Levende legender leverede varen

Levende legender leverede varen

To FCK All Stars-hold leverede i søndags en underholdende showkamp med chancer på samlebånd, flotte mål, fikse detaljer, gode grin og først og fremmest stor gensynsglæde på lægterne.

Selvfølgelig ville alle også gerne have set Zuma og hans afrikanske All Star-hold, men som tidligere oplyst gik den plan i vasken, da Zuma havde problemer med at få visum.

Det betød, at FCK All Stars-bruttotruppen måtte deles op i to hold. Det hav flere af de udtagne lidt sved på panden, at der ikke var en bred bænk at trække på! Der er dog ingen grund til at gå i detaljer med hvem der var mest tilfredse med, at spilletiden blev reduceret til 2 x 15 minutter…

Vi har dog lovet at understrege, at årsagen til at Ståle ikke startede inde, var at han lige havde nogle gøremål efter den nyligt afsluttede Superliga-kamp. Dog ikke opvarmning, kan vi godt afsløre.

En lang række tidligere FCK-spillere og stabsmedarbejdere var mødt op i Telia Parken allerede kl. 14 for at fejre 25-året for klubbens stiftelse i 1992. Mange havde taget imod tilbuddet, også mange flere end dem, der skulle spille kamp, som det ses på "holdfotoet".

Men nu til selve kampen, hvor de to hold stillede således op:


Jesper Christiansen skulle også have været med, men måtte melde fra om lørdagen, da Vendsyssel til hans store ærgrelse kiksede den direkte oprykning til Superligaen og nu skal spille play off-kampe. Men det må da næsten have været en større skuffelse at gå glip af dette legende-opgør!

De to hold skulle lige se hinanden lidt an, efter Kim Milton havde fløjtet kampen i gang, men de mange tusinde på lægterne var 100 % klar. Der gik ikke længe, før "Dieeego, Dieeego"-råbene gjaldede ud over banen, og der gik heller ikke lang tid, før vi fik den første chance. Todi tæmmede kuglen, vippede den elegant over Morten Falch og flugtede lige over fra kanten af feltet.

Kort efter blev Todi nedlagt af TK, der måske var lidt overvældet over at være en af banens hurtigste i aften, men Christian Poulsens frispark blev rettet af til hjørne.

Det endte i Palle Petersens handsker, men han er til daglig også obduktionstekniker på Patologisk Institut, så han havde lovet at tage sig af dødboldene...

I stedet faldt det første mål i den anden ende - men HVILKET mål!! Thorninger headede et Jesper Bech-indlæg på tværs i feltet, og med en kontrolleret firsttimer hamrede Hjalte bolden ind via underkanten af overliggeren!

Vi kan godt huske vigtigere mål fra hans fod, men ikke mange smukkere... Selv vendte han sig bare om, nærmest undskyldende, og gik roligt op mod midten, som om han bare lige havde været været ude med skraldeposen.

Hjalte Nørregaard og Morten Bisgaard
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Minuttet efter fik Todi en pænt stor mulighed efter forarbejde af Bisgaard, men sendte bolden forbi. En afbrænder, der i en afgørende kamp nok havde givet mange grå hår i hovedet, men det problem har sølvrævene ikke længere.

I stedet slog de blå til igen, da Hjalte spillede TK flot fri i dybden, og exil-australieren havde ikke mere jetlag, end at han elegant chippede bolden over Benny Gall og ind i den nærmeste trekant.

Thomas Kristensen i fuld fart
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Så kunne Ståle ikke sidde stille længere, og i valget mellem den blå og hvide trøje, trak han i den hvide og kom på banen i stedet for Christian Poulsen.

Et smukt og symbolsk øjeblik med tanke på, at det netop var Poulsen, der overtog Ståles rolle som midtbane-dirigent i foråret 2001, hvor Ståle faldt om med hjertestop og måtte stoppe karrieren.

Ståle afløser Christian Poulsen
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Men nu var han på banen igen og dryssede straks et par afleveringer rundt til holdkammeraterne, sådan som vi husker det fra de gode, gamle dage. Også han fik selvfølgelig en sang fra fansene, men den har han jo hørt mange gange gennem årene!

Efter Ståles entré virkede det snart som om, de hvide var her og der og alle vegne, og i respekt for spillets ånd og almindelige krav om fairness bliver vi nødt til at afsløre Ståles mangeårige hemmelighed: Christian Poulsen havde sneget sig på banen igen, så de hvide spillede tolv mod elleve. Utroligt at konkurrenterne i "League of Justice" aldrig har opdaget dette lille trick, men... nu er det ude, og så må vi se, om Disciplinærinstansen er gået på sommerferie. #PrayForMilton.

Masser af grin på grønsværen blandt de nu 23 aktører.
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Det varede ikke længe, før overtaget udmøntede sig i en stor chance til Ståle selv, da han slap fri med Palle Petersen - men selv om han altså havde hele 11 holdkammerater at aflevere til, forsøgte nordmanden med en fræk tunnel. Men der skulle meget mere til at overliste "Plankeværket", der kun fylder 58 på torsdag.

