Ugen der gik

Ugen der gik


Cool uden røg
Mathias Zanka er et af de officielle ansigter, der er ambassadør for Kræftens Bekæmpelses kampagne "Cool uden røg".

Selv om alle ved, at rygning er farligt, ryger mere end hver fjerde blandt de 16-25-årige jævnligt. Mange starter med at ryge, fordi de synes det er sejt. Derfor viser Kræftens Bekæmpelse med hjælp fra ambassadører, at man sagtens kan være cool uden cigaretter.

Se mere om kampagnen på cancer.dk

Der har flere gange været indsamlinger til Kræftens Bekæmpelse i Telia Parken. Foto: FCK.DK


Reserveliga-sejr mod FC Nordsjælland
Også denne uge bød på en reserveligakamp, hvor vi stillede stærkt op mod FC Nordsjælland med mange førsteholdsspillere, heriblandt Jores Okore, der fik sin uofficielle debut. Det blev til en 3-1-sejr på to norske mål af Tom Høgli og Julian Kristoffersen, mens vores tredje var et selvmål.

>> Se matchfacts og kampreferat
>> Se highlights

Tom Høgli er ikke så tit i målscorerens rolle, men han har selv et bud på hemmeligheden bag tirsdagens træffer:


Hvad laver spillerne, når de er med landsholdet?
Under den danske landsholdssamling stillede Andreas Cornelius og Rasmus Falk blandt andet op til at besvare spørgsmål fra fansene i denne video på dbu.dk


Ekspert-Pelle
Pelle Nilsson fik fornøjelsen af at være ekspert-kommentator på Sveriges Kanal 9, da de i søndags sendte Norge-Tyskland. To lande, hvor han har spillet henholdsvis 2 og 7 år, inden han kom til København i 2014.

Bortset fra lydproblemer de første 15-20 minutter, så gik det fint, og Pelle udelukker ikke, at det kan være noget, han vil beskæftige sig mere med i fremtiden.



Holdfoto-session
Fredag eftermiddag blev der linet op til den årlige holdfoto-session i Telia Parken, og det varer altid lidt, før der er helt styr på tropperne, som man kan se på dette "er-vi-der-allesammen-billede".

Foto: FCK.DK

Efter holdfoto-sessionen var der en lidt alternativ fotosession med Rasmus Falk oppe på taget af A-tribunen med udsigten over byens tage, som også blev benyttet i trøjevideoen til lanceringen af vores nuværende hjemmebanetrøje.

Foto: FCK.DK


U19-landsholdet
Sidste uge fortalte vi, at Mathias Bonde og Nicklas Røjkjær kom på banen i 2. halvleg, da U19-landsholdet tabte 1-2 til Norge. Tirsdag startede de begge inde mod Sverige, der blev besejret 3-1. Mathias udgik efter en halv times tid, mens Nicklas spillede hele kampen.

Om en måneds tid møder holdet Schweiz i to venskabskampe i Biel-Bienne, og i november venter en fire-nationers turnering i Bulgarien.

U18-landsholdet
Luka Racic, Mads Roerslev og Jonas Wind startede inde og Niklas Vesterlund sad på bænken sidste torsdag, da det blev 0-0 i Holland.

Tirsdag mødtes holdene igen og spillede denne gang 1-1, og her startede Mads, Jonas og Niklas inde. Luka startede på bænken, men afløste Mads i pausen.

U17-landsholdet
Holdet mødte Montenegro i to venskabskampe tirsdag og torsdag, og det blev 2-0 i den første, og her startede Nicolas Nartey og Victor Jensen inde, mens Rasmus Møller fik de sidste 10-12 minutter. Victor bragte Danmark foran 1-0 efter 20 minutters spil.

Torsdag startede alle tre FCK’ere inde, og her blev det til en 1-0-sejr.

Du kan finde flere informationer inkl. højdepunkter mv på DBU’s facebook-side om herreungdom

U19-holdets kantspiller Henrik Bellman var i øvrigt også med det svenske U17-landshold, der i en træningsturnering i Sverige mødte Rumænien (0-1), Polen (4-2) og Norge (1-2). Bellman startede inde mod Rumænien og Norge og blev indskiftet midt i 2. halvleg mod Polen.


UEFA Youth League på TV
På onsdag kl. 16 (dansk tid, dvs kl. 15 lokal tid) spiller vores U19-hold UEFA Youth League i Porto, og du kan se kampen live på TV3 Sport 1.

U19-holdet spillede i går 0-0 mod Randers Freja i den hjemlige liga, og U17-holdet møder søndag kl. 14 også Randers Freja, og den kamp spilles også på KB's anlæg.


Eks-FCK’ere
Tobias Christensen (21) er skiftet fra spanske Elche til FC Helsingør. Han fik en Superliga-kamp på bænken i Viborg i september 2013, men nåede dog aldrig en officiel førsteholdskamp. Til gengæld var han en del af vores succesfulde U19-hold, der i 2013 gik videre fra deres gruppe i UEFA Youth League.

Sebastian Svärd (33) er stoppet i sin islandske klub Trottur. Bold.dk skriver, han havde kontrakt året ud, men stopper på grund af en skade. Han tilhører “klubben” af spillere, der har optrådt for både F.C. København og Brøndby.


FCK-citater

Thomas Delaney til bold.dk efter DK-Armenien:
- Det er uden tvivl tæt. Nu er det ikke mig, der sætter holdet - for så havde jeg spillet - så jeg må bare leve med det. Jeg skal nok få muligheder for at spille. Men der er stor konkurrence om de to bageste midtbanepladser, siger Delaney til bold.dk

William Kvist til TIPS Bladet:
- Der er sket noget nyt i forhold til det taktiske, og så sker der nogle nye impulser og så er det måske vigtigt, at folk snakker noget mere på træningsbanen i forhold til, at når du gør det der, så skal jeg gøre det der inde på banen. Hvor med Morten (Olsen, red), der vidste vi det, og når spillet så ikke fungerede, så vidste vi, hvor vi skulle hen ad, udtaler William Kvist.

Ingvar Nilsson, målmandstræner for Robin Olsen i Bunkeflo IF til 24Malmö.se (efter Sverige-Holland):
- Da jeg så ham i spillertunnellen, trillede tårerne ned ad kinderne. Det er så ekstremt stort. At gå fra division 5 til at spille på det svenske landshold på seks år er stort.


Fra de sociale medier: