Anders Hørsholt

Trecifret antal karantæner på vej

Arbejdet med at identificere dem, der var involveret i episoden til søndagens Derby, er nu så fremskredent, at vi forventer at over 100 personer får karantæne til alle F.C. Københavns kampe både hjemme og ude.
 
"Det her er en meget, meget alvorlig sag for alle i F.C. København. Derfor er det afgørende for os at være hurtige, men også grundige og effektive i arbejdet med at finde de involverede. De skal have deres straf af os, og af politiet i de tilfælde, hvor det også er relevant. Desuden bliver oplysningerne om alle, der har overtrådt stadionreglementet på Brøndby stadion, overleveret til Brøndby, som vil udstede afgifter ifølge deres stadionreglement," siger Anders Hørsholt.
 
Awaykort en succes
Til kampen blev F.C. Københavns awaykort-system benyttet, hvor alle bliver registreret med navn og foto ved indgangen. Det har hjulpet opklaringsarbejdet markant:

”Vi havde aldrig kunne opnå så hurtig identifikation af skyldige - og udelukkelse af ikke-skyldige - uden vores awaykort-system. Vil du lovligt ind på vores udebaneafsnit, skal du være registreret med navn og foto for at få adgang. Vi ved derfor helt præcist, hvem der var inde på afsnittet i søndags, undtagen dem der var brudt igennem sikkerhedstjekket. Dem har vi dog efterhånden også fundet, så vi har med sikkerhed samlet identificeret en lang række personer og ligeledes udpeget dem, der var kommet ind på stadion, uden de skulle have været det. Awaykort-systemet kan ikke garantere, at der ikke kan ske noget i udebaneafsnittet, når vi spiller på udebane. Systemet gør dog, at vi kan gennemføre sanktioner langt hurtigere og opretholde dem mere effektivt, når det er nødvendigt som her. Det er ved episoder som denne, systemet for alvor viser sin berettigelse," siger Anders Hørsholt.

Større fokus på maskering og sikkerhed 
En del af de involverede i episoden bar maskering, og det er et område F.C. København nu vil have nul-tolerance på:

"Vi vil ikke acceptere personer, der maskerer sig i vores afsnit på udebane eller i Telia Parken, så det øger vi vores fokus på samt straffene for. Det har vi understreget utvetydigt overfor hele fanmiljøet i de seneste dage, så vi er sikre på, at budskabet er nået frem. Desuden vil vi bemande op ved adgangsforholdene til vores fanafsnit til udekampe, ikke mindst til Derby-kampe i Brøndby, da det desværre lykkedes for en gruppe personer at komme igennem uden at gennemgå vores sikkerheds- og identitetskontrol i søndags," siger Anders Hørsholt.

F.C. København forventer at have afsluttet arbejdet med identifikationen inden for få dage, og indtil da har klubben ikke yderligere kommentarer til sagen.