Anton Miranchuk, Lokomotiv Moskva

Lokomotivets vej til Europa

Gruppespil via pokalsejr
Sidste sæson endte Lokomotiv Moskva nr. 8 i den hjemlige liga - 27 point efter mestrene fra Spartak Moskva - men vandt for anden gang på tre sæsoner pokalturneringen, som giver direkte kvalifikation til Europa League-gruppespillet.

Nummer 2 i Rusland
I den russiske Premier League ligger Lokomotiv nr. 2 efter ni runder, kun ét point efter topholdet FC Zenit, som de kunne have indhentet søndag aften. Her mødte de FC Akhmat Grozny, der først seks minutter før tid udlignede til 1-1.

Profiler
De farligste i denne Premier League sæson har været Aleksey Miranchuk (3 mål) samt Jefferson Farfán, Manuel Fernandes og Solomon Kverkveliya med 2 hver.
 

Manuel Fernandes, Lokomotiv Moskva
Manuel Fernandes har tidligere mødt Byens Hold


Netop portugiseren Fernandes har vi tidligere stiftet bekendtskab med, da han var i Valencia og blev indskiftet i vores møde i november 2008. En kamp, hvor Santin med en sen scoring sikrede os et flot 1-1-resultat. Og hvor de to andre Valencia-indskiftere også er temmelig velkendte i den brede fodboldoffentlighed: David Villa og Juan Mata!

Fra Kazanka til FC Lokomotiv Moskva
Lokomotiv Moskva kom til verden i 1922 under navnet Kazanka. Det var jernbanens hold, helt præcist den jernbane der hed ”Moscow-Kazan railway”. Allerede året efter skiftede klubben navn til Club Of October Revolution, men i 1931 gik man tilbage til Kazanka-navnet. I 1936 fik klubben sit nuværende navn.

I årene under Sovjetunionen lykkedes det aldrig at vinde mesterskabet. Tættest på var de i 1959, hvor de sluttede på en 2. plads, to point efter Dynamo Moskva. Lokomotiv havde ellers muligheden, da de i tredjesidste runde kom foran 1-0 mod netop Dynamo, men fem minutter før tid udlignede by-rivalerne, og i de sidste to runder kunne lokomotivet ikke komme foran dynamoen...

I starten af 1990’erne blev Sovjetunionen opløst, og siden 1992 har Lokomotiv vundet det russiske mesterskab i 2002 og i 2004. Derudover har de vundet fire sølv og fem bronze samt syv pokaltitler. 

Vidste du...

  • at vi i sommeren 2012 solgte Dame N'Doye til Lokomotiv
  • at den georgiske angriber Mikheil Ashvetia - som vi havde i 2001-02-sæsonen - også har spillet i Lokomotiv fra 2003-05
  • at den tidligere OB- og Randers FC-angriber Baye Djiby Fall også har været i Moskva-klubben

 

>> Her kan du finde billetter