Fem udskiftninger tillades

Divisionsforeningen har besluttet, at klubberne i 3F Superligaen og NordicBet Liga må bruge op til fem udskiftninger i resten af sæsonens kampe.

IFAB, der fastsætter de internationale fodboldregler, har tidligere gjort det muligt, og det er op til hvert enkelt land, om de vil indføre det.

Man må dog højest skifte ud i tre "spilafbrydelser" i løbet af kampen, så man må altså f.eks. ikke stoppe spillet fem gange og udskifte én spiller hver gang.

Ståle: Jeg er lidt ambivalent
"Jeg forstår godt baggrunden for det, men jeg er lidt ambivalent over for det, for jeg er også en "fodbold-traditionalist" i forhold til, at vi nu har spillet med tre udskiftninger i mange år, og jeg er ikke tilhænger af, at man laver sådanne ændringer midt i en sæson," siger Ståle.

"De næste måneders kampprogram ligner det, vi selv har haft hvert år, og vi har klaret os fint med max. tre udskiftninger. Selvfølgelig står vi på mange parametre i en meget speciel situation på grund af corona-situationen, men klubberne har trods alt stadig en vis pre-season."

"Men det giver selvfølgelig nogle flere muligheder for en træner, så det er ikke fordi jeg er utilfreds med, at man har indført det, men det er ikke noget, jeg personligt har kæmpet for," siger Ståle.

To hold i hver halvleg på fredag
Ét er turneringsfodbold, og noget andet er træningskampe. I vores to træningskampe mod OB og SønderjyskE er der aftalt fri udskiftning, og på fredag indleder vi - som vi plejer i den første træningskamp efter en pause - med at stille to forskellige hold i hver halvleg.

Hvem det bliver, må du vente med at se til på fredag, hvor der er kickoff i Telia Parken kl. 13. Husk du kan se med direkte på TV3 Sport og Viaplay!