25 år siden: Tvillingerne i hopla mod Viborg

I sidste uges flashback til for 25 år siden kom vi tilbage på vinderkurs med en 3-2-sejr i Ikast, og det blev fulgt op ugen efter med en 4-1-sejr over Viborg.

Det var vores allerførste møde med holdet fra domkirkebyen, der netop var rykket op i Superligaen. De gik dristigt og offensivt til værks i PARKEN, men kom til kort over for et FCK-mandskab, som endda ikke spillede sig helt ud, selv om tvillingerne var i hopla - og vi manglede tilmed de skadede Lønstrup og Manniche, ligesom Jørgen Juul meldte sent afbud med hold i ryggen.

Vi skulle hen til slutningen af den underholdende 1. halvleg, før Martin Johansen scorede vores første mål efter flotte kombinationer med Brian Kaus. Inden da havde Viborg været fint med i kampen, ikke mindst takket være de kreative midtbanefolk Leif Nielsen og Grzegorz Wiezik samt den evigt lurende Søren Frederiksen på toppen.

Men efter pausen gik det stærkt, og på otte minutter scorede begge tvillingerne. Først headede Kaus en dødbold ned til Michael, og Viborg-keeper Peter Jensen kunne ikke holde hans skud. Anfører Iørn Uldbjerg spillede lidt efter Martin helt fri, og han lobbede elegant bolden over keeperen.

Fansene jubler på Nedre A
Jubel blandt FCK-fansene, der endnu var placeret på Nedre A.

Herefter begyndte vi at sløse lidt for meget, blandt andet på et hjørnespark efter en times tid, hvor Viborgs Lars Kristensen helt umarkeret headede bolden ind bag Palle Petersen. Viborg satte Thomas Ambrosius ind i angrebet ved siden af Frederiksen, men Palle var en sikker skanse da de grønblusede jagtede endnu en reducering, og i stedet lobbede Peter Møller også bolden i netmaskerne efter flot forarbejde af Lars Højer.

Møller skyldte måske også én, efter han tidligere i halvlegen havde meget travlt med at tage et indirekte i frispark i Viborg-feltet, efter Peter Jensen havde taget med hænder på en tilbagelægning. Så travlt, at han skyndte sig at trille frisparket direkte i det tomme mål, selv om det jo altså var et indirekte frispark...

I slutminutterne burde vi have til gengæld have fået chancen for at øge fra 11-meter pletten, da Peter Mikkelsen overså et klart straffespark på Michael Johansen, men 4-1 vakte dog også jubel hos hovedparten af de 5.241 fremmødte. Men ikke ubetinget jubel hos cheftræneren:

"Vi har bebrejdet os selv, at vi ikke har skabt flere chancer i de foregående kampe. Det gjorde vi i aften, og nu skal vi bare til at udnytte dem," fastslog Benny Johansen til Politiken.