Opvarmning på MSK Zilina stadion

Ugen der gik (uge 28)

Robins sokker

Lagde du mærke til, at 2. halvleg af vores udekamp i Zilina blev forsinket nogle minutter? Årsagen var, at den franske dommer sendte Robin Olsen tilbage i omklædningsrummet, fordi man kunne se en ”stribe” af Robins hvide sokker under hans lange, blå strømper.

 

Robin Olsen med hvide sokker
1. halvleg

 

Robin Olsen med blå sokker
2. halvleg

 

Ligesom flere andre spiller Robin ikke med én strømpe, men har en kort adidas-sok i støvlen, og den ”officielle” spilledragt-strømpe på resten af benet. Det er ikke for et syns skyld, men fordi man føler, at man står bedre fast i fodboldstøvlen med en lidt anden type sok end fodboldstrømpen. Men reglerne siger altså, at sokker og strømper i givet fald skal have samme farve – og den gik i 1. halvleg, men altså ikke i 2. halvleg, hvor Robin måtte ud og hente en blå sok.


Nem tur fra hotellet

Trenden fra Amsterdam med en meget kort afstand mellem spillerhotel og stadion blev fulgt fint op i Zilina, hvor holdet var indkvarteret et par hundrede meter fra Zilinas stadion. I Amsterdam boede man også side om side med stadion, men alligevel valgte man på kampdagen at køre den korte afstand i bus – af hensyn til sikkerheden.

 

Udsigt fra hotellet til Zilinas stadion
Udsigten fra hotellet til Zilinas stadion

 

Til gengæld kunne lufthavnen i Zilina ikke bruges, da den er for lille til ”almindelige” fly. I stedet fløj holdet til lufthavnen Piestany, hvor det åbenbart heller ikke er hverdagskost med den slags besøg. Da den chartrede maskine landede, stod det meste af personalet i hvert fald og filmede landingen med smartphones, og flere havde i dagens anledning taget deres børn med på arbejde. Der stod busser klar lige ved siden af flyet, men ikke for at køre de rejsende ind til lufthavnsbygningen til paskontrol m.m. – næh, efter at bagagen var hevet direkte ud af flyet, kørte busserne såmænd direkte ud af lufthavnen, ud på landevejen og satte kursen mod Zilina. 

Zilina ligger en times tid nord for Piestany, og selv om byen er stolt af sit fodboldhold – og fansene ydede en fornem opbakning på stadion, selv da holdet var bagud 1-3 – så er byens stolthed nummer ét så absolut Peter Sagan. ”No Sagan, no Tour”, stod der således på et fanbanner i 2. halvleg med henvisning til den slovakiske stjernerytters dramatiske exit fra Tour de France.

 

Star Sixes

Hjalte Nørregaard og Daniel Jensen – samt deres KB/FCK-Old Boys-kammerat Per Krøldrup – leverede en stor præstation i weekendens Star Sixes-turnering i Londons O2 Arena. De var alle med på det danske hold, der anført af Stig Tøfting gik videre fra den indledende gruppe med Portugal, Tyskland og Frankrig. De fortsatte helt til finalen ved at slå England og Brasilien, men i slutkampen måtte de bøje sig for Frankrig med et 1-2-nederlag – hvor det danske mål blev sat ind af Daniel.


Eks-FCK’ere

Martin Albrechtsen, der efterhånden er blevet 37, bliver i efteråret forenet med sin 10 år yngre lillebror Jacob i 2. divisionsklubben Avarta. Martin har været vidt omkring, siden han tørnede ud for løverne i fra 2002-04, mens Jacob forlod klubben i 2010 efter to år som ”ung-senior” i førsteholdstruppen.

 

FCK-holdfoto før hjemmekampen mod Rangers FC i august 2003
Nostalgi: holdet til CL-kampen mod Rangers FC i august 2003: Albrechtsen står bagest, nr. 2 fra højre.


Avarta trænes af vores tidligere keeper Benny Gall, og som målmandstræner har han en anden tidligere FCK-keeper Thomas Risum, der primært var reservekeeper for Palle Petersen i klubbens første sæsoner.

I truppen finder man bl.a. også Saban Özdogan, Berat Beciri og Thomas Overgaard Christiansen med FCK-fortid.

Sölvi Ottesen har været ledig på markedet her til sommer efter at have spillet i Thailand i foråret, og nu vender han tilbage til Kina, hvor han tidligere har spillet. Han skal spille for Guangzhou R&F – ikke at forveksle med Guangzhou Evergrande, som vi mødte på træningslejren i Dubai i 2016.

Sölvi Ottesen i Guangzhou R&F
Sölvi præsenteres i sin nye klub

 

Søren Frederiksen har i ugen der gik skrevet under med SønderjyskE fra nytår, hvor hans kontrakt med Viborg FF udløber. Frederiksen kom til København i sommeren 2010, men nåede kun fire kampe samme efterår. Siden blev han udlejet til både SønderjyskE og Vejle, inden han i januar 2013 skiftede til AaB.

 

Sagt og skrevet om FCK

Adrián Guľa, cheftræner til MSK Zilinas hjemmeside 
"På trods af nederlaget leverede spillerne en rigtig god indsats, især i 1. halvleg. Men fodbold kan være grusomt, og vores modstandere var ikke bare mere erfarne, men også mere effektive. Alt i alt vil jeg dog rose spillerne og fansene, der stod bag os hele kampen trods den hårde modgang, drengene mødte i 2. halvleg. Vi må nu håbe på et mirakel i Købehavn!

Martin Králik, forsvarer til MSK Zilinas hjemmeside
"Hele holdet leverer en fremragende præstation i 1. halvleg, og det er bare en skam, vi ikke får et mål mere. Som alle kunne se, blev det meget vanskeligt, da vi blev svækket i 2. halvleg, men vi kunne godt have været bedre til at modstå presset. Jeg er ked af resultatet på publikums vegne, og nu vil vi kæmpe alt hvad vi kan i København.

Rasmus Würtz til nordjyske.dk
”Det var i den grad et fortjent point. Vi dominerede totalt i anden halvleg, og jeg tror ikke, at FCK havde en eneste chance. Vi kunne godt have scoret tidligere, men når målet nu faldt så sent, er vi selvfølgelig meget glade for det ene point.”

Jores Okore til Canal 9
”Det var specielt at starte sæsonen lige her i Telia Parken. Jeg synes, det gik rigtig fint, vi arbejdede rigtig godt som et hold og fik også et point, så det er rigtig rart. Jeg føler måske, at vi også ku’ ha’ stjålet tre point herinde, og haft en endnu bedre start på sæsonen. Men der var rigtig positive takter i dag og specielt i 2. halvleg, så jeg er glad, og holdet er glade, og vi tager den derfra.”