25 år siden: 1-1 mod Lars Høgh

Palle P skadet under opvarmningen
For 25 år siden spillede vi 1-1 mod OB i en kamp, der fik en trist optakt, da Palle Petersen kom alvorligt til skade med sin skulder under opvarmningen. En overrevet sene betød, at han var ude i knap to måneder og ikke nåede at få flere kampe, før han stoppede i klubben efter sæsonen. 

I stedet måtte Brian Flies med kort varsel gøre sig klar til kamp, mens tredjekeeper Karim Zaza blev efterlyst i højttalerne.

Flies spillede en fin kamp, hvilket man - desværre for os – også kunne sige om Lars Høgh, der i en alder af 35 stadig var helt på toppen. Det fik han også rig lejlighed til at vise denne søndag eftermiddag, hvor 5.650 havde fundet vej til Parken for at se, om vi kunne få forårets første hjemmesejr efter 1-3 mod AGF og 3-3 mod AaB.

Tvillingerne var begge med fra start efter at have raset lidt i kulissen (dvs pressen) de seneste uger, hvor Benny Johansen foretrak andre typer, bl.a. på grund af banernes beskaffenhed.

Benny Johansen


Det blev en meget underholdende og afvekslende kamp, som desværre også blev præget lidt af, at Peter Mikkelsen lagde den "internationale linje", så spillet i perioder udviklede sig lidt for hårdt og ureglementeret. Allerede i kampens indledning mente Peter Møller og resten af FCK-lejren f.eks også, at han blev snydt for et straffe.

Fynsk friløber fangede Flies
Efter et kvarters spil stjal Allan Nielsen bolden fra en uopmærksom Stig Tøfting midt på OB’s banehalvdel og spillede fornemt Martin Johansen helt fri, inden den fynske bagkæde nåede at trække offside. Han afsluttede fladt og hårdt mod det nærmeste hjørne, men Høgh’en kom flyvende ud og blokerede den store scoringsmulighed.

Efter 25 minutters spil var det OB’s tur til en friløber. En lang bold nede fra egen halvdel sendte Diego Tur i løbeduel med Alphonse Tchami, og afrikaneren sled sig forrest og prikkede bolden forbi Brian Flies, som forgæves forsøgte at kopiere Høgh’ens kunststykke. I stedet var han tæt på at få hjælp af træværket, for bolden tog indersiden af stolpen, før den landede i netmaskerne.

Diego svarede igen med en lige højre
Efter en halv times tid fik vi frispark lidt uden for OB-feltet helt ude i højre side, og ligaens ukronede dødboldkonge fyrede et hårdt, skruet, vristspark mod mål – men ikke nok til at overrumple Høgh, som dog klogeligt undlod at forsøge at gribe kanonkuglen, men boksede til hjørne.

Det sparkede Højer selv indover, Peter Møller snittede bolden videre, og med en halvt-liggende firsttimer med højrebenet sendte Diego Tur bolden i mål uden for selv Høghs rækkevidde.

Diego Tur scorer


Møller var holdt op med at ærgre sig
Inden pausen fik vi endnu en friløber, da Højer tacklede bolden fra Tøfting nede på vores halvdel, og Lønstrup sendte Peter Møller afsted med en flot, lang fremlægning, der igen fangede OB’s offsidefælde på de forkerte ben. Men også han tabte 1-mod-1-duellen i feltet, da han ramte forbi Høgh’ens lokkende ladeport.

Peter Møller vs Lars Høgh


Efter pausen fortsatte Høgh med at brillere, da Møller tacklede bolden fra en uopmærksom fynbo og resolut fyrede af – og Johnny Hansen kastede sig ned og forhindrede Møller i at sparke returbolden i det tomme mål.

Tyve minutter inde i 2. halvleg – hvor vi i lange perioder havde presset OB i bund - lykkedes det omsider Møller at passere Høgh, men hans bragende hovedstød ramte overliggeren.

”Jeg er holdt op med at ærgre mig, når jeg har brænde en målchance. Så ku’ jeg jo ikke bestille andet. Men i dag nåede jeg da at ramme overliggeren,” smilede Møller selvironisk til Ekstra Bladet.

I den anden ende måtte Flies ud i fuld længde, da Tøfting tog chancen fra ca. 30 meters afstand, men ellers var OB sjældne gæster i den ende af banen.

Høgh var helt umulig (at passere)
Vi både kunne og burde have vundet, og ikke mindst da Peter Mikkelsen ti minutter før tid pegede på den fynske 11-meter plet, da Torben Sangild rev Michael Johansen ned i feltet efter en klassisk 1-2-kombination med Martin.

”Jeg lavede den klassiske fejl med at ombestemme mig i sidste øjeblik. Nu har jeg flere gange i træk sparket til højre for målmanden, så egentlig ville jeg bare sparke igennem, men så lavede jeg det om og lagde den alligevel yderligt,” indrømmede Højer bagefter til Politiken, efter at han for første gang i karrieren havde misset fra 11-meter pletten i en turneringskamp.

Lars Højer ærgrer sig


Mod slutningen var fynboerne tæt på at stjæle sejren, og igen var Tøfting i begivenhedernes centrum, da indskiftede Ulrik Pedersen spillede ham helt fri i feltet. Men Flies viste Høgh-klasse i duellen og blokerede afslutningen, så vi i det mindste fik det ene point med fra kampen. Lars Høgh fik det andet.

Fin form før de kommende topkampe
Men efter et par uger med lidt slingrekurs, var vi spillemæssigt i fin form Som chancerne antyder kunne og burde vi have vundet den underholdende kamp.

Da Silkeborg og Brøndby også spillede 1-1 mod AaB henholdsvis Ikast, var der status quo i toppen af tabellen, dvs Silkeborg to point foran os, der igen var et point foran Brøndby og OB. Og forude ventede to kampe mod netop Silkeborg (ude) og Brøndby (hjemme).


MATCHFACTS:
Søndag den 10. april 1994, kl. 15.00 i Parken. Superliga-slutspil, 5. runde
F.C. KØBENHAVN-OB 1-1 (1-1)
25.: 0-1 Alphonse Tchami
27.: 1-1 Diego Tur
5.650 tilskuere. Dommer: Peter Mikkelsen
Advarsler: Michael Johansen, F.C. København, samt Torben Sangild, Stig Tøfting og Steen Nedergaard, OB.

F.C. København: 1 Brian Flies – 3 Diego Tur, 6 Christian Lønstrup, 12 Morten Falch – 5 Lars Højer, 7 Allan Nielsen, 16 Michael Giolbas, 11 Michael Johansen (80.: 15 Kim Mikkelsen), 8 Iørn Uldbjerg – 10 Martin Johansen (83.: 9 Michael Manniche), 14 Peter Møller. (Ikke benyttet: 18 Karim Zaza)

OB: Lars Høgh – Steen Nedergaard, Johnny Hansen, Torben Sangild, Thomas Knudsen – Carsten Hemmingsen, Per Hjorth (33.: Jens Madsen), Stig Tøfting, Jens Melvang - John Damsted (58.: Ulrik Pedersen), Alphonse Tchami. (Ikke benyttet: Tom Sterobo)

Kampprogram FCK-OB