Mere blev det ikke til, og Milton fløjtede barmhjertigt til pause efter præcis 15 minutter uden at lægge så meget som ét sekund til. 

Et tiltrængt hvil til bl.a. Clement Cliford og Diego Tur
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Todi får også en tår over tørsten - mwn hans baglår holdt hele kampen!
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


2. halvleg var kun få minutter gammel, da Ståle fik en ny stor chance, men fra kanten af feltet lobbede han højt over både Palle OG målet. Her kunne man næsten have undt Santander, Pavlovic og Corner, at de havde kunnet stået og fægtet med armene ude på sidelinjen og råbt: "Ståle, for h....,  hva' DRIIIIIVER du med!"

Jesper Bech og Mackan går bag om ryggen på Ståle
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


I stedet for reducering til 1-2, gik Mackan op og øgede til 3-0 for de blå efter en fiks kombination med TK, og igen måtte Avarta-træner Gall gå den tunge gang ind i målet og fiske bolden ud.

De hvide gav dog ikke op, og der blev angrebet og afsluttet lystigt, selv om hovederne nogle gange ville (eller rettere kunne) mere end benene. Men det kender vi alt til i administrationen, hvor vi disse uger kæmper om hvem der flest gange tager trappen op til kontorerne på 7. og 9. sal!

Clement Cliford skabte fornyet spænding, da han reducerede tli 1-3 efter at have afdriblet Palle og fra spids vinkel sparket bolden forbi Morten Falch inde på stregen.

Falch, der selvfølgelig også fik sin "Babu, babu-sang" fra fansene første gang han "rykkede ud", klarede sig bedre mellem stængerne, dengang han holdt målet rent i en lille halv time af en Superliga-kamp i Lyngby!

Men der er løbet meget vand i åen siden dengang, og Cliford undlod i øvrigt også at fejre målet med en saltomortale, ligesom i gamle dage. Men han er bogstaveligt talt også blevet klog af skade efter alle de problemer, der tvang ham til at indstille karrieren alt for tidligt.

Men de hvide masede på. Daniel Jensen sendte et godt tilbud forbi mål (og sparede måske på kræfterne af hensyn til mandagens Old Boys-kamp mod Lyngby?), og Michael Johansen headede over mål på et Uldbjerg-indlæg. Uha, man tør ikke tænke på Palle Petersens humør, hvis en af de små røde havde fået lov at score på hovedstød!

I stedet blev det Todi, der tegnede sig for reduceringen til 3-2, da han afdriblede Falch - der ikke ligefrem var i alarmberedskab i den situation - og sparkede bolden fladt under Plankeværket.

Ulle kigger bekymret - eller længselsfuldt - på uret.
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Syv minutter igen - og ny spænding i opgøret! De blå havde svært ved at komme til noget i denne periode, men heldigvis for dem, levede Palle flere gange op til sit øgenavn og gav søde minder om sin fantomkamp for B 1903 nede i München, hvor Bayern forgæves forsøgte at indhente 2-6-nederlaget fra Gentofte. Især Michael Johansen brændte et par store chancer - men altså, hvad havde han forventet, når han stillede op til sådan en kamp i gule støvler??

I stedet viste Mackan hvordan det skal gøres! Han blev spillet fri i feltet af Nordstrand (der sin unge alder til trods også havde iklædt sig en flot sølvræv), rundede Gall, hvorefter han - med en elegance, der til fulde matchede både hans look og hans garderobe - hælsparkede bolden i nettet med ryggen til mål, mens Christian Poulsen diskret lavede kigge-væk-finten inde på målstregen.

Mackan får et anerkendende klap fra Daniel Jensen
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK

Inden det var slut, nåede Palle Petersen lige at hive endnu en fantomredning fra på en stor Todi-chance, og hvis ikke det var fordi Kim Christensen lige havde forlænget, så havde jeres udsendte ikke tøvet med at anbefale Palle som tredjekeeper efter aftenens præstation.

Jo, hvis man har lidt hang til nostalgi, var det let at blive både grebet og revet med sådan en aften. Der skal lyde en stor og varm tak til alle aktørerne for en dejlig tur ned ad Memory Lane - og også til alle de andre gamle drenge, der mødte op og gav fine minder om, hvor meget vi trods alt har nået i klubben, selv om vi kun fejrer 25 års fødselsdag.

FORZA FC!


Jesper Bech - en af flere, der i dag tørner ud for KB/FCK's Old Boys
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Morten Nordstrand - ledig på markedet efter at være vendt hjem fra Newcastle Jets i Australien
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Benny Gall - som debuterede i efteråret 2002, men faktisk sad på bænken flere gange i vores allerførste sæson
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Thomas Thorninger med bolden, mens Mackan "stikker i dybden"
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Christian Poulsen - med hestehale og hipsterskæg, men stadig top-fit
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Carsten Hemmingsen blev ligesom Ståle indskiftet, da nordmanden debuterede mod Brøndby i august 2001, men flere kampe fik de ikke sammen, for ugen efter skiftede "Hemme" til OB
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Martin Johansen kan drille brormand med et par store afbrændere, som Martin "helt sikkert" havde udnyttet.
Foto: Samy Khabthani, FCK.DK