Jubel efter en af Kim Mikkelsens scoringer i Viborg

25 år siden: Rekordsejr i Viborg

For 25 år siden skulle et afbudsramt FCK-mandskab for første gang spille i Viborg. Det var efterårets sidste Superliga-kamp - eller måske snarere vinterens første Superliga-kamp... banen var i hvert fald dækket af et godt lag sne, som en række frivillige måtte skovle væk, før vi kunne komme til at skrive historie.

For historie skrev vi den eftermiddag, hvor vi vandt vores hidtil største sejr med 7-2 - siden har vi aldrig scoret over 7 mål i en turneringskamp, men tangeret tallet to gange mod Vejle (7-2 i 2000) og HB Køge (7-1 i 2009).

Vi fik også vores hidtil yngste debutant på banen - ynglingespilleren René Tengstedt. Desuden var vi tæt på bundrekord hvad angik tilskuertallet, men 823 i Viborg var dog to mere end i efteråret 1992, da vi vandt 3-0 ude over B1909. Men siden har vi aldrig spillet for under 1.000 til en Superliga-kamp.

Mange afbud gav andre chancen
Som nævnt havde vi mange afbud: Henrik Lykke, Christian Lønstrup, Jørgen Juul Jensen, Michael Johansen, Michael Manniche og Peter Møller. Derfor var Tengstedt med på bænken sammen med Carsten V. Jensen, som også fik debut i 2. halvleg. CV havde været i klubben siden januar 1993, men fik en alvorlig og langvarig knæskade i en træningskamp mod Trelleborg lige før forårspremieren.

Og så var Kim Mikkelsen med igen, selv om kun havde haft en enkelt optræden i de seneste måneder - og fået at vide, at han ikke indgik i klubbens planer for den kommende sæson, selv om han havde kontrakt til udgangen af 1994.

Masser af mål
Men det blev i høj grad Kim Mikkelsens eftermiddag! Han bragte os foran 2-0 før pausen, og i de første seks minutter af 2. halvleg blev Martin Johansen også dobbelt målscorer. Efter reducering af Superliga-topscorer Søren Frederiksen øgede Brian Kaus med sit niende FCK-mål, som også blev hans sidste. Han mistede sin plads efter efterårssæsonen og fik kun en lille håndfuld kampe i foråret, inden han forlod klubben i sommerpausen. Men vi vandt i alle de ni kampe, hvor han scorede!

Efter endnu en Viborg-reducering kom Kim Mikkelsen for tredje gang på tavlen, inden indskiftede René Tengstedt - med nummer 9 på ryggen - satte det syvende og sidste mål tre minutter før tid.

Kim Mikkelsens fremtid
"Jeg kan ikke tage stilling til, om det ændrer noget på min fremtid i klubben. Men jeg vil gerne blive. Det er en god trup, og jeg trives fint," sagde Kim Mikkelsen til Ekstra Bladet.

"En enkelt god kamp ændrer ikke på det, men hvis Kim Mikkelsen vil spille sådan i hver kamp i forårets DM-slutspil, stiller sagen sig selvfølgelig noget anderledes," sagde sportsdirektør Frank Mathiesen til Jyllands Posten.

Det endte i hvert fald med, at Kim blev hele kontraktperioden ud og først sluttede i klubben med udgangen af 1994.

Fint udgangspunkt før slutspillet
Dermed fik vi en fin afslutning på et turbulent efterår. Vi sluttede grundspillets 18 runder på en tredjeplads, blot tre point efter topholdet Silkeborg. De blev endda til to point i løbet af vinteren, for dengang halverede man pointene inden slutspillet. Silkeborgs 25 point blev til 13, OB's 24 til 12, og vores 22 til 11.

Forude ventede nu en vinterpause, og sådan en holder vi også i serien "For 25 år siden". Men måske tager vi lige temperaturen på hvad der sker i vintermånederne, inden vi til marts går i gang med at genopleve forårssæsonen 94 og jagten på endnu et dansk mesterskab.


Søndag den 28. november 1993, kl. 13.30 på Viborg Stadion. Superligaen, 18. runde
VIBORG FF-F.C. KØBENHAVN 2-7 (0-2)
28.: 0-1 Kim Mikkelsen
39.: 0-2 Kim Mikkelsen
46.: 0-3 Martin Johansen
52.: 0-4 Martin Johansen
62.: 1-4 Søren Frederiksen
71.: 1-5 Brian Kaus
73.: 2-5 Leif Nielsen
76.: 2-6 Kim Mikkelsen
87.: 2-7 René Tengstedt
823 tilskuere. Dommer: Carl Laursen

F.C. København: 1 Palle Petersen – 15 Michael Mio Nielsen, 2 Kenneth Wegner, 3 Diego Tur – 17 Brian Kaus (76.: 16 Carsten V. Jensen), 5 Lars Højer, 4 Michael Giolbas, 6 Morten Falch (79.: 9 René Tengstedt), 8 Iørn Uldbjerg - 11 Kim Mikkelsen, 10 Martin Johansen. (Ikke benyttet: 18 Thomas Risum)

Viborg: Michael Nielsen – Jesper Stücker, Michael Døssing (53.: Steffen Højer), Dennis Hansen - Rune Bach, Leif Nielsen, Claus Struck, Jesper Schau (65.: Anders Sørensen), Gregorz Wiezik - Graham Easter, Søren Frederiksen. (Ikke benyttet: Peter Jensen)