Kampreferat: Dødbold og kontra gjorde forskellen

Jonas Wind fik sæsondebut i startopstillingen, hvor Papagiannopoulos, Bengtsson, Holse, Thomsen og Pieros også var nye i forhold til AGF-kampen i søndags. FCM stillede samme hold, som mandag aften slog Brøndby 3-2.

Midtjysk ønskestart
Hjemmeholdet fik en ønskestart med et mål allerede efter fem minutter. Pieros var alene med 2-3 midtjyder, da Jakob Poulsen sendte en dødbold ind over, og Erik Sviatchenko kom først på bolden og prikkede den ind ved nærmeste stolperod, hvor Joronen først nåede ned, da bolden lige akkurat var over stregen.

Vi kom dog ret hurtigt tilbage i kampen igen, og første halvleg var generelt en helt lige og chancefattig affære, hvor holdene skiftedes til at have initiativet.

Lige og chancefattig halvleg
Midt i halvlegen havde Zeca et udmærket langskud, der blev rettet af til hjørne, og efterfølgende var Jonas lige ved at styre bolden ind med hælen tæt under mål. Men generelt skabte vi for lidt og havde især svært ved at komme til noget på kanterne, så Pieros og Jonas fik ikke meget at arbejde med i feltet.

Midtjyderne havde heller ikke mange muligheder, men indskiftede Evander skød dog tæt forbi på et kæmpe tilbud ti minutter før pausen.

God start på 2. halvleg
Efter pausen kom vi udmærket ud, og Gregus hamrede et godt langskud afsted, som dog sad lige på Jesper Hansen.

Spillet var pænt og nydeligt, men det kneb stadig med at komme til chancerne. Den tidligere midtjyske føring betød også, at de kunne tillade sig at stå dybere og lure på kontrachancerne.

Efter en lille time havde Pieros dog et nærgående hovedstød på et Holse-indlæg, men Hansen var på sin post.

Kontra afgjorde kampen
Og bedst som man sad og følte, at vi sagtens kunne komme tilbage i kampen, trak midtjyderne kontrakniven. Med en fornem aflevering spillede Jakob Poulsen Gustav Wikheim helt fri fra midten banen, og han levnede ikke Joronen nogen chance, da han afsluttede i feltet.

Vi sendte Skov og Falk på banen og lidt senere også Kodro, og Falk var meget tæt på reducering med små 20 minutter igen. Desværre rettede Sviatchenko hans skud af, hvilket dommerne i øvrigt missede, så vi ikke fik hjørne.

Kæmpede til det sidste
En reducering havde tændt et lille håb, og vi blev i hvert fald ved med at presse på og kæmpe for muligheden. Men først fire minutter før tid, var vi tæt på reducering, da Jonas vendte godt rundt og hamrede bolden lige over mål fra spids vinkel.

En dødbold og en kontra – midtjyderne kendte deres besøgelsestid, og på den baggrund var det også fortjent, at de avancerede til kvartfinalerne.