Dame N'Doye

Kampreferat: Nedtur på heden

Det begyndte ellers udmærket...
På en tætpakket MCH Arena forsøgte hjemmeholdet at lægge tryk på fra start, men det var os, der skabte kampens første store chance efter fem minutters spil.

Daramy generobrede en mistet bold nede i hjørnet, hvor han og Santos kombinerede sig ind i feltet, inden uruguayaneren trykkede af med venstre, men Jesper Hansen parerede hans skud ved den nærmeste stolpe.

Der blev givet og taget i duellerne rundt om på banen, men bortset fra et par FCM-dødbolde var der ikke for alvor fare på færde nede i vores felt. I åbent spil var de ofte lidt for hektiske i det høje tempo, som kampen blev spillet i.

Først omkring 20 minutters spil brændte det lidt på, da Marcondes missede et fladt Onyeka-indlæg, hvorefter bolden endte hos Mabil, som dog gled da han skulle have bolden under kontrol.

I stedet skabte vi også kampens næste store tilbud, og det var virkelig stort! Daramy spillede fikst N'Doye helt fri i feltet, men han kiksede sin afslutning, der gik et stykke forbi - og ganske vist var han presset af en forsvarer, men kunne også have lagt bolden på tværs til den helt fri Santos.

FCM første scoring slog os ud
Så langt så det egentlig ganske lovende ud, men efter 28 minutter tog kampen en drastisk vending. En FCM-dødbold blev ikke clearet ordentligt, og først reddede Santos da bolden var på vej i nettet, men herefter bankede Saba den ind bag Kalle til 1-0.

Resten af 1. halvleg var vi nærmest helt væk... kort efter målet headede Saba lige over på endnu en dødbold, og lidt efter blev Evander spillet helt fri midt i feltet, men firsttimede bolden lige i hovedet på Kalle!

Fischer havde en enkelt skudmulighed i den anden ende, hvor han skød lige på Hansen, men ellers var vi stort set ikke oppe i deres ende i denne periode.

I stedet førte en Bartolec-misforståelse, da Kalle var uden for feltet for at cleare, til at Marcondes fik frit mål fra midten af vores halvdel, men hans lob over Kalle studsede op på overliggeren.

Det blev alligevel 2-0, da Mabil gled fri i højre side, og igen stod Evander fuldstændig blank foran mål og kunne enkelt heade bolden ind.

Daramy nåede at sende et behjertet venstrehug lige forbi mål i tillægstiden til 1. halvleg, men pausen kom alligevel som lidt af en befrielse efter et kvarters tid, hvor intet fungerede.

3-0 afgjorde det definitivt
Efter pausen blev der helt sikkert talt i omklædningsrummet om, hvordan det kunne gå så galt i det sidste kvarter, men håbet om at kæmpe sig tilbage i kampen forduftede efter fem minutter.

Bartolec - der nu havde byttet backplads med Varela - stødte sammen med Marcondes og fik et frispark imod sig, som nok var lidt svært at få øje på, men det kan ikke undskylde, at forsvaret helt slap markeringen af Saba, så han let kunne heade Evanders dødbold ind til 3-0.

Da Mabil kort efter blev spillet helt fri i højre side frygtede man, at det kunne blive rigtig grimt, men Kalle reddede med en god fodparade. Det hjalp dog lidt, da N'Doye kort efter reducerede til 3-1 efter en kontra. Santos chippede bolden over Jesper Hansen, men en forsvarer reddede akrobatisk på målstregen, hvorefter N'Doye bankede returbolden ind til sin 14. scoring i 14 kampe mod midtjyderne.

Men det virkede ikke som om, vi troede på at vi kunne vende slaget, og der gik ikke mange minutter, før vi igen måtte se en FCM-dødbold føre til scoring. Denne gang et hjørne, som Sviatchenko headede ind fra nært hold til 4-1.

Resten blev bare overlevelse
Midtjyderne slap nu gaspedalen lidt, og ellers kunne nederlaget godt være blevet større. I et kraftigt, men hændeligt sammenstød mellem Mabil og Zeca frygtede man, at Zeca havde brækket underarmen, men anføreren spillede videre, mens både Santos og Stage måtte forlade banen, da de ikke var i stand til at fortsætte. Tidligere havde Pep Biel også afløst Fischer.

Men vi var ikke i nærheden af at reducere, og i stedet kom Mabil igen helt fri til skud i feltet, men bolden prellede af på den fjerneste stolpe. Dermed blev det ved 4-1, og vi satte en kedelig rekord ved at tabe på den samme udebane syv gange i træk.

Syv er også afstanden op til FCM i tabellen nu, hvor vi til gengæld kun har tre point ned til Brøndby på tredjepladsen. Men det kan vi gøre noget ved om tre uger, når der er DERBY i Telia Parken - først har vi dog Hobro hjemme og Lugano ude efter den tiltrængte landsholdspause.