Sejrsjubel i Farum

Kampreferat: Windkunst bag 17. sejr i 20 kampe

Stephan Andersen afløste skadede Jesse Joronen, og desuden startede Pierre Bengtsson i stedet for Nicolai Boilesen. FCN var uden karantæneramte Victor Nelsson og Mads Valentin.

Jævnbyrdig start
Vi indledte kampen med et højt og aggressivt pres på deres halvdel, men havde lidt opspils-problemer fra forsvaret. Det gav hjemmeholdet nogle hurtige angreb, som dog ikke førte til noget farligt.

Men en forholdsvis lige indledning på kampen, hvor N'Doye stod for vores første afslutning, efter Skov havde lavet en tunnel på Mathias Rasmussen på baglinjen.

Fans i Farum

FCN's første tilløb til noget efter godt et kvarter, da Donyoh strøg afsted i venstre, men Skov Olsen nåede ikke frem til hans indlæg ved forreste stolpe.

Wind-faktoren
Efter 26 minutter fik vi det første tegn på, hvem der i dag havde kreativiteten og skarpheden i offensiven. Det havde vi - og i særdeleshed Jonas Wind.

Kort inde på deres banehalvdel modtog han en pasning fra Bengtsson, vendte rundt på Kudus og fordelte bolden godt over til Ankersen - han satte kurs ned mod feltet, hvor Jonas var løbet ned og modtog en fin stikning. Men i stedet for selv at afslutte, viste han i et splitsekund kæmpe overblik og lagde den i stedet til rette for Fischer, der køligt udplacerede Vindahl med en højre inderside.

Viktor Fischer

Kort efter kunne Bartolec have bragt balance i regnskabet, da han afdriblede fire mand i vores felt, men Vavro kastede sig og blokerede hans afslutning fra 9-10 meters afstand.

FCN pressede for en stund, men vi var gode til at afvise deres indlæg, når især Skov Olsen forsøgte sig med indspil fra højrekanten. Robert Skov fik en udmærket dødboldmulighed i den anden ende, men Vindahl snuppede hans hug mod nærmeste målhjørne.

N'Doye var i stødet
Lidt efter den halve time øgede N'Doye fra nært hold til 2-0 efter et Fischer-hjørne. Billedet fortæller, hvordan han "prikkede" den over stregen...

N'Doye har scoret til 2-0

Skov Olsen forsøgte igen at skabe noget i højre side, men stadig afværgede Stephan eller forsvaret, og stille og roligt tog vi tempoet ud af kampen frem mod pausen, hvor der ikke skete noget videre - bortset fra lidt Jonas-Wind-lækkerier i boldomgangen. Og en iskold Vavro, der i tillægstiden brysttæmmede et FCN-indlæg tilbage til Stephan, selv om han havde en modstander i ryggen.

Fortsat FCK-tryk efter pausen
2. halvleg indledte vi også i fin kontrol med et par udmærkede angreb, og det var lige det, der skulle til for at forhindre en FCN-reducering, der kunne have åbnet kampen.

Efter en halv snes minutter var det tæt på "lukning og slukning", da N'Doye fornemt spillede Fischer fri med en tværbold, men Mumin nåede at forstyrre ham så meget i feltet, at det løb ud i sandet.

Men i samme minut faldt afgørelsen alligevel, og igen med Jonas i centrum. Mens Fischer og Skov "hang" oppe foran med N'Doye, trak han tilbage i banen og tog del i opspillet med kvikke træk og kombinationer, hvorefter han med en kongepasning spillede Skov fri i feltet - og han udplacerede enkelt Vindahl med sæsonens første højre fods-scoring.

Robert Skov

Nordsjællænderne havde endnu ikke helt accepteret, at kampen var afgjort, for kort efter testede Bartolec Stephan med en god firsttimer, som den rutinerede keeper dykkede lynhurtigt ned og parerede.

Men Jonas var heller ikke færdig med at brillere. Midt i halvlegen fik han et fladt indlæg fra Ankersen og med en vending, som selv Falk må have misundt, tørrede han en modstander og hvislede et fladt skud tæt forbi den fjerneste stolpe.

Det havde virkelig været kronen på værket, men fire assists i påskens tre svære kampe er heller ikke så dårligt...

17. sejr i seneste 20 Superliga-kampe
Tyve minutter før tid viste Stephan igen klassen med en fremragende fodparade på endnu et Bartolec-forsøg, og fem minutter senere fulgte han et Damsgaard-langskud til dørs, som lige snittede ydersiden af stolpen.

Det kunne have givet et trøstmål, men vores sejr var aldrig i fare på en dag, hvor vi simpelthen bare var en klasse bedre - og så kendte vi den berømte besøgelsestid, samtidig med at vores forsvar spillede til nul for 14. gang i sæsonen.

17 sejre og tre uafgjorte i de seneste 20 Superliga-kampe - og da FCM senere på aftenen tabte 1-2 hjemme til Brøndby, fører vi nu ligaen med 11 point inden de sidste fem runder.