Zeca: Jeg føler mig stærkere nu

Efter en udfordrende start på sin FCK-karriere har Carlos Zeca i dette forår været en af de bærende kræfter på et hold i fremgang, som F.C. Københavns nummer 10 føler sig som en mere markant del af nu.

”Jeg føler mig bedre og bedre tilpas på holdet, og jeg er begyndt at føle, at jeg gør en forskel. Jeg oplever, at mine holdkammerater har stor tillid til mig, og det er rigtigt vigtigt for at kunne præstere godt. Jeg forstår trænerens ideer, tanker og spillestilen meget bedre nu, end jeg gjorde i starten. Jeg spillede en helt anden type fodbold i Panathinaikos og en anden type liga. Det var svært for mig i starten at tilpasse mig til holdet og klubben, fordi fodbolden her er meget anderledes, og det er mere fysisk præget, end jeg var vant til. Nu er jeg faldet godt ind i det, og jeg vil gerne være endnu bedre,” siger Zeca, der kom til FCK fra en rolle som anfører i den græske storklub Panathinaikos.

FORÅRETS STØRSTE KAMP - FIND DIN BILLET TIL DERBY HER

”Min erfaring har hjulpet mig på den måde, at jeg har været i vanskelige situationer før i min karriere, og jeg ved, hvordan man skal håndtere dem. Det handler om at arbejde hårdt og holde fokus hele tiden. Jeg var forberedt på, at der ville komme op og nedture, da jeg kom hertil, og selvom jeg ville vise mit bedste spil fra start, så vidste jeg godt, at det ville blive svært. Der har min erfaring været vigtig i forhold til at holde mig på sporet og bygge op skridt for skridt, siger Zeca, der sammen med holdet har løftet sig dette forår.

Stor fremgang
”Jeg har det rigtigt godt på holdet og jeg har fået selvtillid. Det er meget vigtigt. Holdet er på rette vej, og vi har præstereret rigtigt godt. Vi har tabt kampe, som irriterer os meget, til FC Midtjylland og Brøndby, men jeg synes, at vi var det bedste hold i Herning, og kampen i Brøndby var helt lige. De kampe har været med til at udvikle os, og vi er blevet meget stærkere, end vi var før vinterpausen. Vi var mange nye, der kom til klubben, og vigtige spillere havde lige forladt klubben, så det var svært for os alle. Nu er forskellen, at vi alle er faldet til i klubben og som hold. Jeg ved, hvad mine holdkammerater tænker på banen, og vi stoler på hinanden, så der er stor fremgang,” siger Zeca, som ser holdets stærke offensiv som nøglen til fremgangen.

”Vi skaber meget offensivt, og vi er farlige for tiden. Vi har spillere som Viktor, der har været helt utrolig og Federico, som de seneste 5-6 kampe virkelig har vist sin enorme kvalitet og bliver bedre og bedre. Modstanderne er begyndt at mærke, hvor mange stærke kreative spillere, vi har, og det betyder, at de stiller sig længere tilbage på banen, og det gør det også lettere for os at forsvare. På den måde hjælper vi hinanden som hold,” siger Zeca.

Nu handler det op at komme godt i mål denne sæson – og så komme helt til tops i den kommende:

”Vi skal ende på den højest mulige position og det er som nummer tre i Superligaen. Det går vi efter, og det kan vi også godt opnå. Vi synes, at vi er på rette vej som hold lige nu, og jeg ser optimistisk på fremtiden i FCK. Vi skal op på tredjepladsen i denne sæson, og i næste sæson skal vi bringe klubben tilbage, hvor den hører til, og det er som nummer et og i de europæiske turneringer,” slutter Zeca.

Husk, at du kan komme ind og se holdet til Derby d. 6. Maj kl. 16.00 for bare 100 kroner.