Jonas Wind

Kampreferat: Tingene sat på plads efter pausen

Bjelland var ikke helt klar efter sit comeback i Farum ugen før, så Papagiannopoulos var tilbage i centerforsvaret, hvor Bengtsson også startede på venstre back i stedet for Varela. Desuden startede Thomsen på kanten, mens Falk igen var klar til den centrale midt. Zeca og N’Doye havde desuden døjet med influenza i ugens løb. Hobro ændrede på tre pladser siden sidst, og det sendte bl.a. eks-FCK’eren Julian Kristoffersen ud på bænken til fordel for Pål Alexander Kirkevold.

Hobro tidligt foran
Der var kun spillet 3 minutter og 20 sekunder, da gæsterne kom i spidsen... Babayan fik en lang bold ude i vores højre side, trak ind i feltet forbi Vavro og sparkede bolden ind med et tørt hug under Joronen. Måske blev den rettet en anelse af på vejen, men sådan et angreb må aldrig føre til mål - og vi var advaret efter han for nylig lavede nogenlunde det samme mod Midtjylland.

Nuvel, vi skal tilbage til november, før vi senest lukkede "dumme mål" ind i starten, og vi reagerede godt på situationen og lagde straks Hobro under pres.

Skov gjorde det igen
I de næste minutter testede Zeca Jesper Rask med et godt langskud, og Skov snittede et hjørne lige over mål fra tæt hold, og efter 12 minutter vejrede hovedparten af de 16.143 tilskuere for alvor mål. Brix-Damborg nedlagde Skov 6-7 meter uden for feltet, indkasserede et gult kort - og måtte se Skov drøne sit 25. sæsonmål i netmaskerne!

Den næste periode dominerede vi massivt, men uden at spille os til det hele store. Men der var tålmodighed i boldomgangen, og det lykkedes af og til at splitte Hobro-defensiven med dybe pasninger, men enten manglede præcisionen i indlæggene - eller også tacklede Hobro til hjørnespark. Dem fik vi i hvert fald så mange af, at superliga.dk ikke kunne nå at følge med, men kun noterede seks i løbet af kampen, men vi havde vist nærmere de ti.

Men Hobro clearede dem dygtigt og kom siden lidt bedre med i kampen igen, men uden for alvor at true. 1-1 holdt sig halvlegen ud, selv om Fischer kort før pausen var ved at nå frem tæt under mål og sætte hovedet på et Skov-indlæg.

Hobro bedst ud efter pausen
Efter pausen kom Jonas Wind ind for Thomsen, mens Fischer trak ud på kanten, og dermed fik vi to deciderede frontløbere helt fremme, hvor Fischer før pausen ofte trak tilbage i banen eller ud på kanterne. Men det var heller ikke nemt at finde sprækkerne i Hobros defensiv, og de første 7-8 minutter af 2. halvleg var de endda mest på bolden, og Babayan skruede endda en pænt stor chance lige over det ene målhjørne.

Men på vores første gennemførte angreb efter pausen var der gevinst - efter et flot, tålmodigt opspil, hvor Falk dryssede lidt stjernestøv ud over det hele med ved at snyde tre mand, hvorefter Jonas lagde den videre ud til Bengtsson - og på hans præcise, flade indlæg styrede N'Doye bolden ind til sit FCK-mål nr. 99 gennem tiderne.

Inden man nåede at sige "Nu er den hjemme", fik Kirkevold en kæmpe chance i den anden ende, men ramte bolden dårligt, så Joronen nåede ned og afværge.

Tæt på 3-1, inden Hobro satsede alt
Men ellers satte vi os solidt på spillet og gav ikke meget mere væk. Desværre fik Skov et ordentligt slag på knæet i en duel, så han ikke var helt på toppen de næste 10-12 minutter og endte med at humpe fra banen til fordel for Kvist.

Inden da havde N'Doye haft en god mulighed for at øge til 3-1, men skuddet blev blokeret, og i stedet satsede Hobro nu offensivt med tre-fire mand fremme og kun tre bagude, og fik igsp vendt spillet i en periode. Farligst blev det, da Babayan igen udfordrede og sendte et giftigt indlæg ind mod Kirkevold, men Joronen havde læst det og kastede sig og slog bolden væk, inden den nåede Kirkevold.

Men så var der heller ikke mere i Hobro. I stedet burde Fischer have lukket og slukket, da Jonas afdriblede et par forsvarere i feltet og spillede ham helt fri, men fik ikke sparket bolden under Rask.

Jonas lukkede og slukkede
I stedet afgjorde Jonas selv sagen med lidt hjælp fra Hobro-forsvaret: N'Doye headede en bold ind i deres felt, Rask var på vej efter den, men Mikkel Pedersen prikkede den væk - eller rettere ud til Jonas, der køligt sparkede den i tom kasse.

De sidste minutter kunne vi let have scoret et par mål mere, men N'Doye sendte bolden lige på Rask, da Ankersen fandt ham tæt under mål, og indskiftede Daramy overplacerede afslutningen, da han slap fri i venstre side.

Men 3-1 er godkendt på en dag, hvor flere ikke var helt på toppen. Nu fører vi stadig Superligaen med et enkelt point foran FC Midtjylland, inden vi går ind i Mesterskabsspillets ti runder!