Ståle: Den kamp burde aldrig være spillet

"Den her kamp burde aldrig være spillet," sagde Ståle efter aftenens Europa League 1/8-finale i Istanbul.

"Det har være en meget, meget hård dag for spillerne på grund af Corona-udviklingen derhjemme. De har koner og børn, forældre og bedsteforældre, som de tænker på, og i forhold til omstændigheder, er det meget imponerende, at de gik ud og præsterede som de gjorde i aften. Det vidner om en stærk kollektiv kraft og et stærkt støtteapparat rundt om holdet."

"Vi har været i løbende kontakt med UEFA i flere dage, og vi har forsøgt at gøre vores synspunkter gældende om at aflyse kampen, og endda også overvejet, om vi overhovedet skulle stille op uanset hvad. Men det har mange konsekvenser i en turnering som denne, både sportsligt og økonomisk, og dermed også for mange andre mennesker."

"Jeg er chokeret over arrogancen i UEFA, og jeg blev endnu mere forarget, da vi kom ned i omklædningsrummet efter kampen og hørte, at fra i morgen skal alle kampe i Tyrkiet spilles uden tilskuere. Det håber jeg virkelig får et efterspil."

"Men nu handler det bare for os om at komme hjem til vores familier og koncentrere os om det, som er vigtigst af alt lige nu, nemlig at alle mennesker har det godt, og at der kommer kontrol over Corona-udviklingen."

"Det giver ikke mening at tale om kampen i dag, men hvis jeg alligevel skal sætte et par ord på, så yder alle en fantastisk indsats og skal have stor ros. Vi er gode defensivt, står godt på banen og er gode på bolden, men mangler måske lige lidt power og fysik oppe foran og måske også lidt kvalitet."

"Men vi frustrerer dem kampen igennem, og det er altså det hold, der slog Sporting 4-1 for nylig, og hvis ellers der bliver en returkamp, så er vi i hvert fald stadig med i kampen om en kvartfinale. Men lige nu forekommer det ret ligegyldigt, og turneringen har efter min mening spillet fallit i dag."