Kampreferat: Varmt, tørt og chancefattigt

En chancefattig kamp under meget varme temperaturer på en knastør bane - men alligevel en ganske udmærket og brugbar træningskamp mod de slovenske sølvvindere.

Sotirious Papagiannopoulos var klar til sin uofficielle debut efter at have lagt forsigtigt ud i opstarten, men til gengæld var de senest ankomne - Dame N'Doye og Kenan Kodro - ikke klar til kamp endnu. De kommer lige fra ferie og skal lige have lidt græs under støvlerne, før de er aktuelle for kamp. Måske på lørdag, det må de næste dage vise.

Derfor indledte vi i dag med Robert Skov og Carlo Holse på toppen, og de arbejdede godt og kæmpede for sagen, men kom ikke rigtig til nogen chance. Det var der i det hele taget ikke ret mange, der gjorde på de to hold, og som tiden gik - og den meget trykkende varme drænede spillerne for kræfter - må liveodds på 0-0 være faldet temmelig meget.

Nicolai Boilesen


Vores første - og vel nok bedste forsøg i hele kampen - stod Jan Gregus for efter godt et kvarter, da han flugtede med venstre, men hvor han i søndags ramte overliggeren, endte den i dag i favnen på den rutinerede Maribor-keeper Jasmin Handanović, der i vinter rundede de 40 år.

Maribor havde et par forsøg i 1. halvleg, og tættest var Luka Zahović, der skød tæt forbi - men det var sjældent, deres forsøg sad inden for målrammen, så heller ikke i dag kom Jesse Joronen på de store prøver. Arbejdsløs var han dog ingenlunde, for periodevis lagde slovenerne udmærket pres på bagkæden, hvor "Sotte" i øvrigt fik en fin debut ved siden af Vavro.

Sotirios Papagiannopoulos


I pausen kom Stephan Andersen, Michael Lüftner og Mads Roerslev ind for Joronen, Papagiannopoulos og Holse, og Mads tog højrekanten, mens Falk gik op i angrebet. Et kvarter senere, hvor der ikke var sket alverden i de to felter, kom Bashkim og Bengtsson ind for Skov og Gregus, og så trak Thomsen ind centralt, mens Bengtsson tog venstrekanten - og Bashkim erstattede Falk oppe foran.

Begge hold havde et par kontraer, der kunne have ført til noget, men der var ikke mange afslutninger, der faldt efter pausen. Et kvarter før tid kom Mohamed Daramy og Ahmed Daghim ind for Boilesen og Falk, og så røg Bengtsson ned på backen, mens Daghim tog venstrekanten og Daramy gik op foran.

Bashkim Kadrii og Mads Roerslev


Mads Roerslev kom til en ganske stor hovedstødschance tæt under mål, men fik ikke ordentligt træf på bolden, og i slutminutterne fik Marcus Korang - der afløste Ankersen - også en ganske god skudchance i venstre side af feltet, men sendte den fladt forbi fjerneste målstolpe.

På det tidspunkt havde Maribor også udskiftet et halvt hold, og set over kampen som helhed var uafgjort vel i orden, hvis man går op i selve resultatet. Vigtigst var dog en god gang kamptræning, som igen bød på mange udmærkede momenter (og ingen skader), men også i dag indikerede, at det bliver et noget andet udtryk i offensiven, når N'Doye og Kodro er klar til kamp. Men det vidste vi jo, så lad os også glæde os over, at vi har spillet til nul to gange i "åbent spil" hernede.

Peter Ankersen