FCK flag

Ugen der gik (uge 45)

Ståle i bog- og Fanradio-form
Mange var mødt op i FCK Experience i Fanshoppen i mandags, da Ståle signerede bogen "Løvehjerte", som Peter Sloth har skrevet - og som du stadig kan købe i Fanshoppen.

Denne mandag aften er han gæst i Fanradioen, hvor lytterne har kunnet byde ind med spørgsmål på de sociale medier. Nok flere end han kan nå at svare på, men lyt med, når podcasten er på gaden!

 

Følg F.C. København på LinkedIn
Vidste du, at du kan følge med i FCK-universet på det erhvervsorienterede sociale netværk LinkedIn? Det kræver "bare", at du har en LinkedIn-profil - søg på "F.C. København" og klik på "Følg".


Eks-FCK'ere

Igor Vetokele og fruen var på besøg i København i weekenden, og selvfølgelig skulle han lige en tur forbi sin gamle hjemmebane. Igor er på kontrakt i Charlton, men p.t. udlejet til belgiske Zulte Waregem.

Sölvi Ottesen har annonceret på sin Instagram-konto, at han har stoppet sin mangeårige karriere i udlandet (senest i Kina) og er vendt tilbage til Island. Det er endnu uvist, om - og i givet fald hvor på øen - den 33-årige midtstopper fortsætter sin aktive karriere.

Når vi nu er ved eks-FCK'ere på Instagram, så får I også lige et gensyn med Martin Vingaard, der netop har afsluttet sin første sæson i Florida-klubben Tampa Bay Rowdies.

 


U19-landsholdet
Det danske U19-landshold - med seks FCK-spillere - er klar til næste kval.runde efter at have vundet de to første kampe i Kroatien, uanset udfaldet af den sidste kamp på tirsdag mod værtslandet.

Onsdag slog de Letland 2-1, og Mads Roerslev (#2), Luka Racic (#3), Morten Hjulmand (#14), Jonas Wind (#10) og Carlo Holse (#7) spillede hele kampen.

U19-landsholdet

Lørdag slog holdet San Marino 4-0, og denne gang startede Niklas Vesterlund, Luka Racic (anfører) og Jonas Wind - og sidstnævnte scorede Danmarks to første mål. Efter en lille time udgik Luka og Jonas, og ind kom bl.a. Mads Roerslev. Senere kom også Hjulmand på banen.

Vi har ikke spillere på U18-landsholdet, med Victor Jensen - som vi i foråret solgte til AFC Ajax - var med i begge venskabskampe ude mod Ukraine og sørgede for 2-2 i den første. Danmark vandt den anden kamp 3-2.


U17 tilbage på sejrskurs
De unge talenter kom tilbage på sejrskurs i lørdags, da de vandt 3-0 ude over HB Køge på mål af Nicolas Sejr og Emil Lund Antonsen i 1. halvleg samt et sjællandsk selvmål efter pausen. Holdet ligger nr. 4 i U17-ligaen og møder på lørdag topholdet AGF på udebane.

>> Se highlights fra kampen


Nostalgi

Fra Fanklubbens fotoarkiv har vi fundet disse dejlige billeder fra en fanwalk gennem byens gader engang i 90'erne. Det ligner (på trøjerne) sæsonen 96-97, hvor vi netop var begyndt at spille i Hummel-trøjer med Danica på brystet, og et bud på kampen er Derbyet den 31. juli. Men send os gerne en mail på historie@fck.dk, hvis du ved helt præcis hvornår de er taget!

Netop i dag, den 13. november, er det i øvrigt præcis 21 år siden, Michael Manniche spillede sin sidste kamp. Han var ellers stoppet og begyndt som assistenttræner, men blev kaldt til undsætning i efteråret - sammen med lejesvenden Mark Robins. Mannes sidste optræden blev en pokalkamp ude mod AB (som vi vandt 1-0 på et Højer-straffe), da han blev indskiftet i pausen.