Træning

Ugen der gik (24/2020)

UGERNE DER GIK
"Ugen der gik" er tilbage efter (også) at have holdt en længere coronapause, hvor der er sket for lidt i FCK-universet til at holde den ugentlige klumme i gang. Men ellers kan vi snart - helt præcist 23. juli - fejre fire års jubilæum uden andre afbrydelser.


SAMME START-11 TRE KAMPE I TRÆK
I søndags startede vi med de samme 11 for tredje kamp i træk, og det er ca. ti år siden, det sidst skete - hvis man tæller både Superliga, pokal og Europa. Ser man kun på Superligakampe, skete det senest i juli-august 2018.

Nipserstat supplerer med, at rekorden er fire i træk, hvilket er sket i foråret 1993, foråret 1995 og efteråret 2003 - men ifølge Ståle bliver rekorden ikke tangeret onsdag aften, for han varsler ændringer i forhold til de tre seneste kampe.

I coronapausen har Nipserstat udfyldt en række huller i deres i forvejen imponerende kampdatabase, så du nu kan finde assists og "målscorende kropsdel" på stort set alle turneringskampe siden 1992! Det kastede flere aha-oplevelser af sig, som vi dykker ned i de kommende uger!

FCK-Randers FCTALENTAFDELINGEN
Som vi fortalte i går, deltager U19 i et særligt U19-slutspil med seks andre hold, hvor hvert hold spiller fire kampe fra på lørdag og indtil 4. juli. Der er ikke adgang for tilskuere til kampene.

  • 20.06.20, kl. 13 h FC Nordsjælland
  • 27.06.20, kl. 13 u FC Midtjylland
  • 01.07.20, kl. 13 h Brøndby
  • 04.07.20, kl. 15 u Vejle

19/20-sæsonen er derimod suspenderet for U14, U15 og U17.

Rasmus Højlund
Rasmus Højlund - en af de årgang 03'ere, der nu er rykket op fra U17 til U19SKOLESAMARBEJDE PÅ FREDERIKSBERG
FCK og Frederiksberg Kommune har indgået et samarbejde fra næste skoleår, så vi får plads på skolerne til en stor gruppe spillere fra 13-15 år. Også selv om der midlertidigt kommer i alt 26 elever i en klasse, hvilket er en lidt over den normale klassekvotient.

Det er en midlertidig ordning for visse klassetrin, men formand for kommunens undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (S), håber, at det i fremtiden kan udvikle sig til en hel skole:

"Som formand for undervisningsudvalget ser jeg store perspektiver i samarbejdet med FCK. Nu starter vi i det små med enkelte klasser, men min drøm er, at vi kan få en egentlig profilskole med fokus på idræt og fodbold. Hvor drenge og piger kan få en god skolegang men også få mulighed for meget mere bevægelse og fodbold. Og som FCK-fan vil jeg da elske, hvis den næste Andreas Cornelius, Thomas Delaney eller William Kvist kommer til at gå i skole på Frederiksberg og spiller fodbold hos Byens Hold, siger han i en pressemeddelelse.

Johan Lange glæder sig også: "Vi ved, at det er helt afgørende for vores talenter, at de kan strukturere en hverdag, hvor både deres fodboldmæssige og boglige uddannelse får den plads, det skal have. Vores tilgang er, at vores spillere bliver dygtigere som mennesker og fodboldspillere, når de to områder går hånd i hånd. Vi ser meget frem til det her samarbejde med Frederiksberg Kommune, som vi ser store fremtidsmæssige perspektiver i, siger Johan Lange.


B1903 og KB
Her er også sket en del, som vi har skrevet om i en særskilt artikel - og de to klubbers 1. senior er de eneste, der spiller i øjeblikket, for alle øvrige seniorhold samt øvrige årgange er også suspenderet.

Vi fortsætter dog "coronaserien" om vores moderklubbers indbyrdes opgør gennem det 20. århundrede, hvor vi foreløbig er nået til de gyldne slut-tressere, hvor KB vandt guld i 68 samt pokal og sølv i 69, og B1903 vandt guld i 69 og 70. Du finder alle artiklerne i serien lige her.


EKS-FCK'ERE
Her er i overskriftsform hvad vi har noteret os af stort og småt under coronapausen:

Oscar Wendt har forlænget med yderligere et år i Gladbach, hvor han har spillet siden han forlod os i sommeren 2011.

Daniel Amartey har ifølge B.T. talt med Ståle om at vende hjem, men det er ikke aktuelt, dels på grund af hans lønniveau og dels på grund af hans skadehistorik, hvor vi som bekendt har haft mere end rigeligt at se til i denne sæson. "Jeg tror ikke, det bliver her og nu," sagde Ståle til B.T.

Thobias Ngungu Skovgaard, der i efteråret 2010 fik et enkelt indhop i en pokalkamp, har i Spillerforeningens podcast "Spiller til spiller" fortalt om, hvordan han var forfulgt af angst fra ungdomstiden i FCK til karrierestoppet i Fremad Amager. En meget åben og ærlig fortælling om et emne, som de færreste har mod til at stå frem og sætte ord på, og vi kan absolut anbefale alle at høre den - f.eks. her på Soundcloud.

Jamil Fearrington, som var i førsteholdstruppen i 2006/07-sæsonen, er også stået frem på Spillerforeningens hjemmeside med en fortælling om, hvordan han spildte sin chance for at slå til med en række forkerte beslutninger uden for banen. Den hører bestemt også med under "ugens anbefalinger".

Carlo Holse fik officiel debut for Rosenborg her til aften, da han fik de sidste 20 minutter af 0-0-hjemmekampen mod Kristiansund.

Julian Kristoffersen debuterede i maj for sin nye sydkoreanske klub, Jeonnam Dragons, og han har scoret i de to seneste kampe - søndag blev han endda matchvinder med et præcist hovedstød ude mod topholdet Bucheon.

Johnny Thomsen forlader Randers FC ved kontraktudløb denne sommer, da "det fremtidige sportslige budget gør, at vi ikke kan forlænge aftalen," siger RFC-direktør Søren Pedersen.

Thomas Delaney fik i maj sine første minutter, siden han blev skadet i Irlands-kampen i november, men han har nu fået en muskelskade, så han gik glip af Dortmunds 1-0-sejr mod Düsseldorf i lørdags, hvor Zanka sad på bænken hele kampen.

Robert Skov har fået ny træner i Hoffenheim, hvor Marcel Rapp har overtaget fra Alfred Schreuder, og Skov røg på bænken i fredags, da klubben endte med at tabe 0-2 hjemme til Leipzig.

Erik (Johansson) Berg scorede i sit Djurgården-comeback i weekenden, da de indledte Allsvenskan ved at slå Sirius 2-0 ude. Det var hans første kamp siden 1. juni 2019.

Marcus Mathisen har kontraktudløb i Falkenbergs FF til november og siger til bold.dk, at han sagtens kan se sig selv fortsætte, men også drømmer om engang at vende tilbage til dansk fodbold og allerhelst FCK: "Hvis jeg skal tilbage til Danmark, så vil jeg gerne tilbage til FCK. Det er en klub, som har betydet meget for mig. Kunne jeg selv vælge, er der bare ét hold i Danmark, men der skal selvfølgelig meget til, og det er et stort hold, og de skal også ville have én. Hvis man skal være realistisk lige nu, er det ikke FCK, der er først på listen, så jeg er meget åben over for andre klubber. Det har jeg slet ikke noget problem med." Marcus var med, da Falkenbergs FF i går indledte Allsvenskan med 1-1 hjemme mod Häcken.