25 år siden: Målløst mod Næstved i trist lørdagsregn

Lørdag den 11. september 1993 var 3.859 tilskuere vidner til en målløs hjemmekamp mod Næstved, og der var næppe nogen, der gik hjem i den silende september-regn og skrev den ind i historiebogen.

Så til brug for vores serie “FCK for 25 år siden” måtte vi i stedet have glemmebogen ned fra hylden, og jer der var med dengang ved, at de er mange sider fra 90’erne… ellers bare vent en uges tid og se!

PARKEN’s græs var vådt og regntungt, og vi fik aldrig vores spil til at køre mod sydsjællænderne, der lå i bunden af ligaen med fire point for de første seks kampe.

Vi var uden småskadede Martin Johansen og Christian Lønstrup samt karantæneramte Henrik Lykke og Peter Møller, og i stedet startede Michael Mio inde for første gang siden hans debut et par uger før (i øvrigt med rygnummer 6), ligesom Michael Manniche var klar efter en måneds tid med akillessene-problemer.

Næstved kom med en række eks-FCK'ere i form af Ivan Nielsen, Anders Bjerre og Nicolai Wael, og på mål stod Brian Flies, som allerede havde skrevet kontrakt med løverne fra 1. januar 1994.

På trænerbænken sad den tidligere KB-spiller og -træner Torben Storm, som også trænede Næstved dengang Hans Aabech gjorde det onde ved dem i "DM-finalen" i 1980. Torben blev i øvrigt ITU-træner i F.C. København i starten af 00'erne og får lige et tidligt tillykke med 72-års fødselsdagen i morgen torsdag.

Brian Flies - der allerede fik FCK-debut i den famøse TOTO Cup-kamp mod Lausanne tidligere på sommeren - tog sig sikkert af de få forsøg, vi havde inden for målrammen. Også Palle Petersen i den anden ende viste klassen et par gange, blandt andet da Mio var ved at overliste ham med et hovedstød, der skulle have sendt Næstved-indlægget til hjørne!

Men ellers var det småt med underholdende momenter på den tunge og regnvåde bane i PARKEN. Vi spillede pænt og nydeligt mellem felterne, men manglede gennembrudskraft i offensiven og effektivitet, når chancerne opstod.

Et symptomatisk billede på lidt for mange af vores kampe i den periode, og det var ikke kun Kim Milton, der piftede i fløjten, da kampen var slut.

De medrejsende Næstved-fans var nok tilfredse med det ene point mod mestrene, men ellers var det vist kun Linfield-træner Trevor Anderson, der gik fra PARKEN med et lille smil på læben ved tanken om, hvem hans hold skulle op i mod den følgende torsdag hjemme i Belfast.