Sidste nyt før DERBY

Skov og Pieros tilbage
Robert Skov og Pieros Sotiriou er med i vores 18-mands DERBY-trup efter at have været ude med skader.

Robert gik glip af vores to første kampe i slutspillet (1-0 mod Esbjerg og OB). Det samme gjorde Pieros, der også sad ude i de to foregående ude mod FCN (2-2) og hjemme mod Hobro (3-1).

Jonas Wind er tilbage efter karantæne i OB-kampen, hvilket var sæsonens første FCK-karantæne i Superligaen. Zeca havde også en enkelt karantænedag i Europa League, og i dag har han også karantæne i DERBY.

Dermed afbrydes hans stime på 17 kampe i træk med fuld spilletid, hvilket ingen andre p.t. kan se tilbage på. Ankersen er tættest med 24 hele kampe i træk, bortset fra det kvarter han forlod banen mod Esbjerg forrige uge.

Guillermo Varela og Mohamed Daramy kan få deres første DERBY-minutter i benene, hvis de kommer på banen. Rekordholder Kvist har spillet 37 DERBY'er, heraf 28 i Superligaen.

Kvist er en af otte spillere i dagens trup, der har scoret i et DERBY. Kvist, Ankersen, Fischer, Skov, Pieros, Thomsen og Wind har hver scoret et enkelt, og N'Doye har scoret otte - dvs et mere end de andre tilsammen.

Dame N'Doye


Retovs første Derby (som cheftræner)
Brøndby-cheftræner Martin Retov står for første gang i spidsen for sit hold i et DERBY. Som Brøndby-spiller mødte han os 17 gange i Superligaen, hvor det blev til fire BIF-sejre, fem uafgjorte og otte FCK-sejre.

Siden han tog over fra Zorniger i februar, har Brøndby slået Randers FC og AC Horsens, spillet uafgjort med AaB, OB og FC Nordsjælland samt tabt til OB.

"Når man møder FC København, så møder man et hold, der spiller kontrolleret fodbold og er dygtige i deres organisation på banen og i deres klassiske 4-4-2. Vi er derfor ikke i tvivl om, hvordan de spiller, ligesom de heller ikke er i tvivl om vores spillestil," siger han til Brøndbys hjemmeside.


3+-optakt fra kl. 14
Der er for længst udsolgt på vores fan-afsnit, hvor der i lighed med Sydsiden er nedsat kapacitet på grund af betonskader. Men du kan følge med foran skærmen allerede fra kl. 14, hvor 3+ sender optakt. Vi dækker selvfølgelig også kampen på vores live-twitter @FCKobenhavnLive - og formidler stemningen i lyd og billeder på Insta Story og Snapchat.

 
Dommere
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Linjedommere: Niels Høg og Lars Hummelgaard
4. dommer: Michael Johansen
 
Vi har haft Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer 11 gange, og det er første gang han dømmer et DERBY. Senest dømte han vores 2-2-kamp i Farum i marts.

 
Karantæner og skader
Carlos Zeca har som nævnt karantæne. Denis Vavro, Rasmus Falk, Peter Ankersen og Viktor Fischer får karantæne, hvis de får et gult kort for en grov forseelse.

Vi har p.t. ingen på skadelisten.


>> Over 20.000 er klar til GULD-DUELLEN Skærtorsdag