Facts før FCK-KuPS

Europæiske kamp nr. 188
I dag spiller vi vores europæiske kamp nummer 188, så hvis vi når vores mål om at komme i gruppespillet, kan vi slutte det af med kamp nr. 200 i december.

Men der er lang vej endnu - foreløbig skal vi gøre arbejdet færdigt mod KuPS, og så ser det ud til, at vi skal møde islandske Stjarnan i 2. kval.runde. De vandt i hvert fald 3-0 hjemme i den første kamp mod estiske Nõmme Kalju FC.

Vores samlede europæiske statistik:

  K V U T Målscore
Hjemme 93 46 19 28 148-101
Ude 94 31 25 38 117-122
I alt 187 77 44 66 265-223


Fem 1-0-sejre på udebane i Europa
Sidste uge vandt vi for femte gang 1-0 på udebane i Europa, og det resultat har som regel ført til københavnsk jubel.

Hvem husker fx ikke den 1. november 2001, hvor vi vandt 1-0 over AFC Ajax på et smukt frisparksmål af Niclas Jensen. Resultatet sendte os videre til tredje runde af UEFA-Cup'en.

Eller hvad med den 29. november 2007, hvor vi vandt 1-0 over Lokomotiv Moskva. Dengang hev vi sejren i land på et straffespark begået mod Libor Sionko, som Morten Nordstrand usvigeligt sikkert sparkede ind bag Pelizzoli.

I december 2008 sikrede Santin ikke bare en 1-0-udesejr i Brügge, men også avancement til 1/16-finalerne mod Manchester City.

Så langt, så godt! Moskva og Brügge var gruppespils-kampe, og mod Ajax havde vi spillet 0-0 hjemme i den første kamp. Indtil i torsdags havde vi kun én gang før vundet 1-0 ude inden en returkamp i København. Det var mod Jablonec i 2015, hvor vi siden tabte 2-3 hjemme og missede os et europæisk gruppespil for første og hidtil eneste gang siden 2006.

De to hold hilser på hinanden

 

KuPS nu nede på 5. pladsen
Da vi trak KuPs lå de på 3. pladsen, og da vi mødte dem i sidste uge lå de nummer fire, og efter weekendens kampe er KuPS nu nede på 5. pladsen. Det skal dog retfærdigvis siges, at de ikke var i aktion i weekenden, så mens de har gjort klar til europæisk aktion, er de blevet overhalet af FC Honka.

Mens vi først spiller Superliga på mandag, spiller KuPS allerede på lørdag mod SJK i Veikkausliiga.

Karantæner og skader
Ingen fik kort i den første kamp, og der er ingen karantæner i aften.

Pieros Sotiriou og Jonas Wind er fortsat skadede i længere tid, mens Nicolaj Thomsen er korttids-skadet.
 
I Europa League giver tre gule kort eller en udvisning en spilledags karantæne. Når man op på fem gule kort, giver det en karantænedag mere. Alle gule kort nulstilles inden gruppespillet, dog skal karantæner optjent via røde kort afsones.