Ståle Solbakken

Aalborg Moments: Ståle edition 1998/99

På søndag fejrer AaB 20-året for deres mesterskab i 98/99-sæsonen, og derfor har vi valgt at denne udgave af "Aalborg Moments" fokuserer på vores to særdeles underholdende og målrige kampe i Aalborg i den sæson.

04.10.98 AaB-FCK 3-3
Ståle var den store styrmand på den nordjyske midtbane! Han kom endda på tavlen med det, pressen kaldte “et af hans sjældne mål”.

De store overskrifter var i det hele taget fremme efter en brag af en kamp, der bl.a. blev kaldt “Mindeværdigt”, “Festspil” og “Dansk topfodbold når det er bedst”.

Vi var selv midt i en meget hektisk oktober måned, hvor Kent Karlsson netop var stoppet, og Kim Brink havde taget over. Den måned kan du læse mere om i denne "Historietimen".

30.04.99: AaB-FCK 4-3

I en forrygende fodboldkamp førte vi to gange, men efter to mål af Ståle trak aalborgenserne det længste strå og overtog dermed førstepladsen fra Brøndby.

12.524 tilskuere troede længe, de var vidner til AaB's blot andet nederlag i sæsonen, for allerede efter tre minutter hamrede Lars Højer (igen) et frispark ind bag Jimmy Nielsen.

Efter en halv time forlængede Ståle et langt indkast fra Brian Priske, og Jens Jessen udlignede, og inden pausen bragte Jozo Matovac AaB foran.

Efter pausen kom vi dog flot igen! Niclas Jensen udlignede, og fem minutter senere flugtede Todi Jónsson et Brian Laudrup-indlæg i nettet til 3-2.

Vi var tæt på 4-2, men et kvarter før tid flugtede Ståle et Priske-hjørne ind bag Karim Zaza, og fire minutter senere hamrede nordmanden et frispark direkte op i målhjørnet.