FCK flag

Ugen der gik (uge 52)

Østeuropa-quiz
Med salget af Benjamin Verbic til Dynamo Kiev er vi oppe på otte spillere, der er skiftet direkte fra FCK til en øst-europæisk klub. 

Hvor mange af de syv andre kan du huske? Du finder svaret til sidst i artiklen - plus en kort status på, hvad de pågældende laver i dag.

Benjamin Verbic

 

Lækkert hår - og lækkert tøj
I ugen der gik kårede Euroman Thomas Delaney til “Danmarks bedst klædte mand i 2017” - og ved udnævnelsen fortalte Delaney bl.a. til magasinet om den ting i hans garderobe, der har den bedste historie:

”Jeg har en Juventus-trøje, som jeg fik af Pirlo, da vi (FCK, red.) spillede 1-1 mod dem i Parken. Jeg bytter sjældent trøjer, fordi det faktisk er ret akavet. Men vi havde spillet en god kamp, og jeg stod alligevel og snakkede med ham efter kampen. Så spurgte jeg.”

Vi synes også, der var masser af andre fede ting i hans FCK-garderobe, som i mange år har sørget for, at han var "velklædt"...

 

Robin scorede to mål i tre kampe
Nej, bare rolig, det er ikke en ny plan, der er udtænkt i trænerstaben! Vi faldt bare over et langt Robin-portræt i Dagens Nyheter, hvor han bl.a. fortæller om sin nære tilknytning til Bunkeflo FF. Efter sine ungdomsår i Malmö FF fik han seniordebut i IF Limhamn Bunkeflo, men en alvorlig meniskskade sendte ham i 2009 uden for i otte måneder - og bagefter var han tæt på helt at stoppe fodboldkarrieren, inden 5. divisionsklubben Bunkeflo FF henvendte sig.

"Det var har jeg fik glæden tilbage for fodbolden. Jeg ville gerne ud og træne, selv om det kun var to dage om ugen og man kunne gøre lidt som man ville. Et par gange fik jeg lov at spille i marken, og jeg lavede tre mål i to kampe. Hvis jeg dengang havde sagt til mig selv, at jeg engang skulle spille VM... "

Men siden gik det stærkt, og et par år efter spillede han i Malmö FF - men han har bevaret kærligheden og kontakten til Bunkeflo FF, hvor hans bedste ven Andreas Olsson i dag er træner. Og Robin tager tit over og følger holdets træning og kampe. Så længe det nu varer - det er ingen hemmelighed, at Ståle forventer, at han skal sælges til sommer, og så er det ikke sikkert hans nye adresse gør det lige så let som i dag, hvor han bare lige skal køre en tur over broen.

Robin Olsen

 

Status på vores europæiske modstandere
Et par gange i løbet af sæsonen tager vi temperaturen på, hvordan det går vores europæiske modstandere i denne sæson:

MSK Zilina - ligger på en delt 2. plads i den slovakiske liga med ni point op til Spartak Trnava.

FK Vardar - ligger nr. 2 i den makedonske liga med otte point op til KF Shkendija. Kom i Europa League-gruppespillet og sluttede sidst i gruppen med Zenit, Sociedad og Rosenborg

Qarabag FK - fører den aserbajdsjanske liga med seks point ned til FK Qabala. Kom i Champions League-gruppespillet og sluttede sidst i gruppen med Roma, Chelsea og Atletico Madrid

FC Zlin - ligger midt i den tjekkiske liga med 20 point for 16 kampe. Ude af Europa League efter gruppespillet.

FC Sheriff - vandt den moldaviske liga i efteråret (man spillede kun en halvsæson, da man går over til kalenderårs-turnering). Ude af Europa League efter gruppespillet.

Lokomotiv Moskva - fører den russiske Premier League med otte point ned til Zenit. Møder Nice i Europa League 1/16-finalen.

Atlético Madrid - nr. 2 i La Liga, 9 point efter Barcelona.

>> Du kan stadig nå at finde en plads til Atlético-hjemmekampen


Quiz-svar: FCK'ere til Østeuropa
De 7 spillere, der - ud over Verbic - er skiftet fra FCK til østeuropæiske klubber er i kronologisk orden:

01.11.95 Algimantas Briaunys til JK Tervis Pärnu (Estland) - p.t. assistenttræner i Atlantas Klaipeda (Litauen)
09.07.03 Mikheil Ashvetia til Lokomotiv Moskva (Rusland) - p.tassistenttræner i Torpedo Kutaisi (Georgien)
31.12.05 Bálasz Rabóczki til FC Sopron (Ungarn) - p.t. målmandstræner i Újpest FC (Ungarn)
13.01.10 Libor Sionko til Sparta Prag (Tjekkiet) - p.t. team manager for Tjekkiets U21-landshold samt medejer af et golfcenter
25.07.12 Dame N’Doye til Lokomotiv Moskva (Rusland) - p.t. Tranzonspor (Tyrkiet)
30.06.13 Sölvi Ottesen til Ural (Rusland) - p.t. Vikingur (Island)
16.01.14 Ragnar Sigurdsson til FC Krasnodar (Rusland) - p.t. Rubin Kazan (Rusland)

 

FCK-nostalgi

>> Fik du set indendørs DM-finalen mod Næstved i 1997?

I 90'erne afholdtes en reserveholds-turnering, der hed Spar Cup, som vi vandt flere gange. En af gangene var i 1996, hvor vi - efter efterårets indledende gruppespil - først slog Silkeborg i kvartfinalen (på mål af Jesper Sørensen i forlænget spiletid), siden Brøndby 2-0 (mål af Martin Johansen og Christian Lønstrup), inden vi i finalen i PARKEN slog OB 4-0 på mål af Christian Lønstrup, Iørn Uldbjerg og to gange Carsten Hallum. Vores hold i finalen bestod af:

1 Antti Niemi - 14 Morten Nielsen (46.: 7 Michael Mio Nielsen), 12 Thomas Schønnemann, 4 Morten Falch, 3 Claus Nielsen – 15 Per Frandsen (46.: 8 Iørn Uldbjerg), 17 Jesper Sørensen (46.: 5 Lars Højer), 6 Christian Lønstrup (46.: 11 Michael Johansen), 19 Kenneth Perez – 10 Martin Johansen (46.: 9 Morten Bøhme Nielsen), 16 Carsten Hallum

Fra fanklubbens fotoarkiv har vi fundet et par billeder fra kampen: