Corner og Santander på tavlen igen

Corner og Santander på tavlen igen

Zanka var tilbage efter sin europæiske karantæne, og i fraværet af skadede Erik Johansson og Jores Okore fik Boilesen sin Superliga-debut som hans makker i midterforsvaret. Kanterne, Kusk og Verbic, var de samme som mod Esbjerg for en uge siden. Silkeborg havde ændret på to pladser siden sidste uges 1-5 nederlag i Farum – Simon Jakobsen var tilbage efter karantæne, og Mikkel Vendelbo startede i stedet for Davit Skhirtladze.

Syv spillere startede også i Amsterdam i torsdags, men det var ikke til at spore trætheden i dag. Vi satte os på kampen lige fra starten, og selv om vi ikke blev noteret for afslutningen inden for rammen, havde vi et par gode muligheder, der burde have bragt os i front.

Efter otte minutter blev Matic nedlagt 6-7 meter uden for feltet, men en forsvarer headede Ankersens frispark væk - ikke på stregen, men lige foran sin egen målmand. Efter et kvarters tid skabte Augustinsson en udmærket skudmulighed til sig selv, da han trak ind i feltet fra venstre, men med højrepoten sendte han bolden et stykke forbi mål.

Kort før den halve time burde Corner have haft straffe, da Simon Jakobsen tydeligvis skubbede ham i ryggen i feltet, så han mistede balancen. Men nej, for anden uge i træk appellerede han forgæves til dommeren om at pege på 11 meter-pletten.

Corner har fået et skub i ryggen - men intet straffe...
Foto: Rene Schutze, Getty Images

Mod slutningen af halvlegen fik Santander frispark på kanten af SIF-feltet, da Flinta havde albuen oppe i hovedet på ham, og han tog selv frisparket, men det blev blokeret - og Zankas opfølgende afslutning i feltet blev også blokeret.

Possession fortæller ikke altid den fulde sandhed, og 67-33 i vores favør før pausen lignede da umiddelbart også en underdrivelse. Silkeborg forsvarede sig lavt - og dygtigt - men var sjældne gæster over midten og havde mere end svært ved at komme til noget som helst.

Det rettede de dog op på efter pausen, hvor vi ikke rigtigt kom ind i kampen til at begynde med. Robert Skov fik en skudchance efter en kikset clearing i vores felt, men skuddet blev blokeret. Senere prøvede han også et saksespark efter et langt indkast, men det gik langt forbi. Efter en god time fik Moro en god skudchance i venstre side af feltet, men skød forbi, og minuttet efter måtte Robin ud i en god redning på et langskud fra Sammy Skytte.

Selv om hjemmeholdet havde “momentum” i denne periode, måtte der dog lidt held til for at passere Robin. Moro trykkede af fri distancen efter et langt indkast, og bolden snittede Kvist på vejen, så Robin var prisgivet og måtte se bolden stryge i netmaskerne.

Minuttet inden havde Toutouh afløst Verbic, og nu kom Gregus også ind for Kvist, og det gav flere nye kræfter til løverne. Og netop Gregus spillede Corner fri i højre side af feltet med en smuk fremlægning, og han sendte bolden på tværs til Santander, der bragte balance i regnskabet og fortsatte sin scoringsstime. Bortset fra Derbyet har han scoret i alle forårets Superliga-kampe!

Senor Gol fejrer sæsonens 9. Superliga-mål
Foto: Rene Schutze, Getty Images

Silkeborg gav dog ikke op og fik igen skabt lidt uro i vores forsvar, men skarpheden manglede fortsat, og nu var Kvist der jo ikke til at rette boldene af...

Efter 73 minutter afdriblede Toutouh et par mand i venstre side og fandt Kusk, hvis afslutning tog ydersiden af stolpen. Nordjyden blev kort efter afløst af Høgli, og i stedet rykkede Ankersen frem på kanten - og det skulle vise sig at være en meget god ide…

Ståle og Priske lægger planer...
Foto: Rene Schutze, Getty Images

Først havde Robert Skov dog 2-3 afslutninger, hvor af især den ene gik tæt forbi den ene stolpe, men så slog vi til med “topholdets kynisme”. Corner snittede en høj bold ud til Ankersen i højre side - han lagde den til rette for Høgli, der med et millimeterpræcist indlæg fandt Corner, der havde placeret sig helt rigtigt inde foran og pandede bolden i nettet. For tredje Superliga-kamp i træk kom både han og Santander på tavlen!

Ansigtsudtrykkene hos Corner og Flinta siger det hele
Foto: Rene Schutze, Getty Images

Men vi var ikke helt færdige endnu - tre minutter efter snittede Santander en bold ud i højre side af Silkeborg-felt, hvorfra Ankersen spillede den skråt tilbage, og fra kanten af feltet sørgede Uros Matic med en præcis venstre inderside for at notere sin første scoring i FCK-trøjen.

Matic kronede en fremragende kamp med sit første FCK-mål
Foto: Rene Schutze, Getty Images

19 sejre og 7 uafgjorte i grundspillets 26 kampe - det er ganske enkelt imponerende i en sæson, der også har budt på 16 europæiske og et par pokalkampe! Og i dag, bare tre dage efter den hårde kamp i Amsterdam, og med en håndfuld spillere på skadelisten, viste holdet, at moralen og selvtilliden er intakt inden slutspillet. 10 spillerunder venter forude, og vi har 12 points forspring til Brøndby - det ser godt ud!

Til sidst skal der lyde en stor tak til de FCK-fans, der mødte op i Silkeborg denne kolde, regnfulde søndag eftermiddag og bakkede drengene op. Også en tak til Silkeborg for at lukke dem ind under tribunetaget på den ene langside, så de stod i tørvejr.

FORZA FC!
Foto: Rene Schutze, Getty Images