Ugen der gik (uge 5)

I med- og modgang...
Tre nederlag i træk til Brøndby... uha, det er bestemt ikke noget, vi har lyst til at dvæle ved, men det skulle nødig hedde sig, at Komiske Ali har overtaget denne ugentlige klumme!

Tre i træk er dog langt fra enestående i Derby-historien - både vi og Brøndby vandt i 90'erne fem derbyer i træk. Men 18 pokalkampe i træk uden nederlag er i hvert fald FCK-rekord og sandsynligvis også dansk rekord (men det har vi ikke lige kunnet tjekke op på) - og så var det vores første hjemme-nederlag i pokalen siden 2010, hvor AC Horsens vandt 4-2. Det er dog kun blevet til 10 pokal-hjemmekampe siden dengang, og det skyldes primært, at Superliga-hold altid har udebane, når man møder hold fra lavere divisioner.
 

Maradona signerer trøje til Uros
Den er god nok, det er selveste Diego Maradona, der signerer en trøje til Uros Matic!

"Bojan er en god ven, som jeg hilste på under træningslejren i Dubai, og han er bl.a. personlig træner for Maradona," fortæller Uros om anledningen til at han scorede denne helt specielle souvenir.

Den legendariske argentiner er træner for Dubai-klubben Fujairah, som spiller i landets næstbedste række. Han har boet i Emiraterne i nogle år, formentlig fordi han der kan være mere i fred og ro end hjemme i Argentina...
 

Trøje-numerologi
Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at vi fik ny 7'er i ugen der gik - så vi har kigget arkiverne igennem for at se, hvem der tidligere har båret trøjen:

2015-17 Benjamin Verbic
2014 Franco Mussis
2011-14 Mustafa Abdellaoue
2010-11 Martin Bergvold
2007-10 Ailton Almeida
2004-06 Álvaro Santos
2001-04 Erik Mykland
1999-2001 Niclas Jensen
1996-99 Bjarne Goldbæk
1995-96 Michael Mio Nielsen
1994-95 Allan Nielsen


Eks-FCK'ere

Danny Amankwaa har fået en fin start i Hearts. Han debuterede 27. januar med 20 minutters indhop i 1-1-kampen hjemme mod Motherwell, og tre dage efter fik han hele 2. halvleg ude mod Celtic, hvor Hearts tabte 1-3. Lørdag startede han inde og fik 70 minutter på banen, hvor han bl.a. lagde op til kampens enlige mål i 1-0-sejren over St. Johnstone. Vi krydser fingre for, at Danny for endnu mere spilletid i det skotske. We'll be watching you!

Danny har fået trøje nr. 7 i Hearts


Ole Tobiasen (43) er stoppet i Sparta Rotterdam, hvor han i halvandet år har været assistenttræner for Alex Pastoor og var med til at føre klubben op i Æresdivisionen. 

Men klubben har haft svært ved at følge med og overvintrer på sidstepladsen, og da man en uge før jul tilmed tabte hele 0-7 i lokalopgøret mod Feyenoord, så blev Pastoor fyret.

Nu har Dick Advocaat overtaget trænerjobbet, og herefter er klubben og Ole blevet enige om at stoppe samarbejdet.
 

Donatas Vencevicius er tilbage i sit hjemland Litauen, hvor han i slutningen af januar blev udnævnt som træner i DFK Dainava Alytus. Han var senest træner i polske Wigry Suwalki, der ligesom Dainava ligger i sit lands næstbedste række.

Donatas kom til København den 1. august 1999 fra Polonia Warszawa, som vi tidligere på sommeren mødte i TOTO Cup'en. Han fik 51 kampe for Byens Hold, inden han i januar 2002 blev solgt til norske IK Start i Kristiansand. Siden gik karrieren til Litauen, Malta og Sverige, inden han rundede den af i litauiske FK Vetra, hvor han siden indledte sin trænerkarriere.

Donatas i FCK-trøjen

 

Sponsor Cup med legender
Lørdag afholdt vi den traditionsrige Sponsor Cup på Fodboldfabrikken, og her kunne man bl.a. se dette hold med FCK-legender i aktion... fra venstre Daniel Jensen, Diego Tur, Clement Cliford og Niclas Jensen. Og er det Martin eller Michael Johansen i forgrunden?


U19 test mod Villadsen & co.
Nykøbing FC's 1. divisionshold var en stor, men lærerig mundfuld, da U19-holdet i fredags tabte 1-4 i Nykøbing efter at have været foran 1-0 - med lidt hjælp fra en god, gammel FCK-bekendt, Thomas Villadsen, som ramte en medspiller med en clearing, så Oliver Andersen let kunne sparke bolden i tomt mål.

På lørdag venter en testkamp mod et mere jævnaldrende hold i form af FC Midtjyllands U19-hold, der kommer til hovedstaden.

Thomas Villadsen i FCK-trøjen på La Manga i 2006

 

Sagt og skrevet om FCK

Brøndby-træner Alexander Zorniger til bold.dk:
"Det var måske den bedste første halvleg mod FC København i min tid i klubben. Det var mere kedeligt i anden halvleg, hvor jeg var utilfreds med, hvordan vi håndterede vores boldbesiddelse. Vi kunne have gjort mere ondt på dem. Vi blev for passive, og det kommer vi til at snakke om, men der er ikke så meget at kritisere, når man vinder tre kampe i træk mod dem."

Shakhtar-forsvarer David Khocholova til klubbens hjemmeside:
"Det viste sig at blive en tough kamp! Vi mødte en stærk modstander, som spiller fysisk fodbold. Danskerne skabte kun én farlig chance, da de scorede deres andet mål, og så måtte vi skuffende også lukke mål ind før pausen på et afrettet skud. Resultatet er utilfredsstillende, men for hvem testkamp tager vi et skridt fremad."

 

FCK-nostalgi
I dag, 5. februar, er det præcis 17 år siden, vi signede Heine Fernandez fra Viborg FF. 

>> Læs den oprindelige transfer-nyhed på FCK.DK her

Heine nåede kun 37 kampe i FCK-trøjen i løbet af 2001, hvorefter han blev solgt til AB i januar 2002.

Men han lavede 12 mål i de 37 kampe og tabte kun tre kampe i Superligaen og tre i Europa. En af dem, der står stærkest i erindringen, er nok hjemmekampen mod Lazio, hvor han - med forbinding om hovedet - sikrede løverne en imponerende 2-1-sejr.


Den nu 51-årige Heine gav i efteråret et længere interview til Østerbro Avis, hvor han fortalte om de glæder og sorger, som livet har budt på, og om sit nuværende job som souschef i Fakta i Masnedøgade.

Interviewet rundes af med ordene: "Hans plads som en stor målscorer i dansk fodboldhistorie kan der ikke rokkes ved. Og det solide håndtryk og glimtet i øjet vidner om karakter hos en mand, som har taget turen fra FCK til Fakta med æren og respekten i behold."

De ord gør vi gerne til vores - med den tilføjelse, at Heine først og fremmest var Silkeborg-mand, så det var dér turen startede, og også der, han vandt sit første DM-guld i 1994. Og så havde han sin væsentlige andel i, at vi også hentede det ædleste af metaller i foråret 2001.