Mikkel Kaufmann

Kampreferat: Vi ligger, som vi har redt

Med én sejr i de seneste otte kampe har vi indtil videre mistet den 2. plads, der længe syntes sikker nok.

”Det er kun sejre, der tæller”, gjaldede det fra tribunerne, da Michael Tykgaard fløjtede sølvduellen i gang, for med kun to points forspring til AGF var det nu, vi skulle træde på speederen og øge det til fem point.

Men bevidstheden om hvad der er på spil, og hvordan kampen skal gribes an, er ikke altid nok, når teori skal føres ud i praksis. Med AGF’s 4-2-sejr gik de forbi os i tabellen og kan nu selv sikre sølvet og sende os i Europa Playoff for anden gang på tre år.

Vi kom ellers fint i gang med kampen, for selv om AGF ikke gav os meget plads, blev det til enkelte udmærkede angreb. Efter 12 minutter kom Kaufmann en anelse for sent til et fladt Varela-indlæg og blev tacklet i skudøjeblikket, og først efter 18 minutter faldt kampens første afslutning, da Daramy sendte et langskud tæt forbi.

Efter tyve minutter havde AGF endnu ikke rigtig haft noget offensivt, men på deres første hjørne svigtede vores markeringer, så Kevin Diks fra kanten af målfeltet kunne snitte bolden ind i det lange hjørne til 1-0.

Det tog ikke humøret fra de knap 7.000 tilskuere, der stadig bakkede forrygende op i Telia Parken, men vi formåede ikke rigtigt at svare igen nede på banen. Spillet var for rodet og hektisk, og man mistænkte AGF for ikke at have noget imod den udvikling... de stod klogt og velorganiseret og tillod os stadig ikke at komme til noget, bortset fra at Kaufmann måske skulle have haft et lille straffe, da Højer kom til at fjerne hans støtte ben under en boldjagt i feltet.

Til gengæld slog AGF selv til, da chancen igen bød sig efter et københavnsk boldtab på midten. Bror Blume spillede Ankersen fri i feltet, da vores offsidefælde kiksede, og selv om Kalle var tæt på at afværge, gik bolden ind til 2-0.

Kort efter brændte det på igen, men Thorsteinsson gled i skudøjeblikket på en fin frispilning, og i stedet var Stage kort efter ved at finde Jonas Wind med et indlæg, som han lige akkurat ikke nåede frem til. Men tre minutter før pausen tændte vi håb, da et Pierre Bengtsson-indlæg blev halvklaret ved forreste stolpe og midt i feltet samlede Stage bolden og bankede den resolut ind.

Det var dog ikke langt fra, at AGF kom på 3-1 inden pausen, og igen var det på henholdsvis en kontra og en dødbold, hvor Thorsteinsson henholdsvis Bror Blume fik chancerne.

Efter pausen byttede Falk og Stage plads, men inden vi for alvor nåede at få fat i kampen og byggede videre på Stages reducering, så øgede Casper Højer til 3-1 på et langskud fra 30-35 meter, som Kalle Johnsson kom for sent ned til.

Kort efter afsluttede Stage en god kontra med en afslutning lige på Eskelinen, alt imens Ståle & co. gjorde klar til en trippeludskiftning og en taktisk ændring til 3-4-1-2: ind kom Bartolec, Mudrazija og Papagiannopoulos for Varela, Stage og Kaufmann, og Daramy gik på top med Jonas, mens Falk lå bagved foran en midtbane med Bartolec, Mudrazija, Zeca og Bengtsson.

Der gik kun et par minutter, så blev Bartolec hægtet af Nicolai Poulsen, da han tog et træk ind i feltet efter et clearet hjørne, og Jonas Wind eksekverede sikkert fra 11-meter pletten og tændte håbet igen!

Men vi nåede ikke rigtig at skabe noget, før den var gal igen på en århusiansk dødbold, som Patrick Mortensen alt for ugeneret steg til vejrs og pandede ind til 4-2. Det lignede game over nu, men Pep Biel og Oviedo kom ind for Falk og Pierre i et forsøg på at bringe en sidste ny energi ind i holdet.

Det lykkedes også, for med 12 minutter igen var Daramy tæt på at reducere, men Eskelinen nåede godt ned og redde til hjørne. Mod slutningen nåede den finske keeper også godt ned til et lumsk, studsende Jonas Wind-frispark, og minuttet efter snittede Jonas et Daramy-indlæg mod mål, som heller ikke gav gevinst. Tættest var Bartolec dog i det 90. minut, da han bragede bolden på overliggeren, og hvis den var gået ind, kunne de fem tillægsminutter have været rigtigt spændende. Vi kastede også Victor Nelsson frem i jagten på et lille mirakel, men det lykkedes ikke, og i stedet var indskiftede Gift Links tæt på at øge til 5-2, da han på en friløber chippede bolden forbi mål.

Nu skal vi håbe, at AGF sætter point til ude mod FCN eller hjemme mod Brøndby, mens vi får fuldt udbytte mod AaB ude og FCN hjemme – ellers står den på playoff om Europa League-pladsen...