Rosenborg - F.C. København: 2-1

Ståle Solbakken lovede ændringer efter fredagens 0-0 kamp mod Salzburg og med hele syv nye spillere i startopstillingen og en del udskiftninger i kampen, fik han set samtlige af klubbens unge spillere i aktion mod et Rosenborghold uden Thorstein Helstad, men ellers tæt på stærkeste opstilling og med mange kendte, rutinerede navne på holdet.

Kampen blev spillet i dejligt solskin på La Mangas bedste bane (Bane G) foran et par hundrede tilskuere. Mange fra den lokale norske "koloni" var kommet for at se Rosenborg, som har haft deres værste sæson i mange år, men som om ni dage spiller UEFA Cup mod Zenit Skt. Petersburg.

Den første fase af kampen lignede kampen mod Salzburg og det var ikke til at se forskel mellem de to hold. Et par gange viste Bernburg hans kropstyrke over for Christer Basma og Ijeh var kampen igennem - uden dog at være decideret farlig - god til at holde på bolden og fremtvang en del frispark i gunstige positioner.

Efter et kvarter var det Ijeh der måtte se sit hovedstød flyve forbi stolpen efter et Bergvold-frispark og Rosenborg skulle vente til det 22. minut før de fik en målchance - den scorede de til gengæld på! Frode Jonsson kunne umarkeret heade bolden forbi en sagesløse Villadsen efter et frispark. Det var første gang i kampen at Rosenborg var tæt på F.C. Københavns mål og forsvaret så ikke godt ud i den situation.

Hangeland og Thomasson var ellers stærkt spillende og Jeppe Brandrup holdt en vis Hr. Brattbakk i skak på venstre flanke. På midtbanen spillede William Kvist en god kamp og på intet tidspunkt virkede det urutinerede København-mandskab overmatchet.

Målet til 2-0 var stik imod kampens forløb. FCK's to midtstoppere var oppe i Rosenborgs målfelt i forbindelse med et langt indkast fra William Kvist da Rosenborg erobrede bolden. Et hurtigt spark op af banen gav Steffen Mathisen frit løb fra midterlinien mod Københavns mål. Mathisen løb til kanten af straffesparksfeltet og lobbede bolden i nettet uden chance for en fremstormende Villadsen.

København sluttede første halvleg med at presse Rosenborg og skulle have fået mere ud af hele fem hjørnespark i de sidste fem minutter af halvlegen.

Anden halvleg startede med en del flot kombinationsspil fra F.C. København. Bertolt fik en halv chance og Ijeh var arbejdsom i et stort pres på kanten af Rosenborgs felt. Kampens bedste mål blev scoret af Morten Bertolt, der fik bolden efter flot kombinationsspil på midtbanen. Efter en lille hoftefinte hamrede han bolden op i venstre hjørne af målet med et koldt venstrebenshug fra kanten af straffesparksfeltet.

I de sidste 20 minutter af kampen havde begge hold muligheder for at øge målantallet. Daniel Braaten ramte stolpen efter FCK havde problemer med at ekspedere bolden ud af forsvarszonen og Nicklas Svendsen, som erstattede Thomas Røll, kom med et flot lob, der fremtvang en redning fra Espen Johnsen i Rosenborgs mål.

Kommende sportschef Carsten V. Jensen virkede meget tilfreds efter kampen.

- Det er en fornøjelse at se hvordan de unge spillere har taget tingene til sig og man kan se i dag at der kun er en lille forskel imellem disse spillere og vor etablerede førsteholdspillere. Der er lidt naturlig naivitet i nogle dueller, men ellers var det en helt klart godkendt indsats. Man kan ikke forvente for mange chancer mod et hold som Rosenborg, der snart skal spille UEFA Cup fodbold. Jeg er meget tilfreds med hvad vi så i dag.