Michael Santos

Kampreferat: Resultatet var bedre end spillet

1-1 i en svær udekamp i en hektisk atmosfære er godkendt, selv om spillet ikke var lige så tilfredsstillende som resultatet.

De to hold
Fischer og Stage blev klar efter de skader, der ramte dem i lørdags, og vi havde i alt fire ændringer fra Silkeborg-kampen lørdag: Fischer, Varela og Bjelland startede i stedet for Pep Biel, Bartolec og Papagiannopoulos.

Der var som forventet kæmpe stemning på tribunerne, jo tættere vi kom på kampstart, og begge endetribuner diskede op med fede tifoer og en solid lydkulisse, der skabte en intens atmosfære lige fra første fløjt.

Kampen måtte lige afbrydes et par minutter i starten, indtil røgen var drevet væk, og da vi for alvor kom i gang, satte svenskerne et højt tempo og hamrede frem over stepperne til hjemmepublikummets store begejstring.

Det gav nogle aktioner i vores felt, men ingen afslutninger, og efter en halv snes minutter fik vi bedre kontrol over tingene. Den tyske FIFA-elitedommer Aytekin havde nok at se til med mange hårde dueller rundt om på banen, og bl.a. måtte Anders Christiansen en tur ud og få vat i næsen efter en duel med Pieros.

Efter 17 minutter slog Berget – der var foretrukket på højre backen – et fint indlæg, som Markus Rosenberg lige akkurat kom for sent til inde foran, og med lidt god vilje noterer vi det som Malmös eneste chance før pausen.

Stort set ingen chancer
Men lad os skynde os at tilføje, at vi heller ikke kom til noget som helst. Vi havde godt styr på spillet og spillede præcis så ”europæisk”, som så mange gange før: konsekvent kontrolleret og dræbende disciplineret. Men prisen for ikke at give noget væk bagude var, at vi heller ikke skabte noget i den anden ende.

Et par få dødbolde, hvor vi sendte det tunge skyts frem, blev slået for langt, og småfejl i opspillet – der gav potentielle kontramuligheder – blev repareret dygtigt af holdkammerater.

Viktor Fischer

Efter en halv times tid kom de første gule kort op af Aytekins lomme til Santos og Zeca efter forseelser, som ikke umiddelbart så lige så slemme ud som andre ting rundt om på banen, men kampen udartede aldrig til det, vi f.eks. så da de to hold mødtes i Dubai for tre år siden.

Da uret rundede de 45 minutter, og fjerdedommeren signalerede mindst fire minutters ekstratid, kom Søren Rieks uheldigt ned på foden i en harmløs duel, hvilket tvang ham ud af kampen efter pausen.

Dansk selvmål bragte os foran
Men inden da var vi kommet foran! På noget nær vores eneste gennemspillede angreb sendte Falk fra midterlinjen en snorlige, flad fremlægning ud til den fremstormende Varela, der så at Santos sprintede til bageste stolpe og smed et præcist fladt indlæg på tværs. Lasse Nielsen kastede sig desperat ned for at afværge, men prikkede i stedet bolden i eget net.

Jubel efter scoring

Pauseføring på 1-0 uden at selv at have haft en afslutning på mål, når vi ser bort fra et ufarligt Pieros-hovedstød på et afrettet Santos-indlæg!

Vi indledte også 2. halvleg i fuld kontrol, og Varela var endda lige ved at spille Falk fri i feltet efter et par minutter, men pasningen blev lidt for lang. Svenskerne virkede rådvilde, selv om det gav mere power, at Jo Inge Berget var flyttet fra højre back til venstre kant, men vi holdt dem stadig fuldstændig fra chancer.

Snu Rosenberg udlignede
Men ti minutter efter pausen sagde de tak for sidst og udlignede på deres første chance i kampen. Berget sendte et godt indlæg ind i feltet, hvor Rosenberg – der kort forinden havde appelleret forgæves for straffe, bare fordi Varela skubbede ham i ryggen – lavede et signaturmål ved at snige sig en halv meter væk fra sin oppasser Nelsson, så han ugeneret kunne heade bolden forbi en chanceløs Kalle Johnsson.

Rosenberg udligner for Malmö

Kort efter måtte endnu en dansker forlade banen med en skade, da Anders Christiansen humpede ud med noget, der lignede en forstrækning, så med to skader og et selvmål, var det ikke de svenske danskeres aften. Men afløser Traustason faldt godt ind i rytmen og bidrog til, at Malmö for en stund fik vind i sejlene.

Midt i halvlegen kom vi dog også til lidt, da Santos strøg igennem i venstre side og havde en fri Fischer inde i feltet, men slog indlægget for højt og langt. I den anden ende måtte Kalle ud i fuld længde for at afværge et godt hovedstød fra Berget, som havde kurs mod det lange hjørne, og pludselig levede kampen på en helt anden måde end den mere taktisk låste 1. halvleg.

Action i FCK-feltet

Malmö fik momentum efter udligningen
Rosenberg headede et indlæg ned for fødderne af angrebskollega Antonsson, men fra kanten af vores felt helkiksede han den gode skudmulighed, så bolden endte nærmere hjørneflaget. Traustason fik også sendt et godt skud afsted lidt efter, som blev rettet af til hjørne, og Malmö pressede for alvor på i denne periode.

Men efterhånden gik gassen af ballonen, og selv om hjemmeholdet af gode grunde ville mest i det offensive, så kom de ikke til mere. Carlo Holse afløste Fischer, og i de sidste ti minutter kom Bartolec ind for Falk, og Daramy for Santos.

Pieros Sotiriou

Solid arbejdsindsats sikrede det ene, men vigtige point
Kampen lå ikke lige til et sent Bendtner-indhop, for det ville have krævet nogle indlæg i feltet, og det kom der sjældent i dag. De sidste 10 minutter skulle der bare løbes og arbejdes stenhårdt, og den opgave løste vi også effektivt, så det aldrig rigtig blev farligt i vores felt.

Med tanke på de ting, vi stadig kæmper med, var det en klart godkendt præstation på en svær udebane, selv om Ståle og spillerne efter kampen medgav, at vi gerne ville have skabt noget mere selv og fået mere gang i offensiven. Men med sejren over Lugano og et enkelt point her, er vi stadig godt med i gruppen, og det er ikke blevet mindre sandsynligt, at den sidste hjemmekamp i december mod Malmö kan blive direkte afgørende for de endelige placeringer.