Jubelscener foran fansene

Sådan går vi videre torsdag aften

Vi har samlet et overblik over, hvordan vi kan gå videre fra Europa League-gruppespillet efter torsdagens hjemmekamp mod Malmö FF.

Sejr eller uafgjort er nok
Med sejr over Malmö FF eller uafgjort er vi videre - og er endda sikre på at vinde gruppen.

Hvis bare Dynamo Kyiv ikke vinder
Det nemme scenarie er, at hvis vi taber, går vi alligevel videre, hvis bare Dynamo Kyiv ikke slår FC Lugano hjemme i Kyiv.

Det indviklede scenarie
Vi kan i teorien også gå videre med et nederlag til Malmö, selv om Dynamo slår Lugano. Det kræver dog, at vi får et målrigt ét-måls-nederlag, mens Dynamo vinder en målfattig sejr. Fx 3-4 henholdsvis 1-0.

Forklaringen er:
1)
Hvis vi taber, og Dynamo vinder, har begge hold 9 point, og så gælder deres indbyrdes kampe. Men da vi spillede 1-1 i begge kampe mod Dynamo, kan de indbyrdes kampe dog ikke bruges til at afgøre placeringerne.

2)
Herefter gælder målforskellen i hele gruppespillet, hvor vi inden sidste runde har +2 (målscore 5-3) og Dynamo har 0 (målscore 6-6).

Taber vi med to eller flere mål, går Dynamo videre på bedst målforskel, uanset sejrens størrelse.

Og vinder Dynamo med mindst 2 mål, går de videre, uanset hvor stort vi taber.

Men taber vi med præcis ét mål, OG Dynamo vinder med præcis ét mål, har begge hold samme målforskel - uanset om sejrene bliver 1-0, 2-1, 3-2 osv, og så gælder punkt 3.

3)
Hvis vi og Dynamo slutter med samme pointantal og målforskel i hele gruppespillet (+1), gælder antal scorede mål i hele gruppespillet.

Dynamo har inden sidste runde scoret seks mål mod vores fem, så vores chancer afhænger af, at vi taber "en målrig kamp"; mens de vinder "en målfattig kamp". Vi skal dog op og tabe 3-4, mens Dynamo kun vinder 1-0, for at vi kan gå videre efter reglen om flest scorede mål i gruppespillet. Eller tabe 4-5, mens de vinder 1-0 eller 2-1.

Men vi er nødt til at have endnu en regel i baghovedet: hvis vi fx taber 2-3, og de vinder 1-0, står vi også helt lige i antal scorede mål i gruppespillet! Så gælder flest mål på udebane i gruppespillet, hvor Dynamo har scoret fem mod vores fire. Og de tal ændres ikke i sidste runde, hvor både vi og Dynamo har hjemmebane.

- - - - - -

Hvordan går Malmö FF videre?
Hvis Malmö slår os, er de sikre på at gå videre.

Hvis de spiller uafgjort eller taber, afhænger det af Dynamo-kampen:

  • hvis Dynamo også spiller uafgjort eller taber, går Malmö videre
  • hvis Dynamo vinder, går ukrainerne videre - enten på flest point eller flest scorede udebanemål i indbyrdes opgør mod Malmö