Spillerne jubler efter sejren

Kampreferat: Stærk præstation blev kronet med sent sejrsmål

De to hold og det store spørgsmål
Vi skiftede fem mand siden Røde Stjerne-kampen: Bartolec, Oviedo, Pep Biel, Falk og Pieros er nye i startopstillingen i forhold til i tirsdags. De erstatter Varela, Bengtsson, Holse, Fischer og N'Doye. Randers ændrede kun én, Mikkel Kallesøe startede i stedet for den unge Simon Graves Jensen, der var helt ude af truppen.

Det store spørgsmål var selvfølgelig, om vi kunne rejse os fysisk og mentalt efter tirsdagens skuffelse. Det bekræftende svar fik vi sådan set længe inden slutfløjtet, men der blev sat en fed streg under, da Jonas Wind headede kampens enlige mål i netmaskerne i allersidste minut af den ordinære spilletid!

FCK-dominans efter stilfærdig indledning
Der skete dog ikke alverden i kampens indledning, hvor holdene lige så hinanden lidt an, men snart tegnede sig et billede af, hvordan kampen ville forløbe: os i god kontrol med meget spil på deres banehalvdel, mens Randers hele tiden lurede på hurtige kontraløb til de to frontløbere og måske et hjørne i ny og næ.

Pep Biel stod for den første afslutning, da han efter ti minutter kom på ganske godt skudhold lige uden for feltet, men skuddet sad lige på Carlgren, som dog valgte at slå det hårde skud til hjørne.

En halv snes minutter senere – efter Stage havde afværget en Randers-kontra- slap Pieros pludselig fri fra midten af banen efter en kæmpe fejl af Conboy, men cyprioten fik ikke bolden ordentlig med sig, da han nærmede sig feltet og mistede balancen i en tackling.

God Randers-periode midt i halvlegen
Først efter 25 minutter blev det farligt i den anden ende, da både Nelsson og Papagiannopoulos blev overlistet af Emil Riis, der slap helt fri i højre side af feltet, dog muligvis med hånden til hjælp – men hans afslutning gik til indkast i den modsatte side...

Det blev indledningen på en lidt urolig periode, set med vores øjne, hvor Randers fik mere spil. Oviedo mistede en bold i eget felt, men Papagiannopoulos var på plads og tacklede den efterfølgende afslutning fra Emil Riis til hjørne.

Omkring den halve time headede Jens Stage et hjørne videre mod Nelsson på kanten af målfeltet, og i et hasarderet forsøg på at sparke væk, ramte Conboy i stedet Nelsson og sendte ham i græsset. Et temmelig højt ben, der sikkert ville have udløst et frispark midt på banen, men som ikke blev takseret til en forseelse her.

I stedet skabte Randers et par minutter senere kampens hidtil største tilbud, da Marvin Egho headede et indlæg videre til Riis, men tre meter fra mål overplacerede han sin inderside-afslutning i en grad, så bolden gik forbi den ene stolpe.

Fem forsøg på ti sekunder!
Efter denne gode periode af hjemmeholdet sluttede vi halvlegen bedst af, og efter en pause – som virkede meget tiltrængt for flere af vores spillere med lidt for tunge ben – fortsatte vi de gode takter og satte os solidt på kampen.

Og efter en lille time kulminerede vores dominans med en vanvittig kampsekvens, der kun varede ti sekunder! Først reddede Carlgren fra nært hold, da Pieros satte foden på et Oviedo-indlæg. Herefter afværgede keeperen et fladt Pep Biel-hug med en fodparade. På returbolden blev et Falk-hovedstød reddet af en forsvarer på målstregen. Pieros flugtede på den næste returbold, men ramte en forsvarer – og bolden røg ud til Jonas, der trak sig fri og hamrede bolden tæt forbi den ene opstander!

Kort efter lignede det ved første øjekast et kæmpe straffe til Pieros, da han blev revet ned bagfra i feltet, men TV-billeder afslørede, at han selv havde godt fat i Mathias Nielsen, så de var vel lige gode om det.

Nye kræfter og flere gode chancer
Det virkede som om, vi fandt flere og flere nye kræfter, hvor de så end kom fra med tanke på de sidste ugers tætte program og den store skuffelse efter tirsdagens 120 minutter på en tung bane.

Vi fortsatte i hvert fald presset, mens Randers stadig lurede på kontraer og også fik et par potentielt farlige, som vi dog neutraliserede, inden de kom til afslutninger. Men vi manglede også selv det sidste i at omsætte overtaget til chancer, men en dobbeltudskiftning af Falk og Oviedo til fordel for Fischer og Pierre bragte ny energi i offensiven.

Få minutter efter lod Jonas fikst en pasning fra den tidligere indskiftede Carlo Holse passere, så Pierre kom helt fri i venstre side af feltet, men Carlgren afværgede med en fodparade hans flade afslutning mod det lange hjørne. Lidt efter trak Fischer sig godt fri uden for feltet og trykkede af, men tæt forbi.

Og med seks minutter igen smed Pierre et glimrende indlæg til bageste stolpe, hvor Jonas kunne have firsttimet bolden i tom kasse, men han forsøgte at tæmme den, så forsvaret nåede at presse ham til at afslutte i sidenettet fra spids vinkel.

Man kan ikke fortænke vores mange unge og hårdt prøvede spillere i efterhånden at hænge lidt med hovederne over udsigten til at gå glip af endnu en velfortjent sejr på grund af de berømte små marginaler. Men tålmodighed, vedholdenhed og tro på tingene gav alligevel bonus, da uret var ude på sin sidste runde inden det ramte 90.

Jonas slog til igen
Bartolec så, at Jonas løb fri i feltet og sendte et perfekt indlæg ind til ham, og hans hovedstød gik i nettet via armen på Mathias Nielsen. Jonas blev krediteret, også af dommerne, men nu må vi se, om Divisionsforeningens komité ændret det til et selvmål.

Sejren kan der imidlertid ikke pilles ved, for set over kampen som helhed, var vi klart det bedste hold med de fleste chancer. Og uanset resultatet viste vi stor moral, stor vilje og stor arbejdsindsats i kampen for at komme videre efter tirsdagens skuffelse. Det blev belønnet med den sjette Superliga-sejr i træk!