Nicklas Bendtner

Kampreferat: Når man ikke er klar fra start...

Ikke klar fra start
En af fodboldens faste fraser er, at det handler om at være klar fra start - men det er ikke uden grund, at den tit bliver hevet op af skuffen, for i dag kom det til at koste dyrt, at vi ikke var der.

Efter mindre end fire minutter tog Hobro-anfører Rasmus Minor et træk uden for eget felt og sendte Edgar Babayan alene igennem i venstre side, hvor hverken Bartolec eller Papagiannopoulos holdt øje med ham. Grytebust stormede langt ud af målet og fik presset Babayan til et træk ned i hjørnet, men på hans indlæg kom Julian Kristoffersen på bolden før Bjelland og stødte den i tomt mål.

Allerede ti minutter senere var den gal igen i defensiven, da Babayan fik god tid til at slå et præcist indlæg, hvor både Sabbi og Kirkevold nærmest stod i kø for at heade den ind. Sabbi fik fornøjelsen og satte den helt oppe i hjørnet – med skulderen, vist nok - og hjemmepublikummet troede ikke deres egne øjne! 2-0 efter 13 minutter!?

Santos-reducering midt i 1. halvleg
Vores defensiv vaklede også de næste 10-15 minutter, men midt i halvlegen fik vi dog bedre fat i kampen rent offensivt. Først serverede Pep Biel et fornemt indlæg i feltet, som Falk snittede på ydersiden af stolpen, og et par minutter senere stak han en flad pasning frem til Santos, som tog den med ind i feltet og satte den højt i målet til 1-2.

Hobro kunne dog have fået en ny to-måls-føring efter et boldtab af Zeca på midten, hvorefter Babayan strøg alene igennem, men blev godt ”læst” af Grytebust, da han forsøgte at lobbe bolden over ham.

Meget bold, men få chancer
Efter pausen fik vi som forventet endnu mere boldbesiddelse, mens Hobro stadig lurede på kontraer til de hurtige kanter, Sabbi og Babayan, men defensivt fik vi rettet op på tingene, som til gengæld også havde kostet dyrt i starten.

Det kneb dog med at komme til afslutninger, og først midt i halvlegen fik Pieros en udmærket mulighed fra kanten af feltet, men flugtede langt over.

Det lignede efterhånden en kamp, hvor der blev brug for Bendtners boks-kvaliteter, og med knap 20 minutter valgte Ståle at sende ikke blot Bendtner, men også Daramy og Holse ind i pointjagten til fordel for Pieros, Fischer og Pep Biel.

Bendtner-debut
Den store angriber positionerede sig fint og var flere gange i begivenhedernes centrum, men fik ikke sat det afgørende stød ind. Det var Hobro til gengæld meget tæt på, da ligeledes indskifte Louati fra nært hold headede en kæmpe chance lige i fødderne på Grytebust.

Men spændingen holdt sig, og et godt Bartolec-langskud voldte Jesper Rask lidt problemer, men endte kun med hjørne. Vores største chance faldt få minutter før tid, da Bartolec strøg til baglinjen og fandt en fri Falk på kanten af feltet, men en forsvarer ramte lidt tilfældigt hans skud, og med lidt held var det studset i eget net, men gik i stedet forbi.

Tættere kom vi ikke, og efter seks minutters tillægstid måtte vi slukørede gå fra banen efter det tredje nederlag i træk – og i næste runde venter FC Midtjylland, som nu er fire point foran i tabellen inden topbraget.