F.C. København køber Jan Gregus

F.C. København køber Jan Gregus

Den slovakiske EM-landsholdsspiller, Jan Gregus, bliver ny spiller i F.C. København fra den kommende sæson, efter han er blevet købt fri af sin klub FK Jablonec. Den centrale midtbanespiller er for tiden med til EM i Frankrig for sit land og vil derfor først tiltræde på en fire-årig aftale, når EM er overstået for Slovakiet.

25-årige Jan Gregus var en ledende figur på det Jablonec-mandskab, der i den forgangne sæson slog F.C. København ud af Europa League kvalifikationen, hvor han blandt andet scorede direkte på frispark i Telia Parken i returmødet:

- Han er en spiller, der gjorde et rigtigt stærkt førstehåndsindtryk, da vi mødte FK Jablonec i sidste sæson, hvor han desværre var en afgørende faktor i, at vi røg ud. Vi har siden fulgt ham tæt, og her har han bekræftet, at han er en dygtig spiller. Det er ikke tilfældigt, at han er en del af det slovakiske EM-hold. Han er teknisk stærk, han har et rigtigt godt drev med bolden, et stærkt skud, og så fylder han godt defensivt med sin gode størrelse. Vi tror meget på, at han kan bidrage med nogle af de ting, vi mangler på holdet, især hvis Thomas Delaney forsvinder, og han vil give os nogle nye muligheder i spillet, fordi han er en anden type, end dem vi har nu. Vi glæder os til at få ham ind som en del af truppen, siger manager Ståle Solbakken.

Jan Gregus er som nævnt til EM med Slovakiet, men ser også frem til den nye udfordring i karrieren:

- Lige nu bruger jeg al min energi på at hjælpe Slovakiet ved EM, men efter det, så ser jeg virkelig frem til at blive en del af F.C. København. Jeg fik et rigtigt godt indtryk af klubben, da vi spillede i Europa League og siden har mine samtaler med ledelsen bekræftet, at det er en stor og ambitiøs klub. Jeg ser frem til at bidrage alt hvad jeg kan og til at opnå de store målsætninger om mesterskaber og europæisk fodbold. Jeg glæder mig rigtigt meget til at møde mine nye holdkammerater og fansene og er meget glad for, at jeg har fået muligheden for at tage det her skridt i min karriere til så stor en klub som FCK, siger Jan Gregus.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår vores nye midtbanespiller kan træne med, da Slovakiet stadig har mulighed for at avancere fra EM-gruppespillet.

Alle i F.C. København ser frem til at byde Jan Gregus velkommen i klubben.



FAKTA:
Navn: Jan Gregus
Født: 29. januar 1991.
Position: Midtbanespiller
Tidligere klubber: FK Jablonec, Bolton, Banik Ostrava og Nitra.
Landskampe: 7 A-landskampe for Slovakiet.