FCK flag

Ugen der gik (uge 48)

Vinterens første træningskamp fastlagt
Om en uge går spillerne på vinterferie og møder ind til træning igen mandag den 8. januar. Ligesom de seneste år træner holdet i Telia Parken i januar, og her spilles vinterens første træningskamp også torsdag den 18. januar, kl. 13.00 mod Vejle. Den vil efter planen være åben for tilskuere.

Sidst vi mødte Vejle var en træningskamp i februar 2014, hvor vi vandt 3-1.


Fredag den 19. januar rejser truppen på træningslejr i Dubai, og her er planen at spille tre træningskampe mod internationale modstandere den 22., 25. og 28. januar, men datoerne og modstanderne ligger endnu ikke fast. Onsdag den 31. januar er der hjemrejse til København, og så går det løs i DBU Pokalen allerede søndag den 4. februar, kl. 12.30 mod Brøndby.

 

Eks-FCK'ere

Brian Rasmussen er blevet træner for Hedensted i Danmarksserien i en trænerduo med Alex Nørlund, fortæller Vejle Amts Folkeblad. Brian er uddannet A-plus træner og har, ligesom Nørlund, en mangeårig tilknytning til Vejle Boldklub, hvor han har trænet ungdomshold sideløbende med en civil karriere inden for logistik i Exide Technologies.

Brian, der fyldte 50 i år, skiftede i 1991 fra Vejle til B 1903 og havde på det tidspunkt fået 3A-landskampe. Han kom også med over i FCK i 1992, hvor han desværre blev alvorligt knæskadet i efteråret 1992 lige inden kontraktudløb. Han fik dog forlænget kontrakten et halvt år, men nåede aldrig tilbage på Byens Hold.

Brian Rasmussen i aktion i FCK's første kamp nogensinde
Brian Rasmussen i aktion i FCK's første kamp nogensinde mod Grasshoppers

Brians søn, Patrick, er i øvrigt også fodboldspiller og var indtil for nylig på kontrakt i Rasmus Falks og Christian Eriksens gamle klub, Middelfart. Brians kone, Henriette, har også spillet fodbold på eliteplan i Vejle.

 

Jesper Sørensen stopper som cheftræner i FC Fredericia til sommer, hvor han flytter til Canada med familien, da hans kone har fået job i Toronto. Han har dog endnu ingen konkrete planer for hvad han selv skal lave derovre.

Jesper Sørensen
Jesper Sørensen på træningsanlægget

Jesper, der nu er 44 år, kom til FCK i 1995 fra Ikast, som havde lejet ham i AGF. Han spillede en del på midtbanen i 1995-96, men i foråret 1997, hvor vi ellers slog Ikast i pokalfinalen, fik han ikke mange kampe. Efter to sæsoner i hovedstaden vendte han i efteråret 1997 tilbage til Århus og fortsatte karrieren, men nåede også fem sæsoner i AB, inden han takkede i AGF. Siden blev han assistenttræner i AGF og i 2013-14 var han cheftræner i Silkeborg.

 

U19 tabte i Århus
Tirsdag blev det et 0-2-nederlag på udebane til AGF efter en kamp, som vi ellers dominerede spillemæssigt. Århusianerne kom foran efter otte minutter og øgede efter en times spil til slutresultatet.

Der er highlights fra kampen her.

I weekenden var holdet til "anden omgang" af de skandinaviske mesterskaber i Göteborg. Fredag kunne man i den sidste gruppekamp nå finalen ved at slå Esbjerg, men efter 0-0 ved pausen endte det 3-0 til vestjyderne, som siden vandt turneringen. De øvrige resultater i gruppen betød, at U19 endte á point med Stabæk og Elfsborg men med dårligst målscore, så søndag morgen mødte man Viking om 7.- 8. pladsen. Det stod 0-0 efter 90 minutter, så det blev afgjort på straffespark, og her kiksede vi to "matchbolde", så holdene endte med at måtte skyde hele 11 straffespark hver, inden Viking trak sig sejrrigt ud.

På lørdag kommer Silkeborg på besøg i U19-ligaen kl. 13.30 på KB's kunstgræs.


5-0-sejr til U17
Tirsdag aften røg drengene ud af U17-pokalen, da de tabte til HIK efter straffesparkskonkurrence, men lørdag eftermiddag var holdet tilbage på sejrskurs i Vejle, der blev slået 5-0 i ligaen. Se highlights her.

Mohamed Daramy lavede hattrick, og desuden scorede Lucas Ørneborg, mens det sidste var et selvmål.

Mohammed Daramy
Mohammed Daramy

Også U17 tager imod Silkeborg på lørdag, og den kamp begynder kl. 15.30 på KB's kunstgræs.

 

Sagt og skrevet om FCK

FCN-træner Kasper Hjulmand til bold.dk:
"Langt hen ad vejen var det en god, disciplineret, professionel indsats. Vi har en fart, som virkelig gør ondt på FCK. Vi spillede på vores styrker, havde sammenhæng i vores ting og kom ikke for alvor under pres, selvom vi ikke havde bolden så meget i anden halvleg. Det var som om, at 3-1-målet punkterede det hele, og vi klarede det fint herefter. Det er det næstyngste hold i Europa, så at vi tager herind og spiller med den karakter og moral, det var super stærkt."