Diego Tur og Jess Thorup

25 år siden: Jess Thorup havde Tur i den

I serien "FCK for 25 år siden" var vi sidste uge helt oppe og ringe efter Linfield-comeback'et, der sikrede en plads i anden runde af Champions League. I næste runde ventede mægtige AC Milan, og de kommende uger bød på også en hjemmekamp mod Brøndby og en opvisningskamp mod Barcelona.

Så der var nok at se frem til - men først skulle vi til Odense og se, om vi kunne komme tilbage på vinderkurs i Superligaen. Det kunne vi ikke...

OB i kontrol
OB havde kontrol over det meste af kampen anført af 2 x Nielsen på midtbanen - Brian Steen og Allan. Desuden startede en 19-årig Morten Bisgaard inde for første gang efter at han blev indskiftet til debut i Silkeborg ugen før. Han noterede sig, at "københavnere snakker normalt meget, men FCK'erne nærmest hakkede på hinanden".

De stribede skabte mange af chancer i den første halve time, hvor John Damstad ramte stolpen og Jess Thorup bankede en bold tæt forbi. Vores bedste (første) chance kom efter en times tid, da Højer tog 20 meters tilløb og fyrede en dødbold-kanon af fra midten af OB's banehalvdel, men Lars Høgh afværgede i OB-målet.

I den anden ende stod Palle Petersen også forrygende, mens resten af holdet manglede spilleglæde og selvtillid og aldrig rigtig kom i gang med det offensive spil.

Jess Thorup matchvinder
Kampens enlige mål faldt midt i 2. halvleg, hvor OB-angriberen Jess Thorup havde tur i den. Diegos utur.

"Da bolden kom ind i feltet, så jeg Palle Petersen ud af øjenkrogen. Bolden skruede, og så ramte jeg den forkert, så jeg bare kom til at lægge den død. Hvorefter Jess Thorup kunne tage den og sparke den i mål," konstaterede Diego bagefter til Politiken.

Jess Thorup
Thorup (th) jubler med Carsten Dethlefsen (tv) og Brian Skaarup (#10)


Betænkelige Benny
0-1-nederlaget betød, at vi kun havde en sejr i seks Superliga-kampe, men dog stadig lå nr. 3 med tre point op til OB og fire til Silkeborg. Men der var lige så mange (eller få) point ned til stregen, der syv runder senere afgjorde hvilke otte hold, der skulle i slutspil og hvilke to, der skulle slås om at undgå nedrykning. Så Benny Johansen var ved at være bekymret:

"Irriterende at vi nu også skal koncentrere os om overhovedet at blive blandt de otte bedste!"

Benny Johansen



Søndag den 10. oktober 1993, kl. 13.30 på Odense Stadion. Superligaen, 11. runde
OB-F.C. KØBENHAVN 1-0 (0-0)
65.: 1-0 Jess Thorup
5.660 tilskuere. Dommer: John P. Nielsen

OB: 1 Lars Høgh – 5 Thomas Helveg, 3 Michael Hemmingsen, 8 Carsten Dethlefsen – 2 Morten Bisgaard, 7 Leon Hansen, 6 Allan Nielsen, 4 Brian Steen Nielsen, 10 Brian Skaarup (81.: Jens Melvang) – 9 John Damsted, 11 Jess Thorup. (Ikke benyttet: Steen Nedergaard og Tom Sterobo)

F.C. København: 1 Palle Petersen – 12 Morten Falch, 6 Christian Lønstrup, 3 Diego Tur – 17 Brian Kaus, 16 Michael Mio Nielsen (82.: 15 Michael Giolbas), 5 Lars Højer, 14 Henrik Lykke, 8 Iørn Uldbjerg – 10 Martin Johansen (71.: 11 Michael Johansen), 9 Michael Manniche. (Ikke benyttet: 18 Thomas Risum)

Advarsel: Lars Højer, F.C. København.