Anders Hørsholt

Hørsholt: Et historisk år med store op- og nedture

2017 har på alle måder været et historisk år i F.C. København.

Det har også været et år, der på mange måder har indrammet vores liv som fodboldklub de første 25 år. For 2017 var året, hvor vi skrev historie med store bogstaver ved at vinde The Double for andet år i træk med et historisk stærkt hold og en uhørt margin til forfølgerne.

2017 var året, hvor vi havde store europæiske oplevelser som kampene mod Ajax - kampe, der er så vigtige for vores identitet som klub. Men 2017 har også været et år, hvor vi har stået i strid modvind, og hvor tingene langt fra er gået, som vi havde tænkt os. 

Allerede i sine første udtalelser om ambitionerne bag F.C. København i 1992 lagde Harald Nielsen linjen: FCK skal være en storklub i Danmark, og en klub, der er med blandt de store ude i Europa. Det er det, vi altid bliver målt på. Det sætter os under lup fra alt og alle til enhver tid.

Det er en position, vi selv har bedt om og forventninger, vi selv har skabt. Vi vil ikke have det anderledes. Der er heller ingen, der sætter skarpere fokus på, om vi gør tingene godt nok, end os selv. Vi ser alt og alle efter i sømmene, for vi må og skal gøre det bedre, end vi har det seneste halve år. Det har været uacceptabelt og utilfredsstillende. Det findes der ikke to meninger om.

Alle i FCK skal gå ned i de mindste detaljer i hverdagen og sikre, at vores indsatser er på det niveau, der er krævet for at opnå vores mål på alle parametre. Både på og udenfor banen. Det gælder først og fremmest mig, men det gælder også Ståle, det gælder spillerne og det gælder alle ansatte i klubben. 

De op- og nedture, der har været i 2017 er alle sammen en del af livet i en stor klub som vores. Ser man tilbage på de seneste 25 år, som vi gør det i vores nye film ”F.C. København 25 år”, hvor 25 år er destilleret ned til fire minutter, så vækker det de helt store følelser i os alle på godt og ondt. Fra den berusende jubel til det raseri, ethvert nederlag medfører hos os. På det seneste har det helt sikkert ikke været sjovt at være min familie, når jeg kommer hjem fra en kamp om søndagen. Sådan tror jeg, at det er for langt de fleste af os, der elsker F.C. København. 

Der venter os store opgaver i 2018. Vores ambitioner og drømme er stadig ligeså tårnhøje, som de var, da vi blev sat i verden af visionære mennesker som Harald Nielsen for 25 år siden. Vi er et storhold i en storby.

Derfor kommer vi heller ikke til at holde juleferie. Vi kommer til at arbejde hårdt og forberede os grundigt både på og uden for banen. Der vil være spillere, der forlader os, og nye, der kommer til. Vi kommer alle til at slide endnu hårdere for at give det, der skal til. Vi er meget bevidste om, at vi er i en situation, der kræver al vores energi og fokus. 

Vi skal selvfølgelig glæde os over de ting, vi har opnået i 2017, som har været et forrygende år i klubbens historie. Der er masser af klubber, der i hele deres historie aldrig oplever det, vi har opnået i 2017 alene.

Vi har været gennem en uhørt stærk periode de senere år, hvor vi har vundet fem af de seneste seks trofæer, der er spillet om i Danmark, og vi er for anden sæson i træk klar til europæisk fodbold i foråret. Så vi retter ryggen og bærer stadig stolte den hvide trøje. Men vi er ikke en klub, der lever i fortiden og af tidligere bedrifter. Vi skal skabe nye store resultater og oplevelser. 

Til sidst skylder jeg en stor tak til alle FCK-fans og sponsorer for jeres støtte 2017 - og de første 25 år. Vi glæder os til at tage fat på de næste 25 år sammen med jer. Og husk: Vi er kun lige begyndt.

Rigtigt godt nytår til alle FCK´ere!
Anders Hørsholt