25 år siden: Tabt topkamp i Silkeborg

Vi fortsætter ufortrødent vores serie "For 25 år siden", og trods sidste uges blamage i Linfield var vi godt med i Superligaen og lå på en delt 1. plads sammen med Silkeborg, inden de to hold tørnede sammen lørdag den 25. september 1993.

Regnen silede ned over Søhøjlandet denne lørdag eftermiddag, som kampen var fremrykket til, så vi havde en dag mere til at forberede os på returkampen mod Linfield. Men det skulle vise sig, at fordelen snarere var, at vi fik en dag mere til at glemme Silkeborg-kampen...

5.140 tilskuere så Heine Fernandez bringe hjemmeholdet foran efter 7 minutter efter et hjørne, hvor Palle Petersen for en gangs skyld ikke så helt overbevisende ud.

Trods de svære betingelser leverede de to hold en ganske seværdig kamp, og vi var udmærket med i 1. halvleg med en offensiv trio i form af Manniche og tvillingerne, mens Peter Møller måtte indlede på bænken.

Martin havde en fod med i vores udligning kort før pausen, da han spillede 1-2 med Uldbjerg, som kvitterede med at sparke bolden forbi Peter Kjær.

Glæden blev dog kortvarig i den københavnske lejr, for inden pausen trak den unge Peter Sørensen på tværs i feltet og hamrede bolden op i krogen til ny jysk føring.

Et kvarter efter pausen øgede Michael Larsen til 3-1 på et straffe, da Henrik Lykke fældede Fernandez i feltet, og i slutminutterne øgede Michael Hansen til 4-1. Det var nu alligevel for meget af det gode, mente Benny Johansen efter kampen:

"De vinder fortjent, men sejren var bare for stor," lød det fra cheftræneren, der med rynker i panden nu skulle sætte sit ustabile hold op til at vinde 0-3 i returkampen mod Linfield fem dage senere.

Knap så nøgterne var spillerne, og Peter Møller - der blev indskiftet i 2. halvleg - overfusede nærmest dommer Finn Lambek på vej ud af banen. Og der blev både smækket med døre og kastet med vandflasker i omklædningsrummet, da frustrationerne fik frit løb.

Det er ikke godt at vide, hvordan stemningen havde været, hvis spillerne også havde haft den viden, vi har i dag. Det var nemlig blot det første af tre nederlag til silkeborgenserne i sæsonen, og de seks jyske point var kraftigt medvirkende til, at vi måtte aflevere de guldmedaljer, vi fik overrakt på sidste spilledag...

Men den tid, den sorg. Nu var det hjem til København og lede efter det, der kunne give et berettiget håb om at vende 0-3 til samlet avancement mod Linfield. Optimismen var ikke stor, men som bekendt skal man jo heller ikke modarbejde mirakler. Stay tuned for next week...

Lørdag den 25. september 1993, kl. 19.00 på Silkeborg Stadion. Superligaen, 9. runde
SILKEBORG IF-F.C. KØBENHAVN 4-1 (2-1)
7.: 1-0 Heine Fernandez
43.: 1-1 Iørn Uldbjerg
44.: 2-1 Peter Sørensen
59.: 3-1 Michael Larsen (straffe)
90.: 4-1 Michael Hansen
5.140 tilskuere. Dommer: Finn Lambek

F.C. København: Palle Petersen - Henrik Lykke, Christian Lønstrup, Diego Tur - Morten Falch (53.: Brian Kaus), Lars Højer, Michael Mio Nielsen, Michael Johansen, Iørn Uldbjerg - Martin Johansen, Michael Manniche (60.: Peter Møller). (Ikke benyttet: Thomas Risum)

Silkeborg: Peter Kjær – Michael Larsen, Flemming Møldrup, Peter Knudsen - Lars Melvang, Morten Bruun, Peter Sørensen, Keld Bordinggaard (46.: Christian Duus), Henrik Kastbjerg - Allan Reese (74.: Michael Hansen), Heine Fernandez. (Ikke benyttet: Brian Jørgensen)