: 47 Ali Almosawe) - 17 Karlo Bartolec (91.: 49 Daniel Haarbo), 30 Alexander Hjælmhof, 16 Pep Biel (40.: 2 Guillermo Varela), 7 Viktor Fischer (59.: 19 Bryan Oviedo) - 42 William Bøving, 45 Rasmus Højlund

Ikke benyttet: 31 Matias Riikanen, 48 Philip Banda Sørensen