Benny Johansen og Bjarne Hansen

25 år siden: 1-4 i Odense

Sæsonens ottende Superligakamp gav heller ikke gevinst, og med tre uafgjorte og fem nederlag lå vi stadig sidst i tabellen.

”Jeg kunne se ud af øjenkrogene, at FCK’erne var tændte, men nervøse,” sagde OB-træner Kim Brink efter opgøret på Odense Stadion for 25 år siden.

Der var nok noget om snakken, for vi var bagud 0-4 ved pausen! Jess Thorup scorede efter syv minutter, efter da Alphonse Tchami snød Ole Tobiasen og Michael Mio, inden han lagde bolden fladt på tværs til Thorup, og efter en halv time boksede Per Poulsen et Steen Nedergaard-indlæg lige ud til Thorup, der hamrede bolden op i nettaget.

Siden havde Poulsen dog flere store redninger, da OB masede på, men ved 3-0 var han chanceløs. I dag ville man nok kalde det et selvmål, for Carsten Hemmingsens langskud ændrede helt retning, da det ramte Ole Tobiasen og ændrede retning. 4-0-målet var derimod endnu et udtryk for efterårets store forsvarsproblemer, da Michael Schjønberg alt for let slap fri, da en lang bold blev headet videre, og han kanonerede bolden ind.

Per Frandsen reducerede seks minutter efter pausen, da Lars Høgh tillod sig at fumle lidt med et FCK-hjørne, så Allan Nielsen fik en stor skudchance. Den blev i første omgang pareret på stregen, men Frandsen var først på returbolden og reducerede.

OB-FCK
Kim Mikkelsen - i vores gule udebanedragt - ser til, mens Per Frandsen reducerer til 1-4.

Det fik dog kun kosmetisk betydning, for fynboerne kørte uden problemer sejren hjem med hånden på håndbremsen uden at vi kom ret mange flere scoringsmuligheder.

”Krise er et trættende ord, som pressen bruger i flæng. Men vi har problemer. Vi kan ikke leve med så grove fejl i forsvaret,” sagde Benny Johansen, der en uge før havde overtaget cheftrænerjobbet fra Keld Kristensen.

Nu havde han fem dage til at finde ud af, om vi kunne få sæsonens første Superligasejr fredag aften i Parken mod Brøndby IF.

Søndag den 18. september 1994, kl. 15.00 på Odense Stadion. Superligaen, 8. runde
OB-F.C. KØBENHAVN 4-1 (4-0)
7.: 1-0 Jess Thorup
33.: 2-0 Jess Thorup
37.: 3-0 Carsten Hemmingsen
45.: 4-0 Michael Schjønberg
51.: 4-1 Per Frandsen
4.721 tilskuere. Dommer: Jørn West Larsen
Advarsler: Jens Melvang og Carsten Hemmingsen, OB, samt Christian Lønstrup, F.C. København